נימבי??

siviva

New member
נימבי??

סינדרום ה"נימבי" - אומר (בפשטות רבה) אין לי בעיה עם פסולת, כל עוד היא "לא בחצר האחורית שלי" (– Not In My Back Yard" NIMBY" ). אנו רואים תגובה כזאת לגבי חוות הדגים בנושא העברתם למיקום אחר, אבל גם בהקשרים אחרים כמו בפתרונות לאנרגיה ירוקה באמצעות תחנת כוח גרעיני. כשמחפשים מיקום חדש עולה הסינדרום ומנפנף בכל הכוח. אחרי הכל היינו רוצים ניסויים כאלו אצלנו?
ראיתי לא מזמן באתר לאיכות הסביבה קריאה לקהל הרחב לתת שם עברי לסינדרום. מעוניינים לנסות?

קונסולה

New member
תצגת (כמו מצגת.. )

לכלוכית....(ואני אסביר איך הגעתי..סינדרום.. סינדרלה... לכלוכית! במקרה שלנו זה מתאים, אז אולי נגביל את לכלוכית לסינדרומים הקשורים בלכלוך בלבד) ואני חולקת עלייך בעניין כלובי הדגים שזה נימבי...(כך משתמשים בזה?) הכלובים כיום מניבים דגים טעימים, טריים, אך מזהמים את הים בכך, שנעביר אותם ליבשה לא נזהם את היבשה....כך שזה לא נכון לאמר שכל עוד זה לא אצלינו בים לא אכפת לנו... איזה מפגע סביבתי יהיו לחוות ביבשה? אם יבנו אותם נכון לא צריכה להיות בעייה.

siviva

New member
תצגת או לכלוכית?

ראשית, תודה שקונסולה משתתפת איתי במשחקים שאני ממציאה.... ממש מעניין לנו!!! לא הסברת אבל איך לכלוכית? או תצגת?, תני קצת הסבר... הנימבי (כן, זהו שמו), מופיע אף מופיע בחוות הדגים-ראשית.. בדיונים על העברת החוות לים התיכון - זה אחד הפתרונות המקובלים על כל המתנגדים באילת - אם זה לא נימבי אז מה כן? שנית - העברת החוות ליבשה לא בהכרח תפתור את בעיות הזיהום. גידול חוות דגים ביבשה זה תהליך יותר מסובך מאשר בים. דורש יותר תרופות לטיפול בדגים ועדיין קיימת בעיית ההפטרות משאריות הגידול והליכלוך שנוצר תוך כדי. ככה שלא כל פתרון אחר הוא פתרון טוב- צריך לבדוק את זה קודם. הצעות לשמות נוספים- באלבש - "בסדר, אבל לא בחצר שלי" בסיבוב - "בעד סביבה ירוקה ברדיוס הקרוב" איך אפשר להשתמש בהם? מתנגד ראשון: חוות דגים? - באלבש... מתנגד שני: בחיאת, אני מסכים איתך, נפגש בסיבו"ב... טוב, נו, סלחו לי... עדיין בוקר

קונסולה

New member
מה, אי אפשר שניים?

ואת בטח לא יודעת.. אבל בלאבש.. זו מילה מאוד שגורה במרוקאית.. אני לא בטוחה בפירוש המדוייק אבל לדעתי, הוא די חופף ל"בסדר, אבל לא בחצר שלי..." משהו כמו... יאלה, לא נורא שיהיה....

siviva

New member
אז הצליח לי, לא?

אכן לא ידעתי שבמרוקו הקדימו את המשרד לא. הסביבה ונתנו פרשנות לנימבי... האמת - אני מעדיפה את השני, אבל עדיין מחכה לעוד הארות

למעלה