ניל יאנג

nik19864

New member
ניל יאנג

ברצוני לשאול האם יש אלבומים מומלצים שלו שיצאו אחרי 1974? כי יש לי כבר את "אחרי הבהלה לזהב", "קציר", "על החוף" ו-"כולם יודעים שזה שומקום" וכולם אדירים !!!

LadyG

New member
בטח שיש

Tonight's The Night הוא אלבום מופלא. אל תחמיץ אותו. יצא ב- 75. לי יש שריטה אישית ל- Harvest Moon מ-92, שכבר המון שנים לא נכנס בכלל למדף. תמיד נמצא קרוב קרוב למערכת ואני גם מאד אוהבת את Mirror Ball מ- 95, אותו ניגן ניל יאנג בהופעה בארץ בשנות ה- 90. הביקורות לא מי יודע מה פירגנו לאלבום הזה אבל הוא אלבום מצויין לטעמי.

Barmelai

New member
right on sister

מה שיפה בכל הקשור לניל יאנג שכל כך אוהבים לדבר עליו, שגם אם שלושה שרשורים למטה יאנג מככב בכל עוז כולם מסובבים עין עיוורת ומסתערים על השרשור החדש כאילו כלום
וגם אני לוקה במקרים כאלה באובדן הזכרון לטווח קצר ומצרף את ההמלצה שלי - LIVE RUST. אלבום הופעה מ 1979 שמסכם את יאנג של שנות השבעים במחצית אקוסטית ומחצית חשמלית וקשוחה עיון בסטליסט בלבד מספיק כדי לדמוע בזויות העין. על אחת כמה וכמה כשיאנג והקרייזי הורס בשיאם. אין דקה מתה באלבום העמוס הזה, שהופק כפסקול לסרט הופעה, והדבר היחיד שיכול לעלות על השיא הזה הוא כמובן ה DVD שבו גם רואים את הקולות. השיאים מהאלבום - היי היי מיי מיי באקוסטי וחי, כמו הוריקן, קורטז הרוצח (שתית הא?) והלילה הוא הלילה.

melancholy man

New member
אגב, יש שלושה שרשורי ניל יאנג

בשבוע האחרון (זו על my my hey hey ירד דף אחורה, אבל עדיין...) ונדמה לי שאם מישהו ישאל אם יש אלבומים מומלצים של יאנג אחרי 1980 נגיד (או כל שנה אקראית אחרת) בשרשור חדש, עדיין נגיב בשמחה של עגל צעיר שנפגש אחרי חודשים של צמא בחלב אימו... לעצם העניין, הזכרתם כולכם אלבומים נפלאים, הנה אחד שלא הוזכר נדמה לי, American Stars and Bars מ 77, אלבום מבולבל לגמרי (או לחילופין מגוון מאוד), שנוצר לאורך מספר שנים ובמספר סאשנים ומכיל את רוב הצדדים של ניל הצעיר, הרבה זמן הלכתי מכות עם האלבום הזה, עד שהתאהבתי, אבל בסופו של דבר, זה היה האלבום שגרם ללכת עד הסוף עם ניל יאנג ולאהוב גם את הצד החשמלי והמקוסח שלו ולא רק את האקוסטי/פולקי/ סמי פסיכדלי.

Barmelai

New member
אצלי זה היה להפך

האלבום כמו בסקירה הנהדרת של ג'וני נקנה רק בשביל להרוות את הצמא הלא נשלט ל LIKE A HURICANE, צמא שעד היום לא נרגע. ההלם שבגלוי שירי הקאנטרי גרם לי לתחושת אכזבה קשה, ובתגובה הענשתי את ניל ומיעטתי לשמוע את צד א'. אבל הזמן עשה את שלו וניל לימד אותי בדרך הקשה והמאובקת לאהוב את הפולק והקאנטרי שלו. וכן, זה אלבום שצבר נקודות זכות ועלה ליגה לאט לאט אצלי, והיום הוא עומד בגאוה כתף אל כתף עם כל הגדולים של יאנג.

ניל ענק אבל

קודם כל האלבום שציינת נהדר (אם איננני מחליף אותו ב-RUST NEVER SLEEPS). אם זה האלבום הכפול שכל הצד הראשון שלו אקוסטי, ויש לי את ההופעה גם בוידאו (עם גמדים קטנים המחופשים לנזירים...) ליאנג יש איזה קיבעון עם מסגרות. זה ברור. יש לו שני אלבומי הופעות שנקראים 'חלודה' ועוד אלבום משנות התשעים שנקרא 'ריתוך' (weld). בקיצור - משהו בילדות שלו כלל הרבה סגסוגת, רתכות וקורוזיה. אני מת על ניל יאנג אבל מתעצבן בכל פעם מחדש כשהוא מנסה לעשות סולו. החתול של חמותי, כשהוא לוקח קורטיזון, מנגן יותר טוב. לא ברור לי איך אף אחד לא אמר ליאנג "עזוב אותך רד מזה". זה די מביך. הסולואים שלו מאולצים ומאוד מאוד לא יפים. מילא החבר'ה של קרייזי הורס אבל דאחילק קלפטון - כמה פעמים עמדת עם יאנג על במה אחת, שמעת את הראביש ולא זרקת מילה אח"כ? ולסיום המלצה לשני שירים מוקדמים ונפלאים של יאנג: broken arrow ו-tierd eyes.

