~ נימוסים והליכות

קליט

New member
~ נימוסים והליכות

כשמשוחחים בטלפון עם שדכנ/ית אז כמובן חשוב לאחל בוקר טוב/צהריים טובים/ערב טוב/שבוע טוב . . . זה נשמע מכובד יותר מאשר ; שלום בנצי, יש משהו חדש ? . . . . וכמובן להגיד `תודה רבה` בסיום השיחה . הדילמה שלי זה כשמתקשרים למישהו או לשדכנ/ית אז יש כאלה שהם בקושי מכירים את השדכנית/שדכן/זה שמעבר לקו והם שואלים אותה/אותו `מה שלומך ?` או `מה שלומכם ?` . . . לי זה נשמע לא אמיתי וקצת מתחנף . . וכמובן שאף 1 לא משיב לשואל/ת `מה שלומך` ש שוב תקפו אותו כאבי גב, או שיש לו מחר מבחן חשוב וכו` . . . לפעמים מדובר בטיפוס ממש נחמד ששואל אותי בחביבות רבה `מה שלומך?` אז אני נוהג גם לשאול בשלומו ואני באמת מתכוון לזה . . . אז אתם שואלים `מה שלומך?` לכל אחד ואחת ? . . . . מה נהוג ונכון לעשות ? . . . מה יש לכם לחדש בתחום של `נימוסים` ? . . . . תודה למגיבים

itamar theking

New member
אתה לא צודק.

כל פעם שאני מתקשר לאורנג או לכל מקום שיש בו נציג/ת שירות אני פותח את השיחה כך "אהלן.. מה נשמע?.." לא חושב שיש מה להתחנף לנציג ילדון או נציגה חמודה.

קליט

New member
למשל, `סלקום` שנותנים לך להתייבש על הקו

(לפחות עד לפני חצי שנה שאז התפטרתי מהם)אז הם שואלים אותך "מה שלומך?", ואורנג שעונים לך אחרי מס` דקות -אתה מקבל שירות חביב יותר ובלי `מה שלומך?` . . .

נימוסים בשיחה

תחשוב לרגע לצד השלילי. תחשוב שהיית מתקשר באמת והיית ישר פותח בשיחה "תגיד היא אמרה כן או לא"? זה לא מכובד. וצריך לקחת בחשבון שבמיוחד שדכנים או כניות, שהם עושים עבודה מעל ומעבר, טורחים, וברוב המקרים השידוכים לא ממשיכים והם יוצאים בלי שקל. ככה שהם עובדים שעות נוספות בשבילך, אז מן הראוי לפתוח ב"מה שלומכם", בצורה מכובדת. ברור שהוא לא יתחיל לספר לך מתי היה הפעם הראשונה שהוא התחיל להרגיש אהבה אמיתית לאשתו, או שאיזה קטע, בדיוק הבן שלי היום עף מהביצפר וכל הבית הפוך בגלל זה... זה מקובל לשאול שאלות שלא נותנים עליהם תשובה. "מה עניינים, אז שומע...? מה שלומכם.. אז מה שאני אומר..." וכדו... וברור בסוף כל שיחה תודה... זה ממש ברור...

אני בתור נציגת שירות לשעבר

לא אהבתי ששאלו אותי מה נשמע.. אהבתי שאומרים בוקר/צהריים/ערב טוב!ובסוף השיחה אומרים "תודה רבה מזה עזרת לי" שאלת "מה נשמע?" אקטואלית לחברים שמכירים...

למעלה