Barmelai

New member
כן להופעה ההיא התכוונתי

אגב את הקטע עם החלודה יאנג השאיל משלט תמים בשולי הדרך שמזהיר נהגים מלהחנות קרוב מדי לים בזו הלשון - RUST NEVER SLEEPS. נדמה לי שהאנקדוטה מוזכרת ב DVD הנ"ל. לגבי הסולואים של יאנג אני חושב ההפך ממך - אני מכור לדרך שבה הוא מנגן סולואים, למעשה ניל יאנג הוא היחיד שאני נהנה מסתם להקשיב לאאוט טייקס מסולואים שלו - כמה שיותר מחורע וחלוד - ככה אני יותר אוהב אותו. זאת לא בדיוק הטכניקה בנגינה, אלא הצעקה שיוצאת מהגיטרה, שאפשר לזהות מקילומטר. הסולואים שלו הם קול שני של יאנג ולאזני הם מלאי נשמה ומשלימים את ההבעה הקולית שלו לא פחות מגוון הקול שלו עצמו

מזכיר את אפקט הקממבר

בשולחן לידי כולם זועקים מרוב אושר, טועמים כזית ומפליגים בשבחי הגוש הלבנבן ועטור העובש. רק אני מריח ג'יפה... לפחות גונג הוציאו מזה תקליט נחמד. ולית מאן דפליג שעם סולואים ובלי סולואים, עם שוונץ של קוק משתלשל מהאף ("הוואלס האחרון") ובלי שוונץ, עם פיאות לחיים ובלעדיהן - ניל יאנג עשוי מהחומר האמיתי. הייתי אפילו אומר כמעט כמו דילן.

garcia

New member
הבאת לי בזיכרון

איך בהופעה בקיסריה בסוף הסולו הארוך של Cortez The Killer ניל קרע את כל המיתרים של הגיטרה שלו עם כל הפידבקים והייללות שבקעו מהמגברים. כמו שביבי אמר (בתוספת שלי): ...If it's worth playin... it's worth playin' loud

Aeroguy

New member
Ragged Glory - 1990

הצד הרוקיסטי שלו, אלבום רוק מעולה. אני גם מצטרף להמלצה על Mirror Ball. ואגב, את ZUMA כבר שמעת?

מצטרף להמלצה על ZUMA

אלבום נהדר ומלא חוכמה ורגש בסגנון המוכר של יאנג. ובאמת שאין לי מושג באיזו שנה הוא יצא.

wawadhani

New member
ניל יאנג פשוט אדיר בכל צורה

ובכל זמן. נכון להיום לא נתקלתי במשהו שלו שלא נהניתי ממנו (מסכימה איתך ש Harvest ו On the Beach מצויינים!) למרות שהמלצתי לך זה לשמוע אותו מרחוק, כי נראה לי שלמרות שמוסיקה זה הצד החזק שלו, נגיד, מקלחת והחלפת בגדים זה לא משהו שהוא עשה מאז 1974

garcia

New member
כל תפוח מלמיליאן

אהלן וסהלן היו אומרים. זה מה שיש לי להגיד על האלבומים של ניל יאנג ואפילו על החלשים שבהם שיצאו בשנות ה-80. אני אומר לך על הטרילוגיה המשולשת Comes A Time, American Stars 'N Bars ו-Hawks & Doves . שילוב של שירים אקוסטיים עם קאנטרי של Fידל וPאדל סטיל וקולות נשיים ושירים דיסטורשניים מעושנים על אש קטנה כמו Like A Hurrican ו-Motorcycle Mama. ואם כבר מזכירים את Motorcycle Mama אז יש לי חוברת אקורדים של האלבום Comes A Time שיצאה גם ב- 1978 ובעמוד של השיר הזה יש תמונה של ביג ביג ביג ביג מאמא יושבת על אופנוע הארלי. התמונה הזאת גורמת לך להתנזר מנשים או אופנועים לכמה שנים טובות.

Jflyaway

New member
עוד לא ראיתי שהזכירו פה את

W E L D בשנת 1991, התיישבו יאנג וקרייזי הורס על פלטפורמה חשמלית איימתנית ודפקו סיבוב הופעות מצויין שהונצח בדיסק כפול שכולל - נדמה לי - כ 15 או 16 קטעים ארוכים ובועטים, כיאה למי שנחשב אז לאליל והסנדק של חובבי הגראנג' . זה לדעתי אחד מאלבומי הלייב הטובים בכל הזמנים, בשורה אחת עם הלייב של FREE, עם הלייב בלידס של WHO, הלייב הכפול של GRAND FUNK, או האולמנים בפילמור.. וכיוצא בכאלו... בקיצור - לייב עם גואבוס-חמינדוס, תמרות זעה, ועגלי עשן. מי שלא מכיר - שינסה את זה, כמו שאמר לנון במהפכה התשיעית: TAKE THIS AND MAY IT SERVE YOU WELL או כמו שאמר לי ידידי באדי לפני כשבוע: OH MAN THIS IS NOT UNPLUGED

Welsh

New member
אני לא חושב ששמעתי משהו של יאנג...

שלא אהבתי

למעלה