ניכור רגשות

ניכור רגשות../images/Emo132.gif

הבנתי שאני צריכה שינוי בחיים מאז שעזבתי את הבית ועברתי לגור לבד. בוא נגיד שלקחו לי 21 שנה להבין שחייתי לא נכון. הכוונה היא שלא הייתי מחוברת לעצמי מהבחינה הרגשית. היום כשאני יותר מודעת לעניין הזה, אני עדיין תופסת את עצמי אומרת דברים ואז עולה בי השאלה -- עד כמה אני בעצמי מאמינה למה שאני אומרת לאחרים. אני מנסה לשדר לאחרים מחשבות שלי, להביע עמדה מסויימת, להראות להם את דרך החשיבה שלי - כשעמוק עמוק בתוך תוכי, במעמקי התת מודע, אני לא ממש סגורה על עצמי שמה שאני אומרת על עצמי ועל החיים, אלו באמת המחשבות והרגשות האמיתיים שבי. כל השנים הייתי כפופה לרצונותיהם של אחרים כדי להתחבב על כולם, ניסיתי להסתיר את פרצופי הריאלי, הייתי מעקה שאפשר תמיד יהיה אפשר לבוא ולהשען עליו, בנאדם ללא אופי וללא דופי. שלא לדבר על רגישות לא לצורכי ובהתאם גם לא לצרכיהם של אחרים, למרות שהייתי בנאדם נוח להיות בחברתו - הייתי מנותקת רגשית וכל תגובה שלי בעניין הייתה שטחית. כשהייתי חייבת - ידעתי טוב מאוד בכיכול לזייף רגשות בשביל אחרים בכדי להזדהות עם צרותיהם, תמיד ידעתי להקשיב לאחרים (כשאף פעם בעצם לא הקשבתי לעצמי). זה מצחיק לגלות שיש דבר כזה פנימיות אישית שלך בלבד בגיל כזה מבוגר (יחסית). והנה עכשיו, אני מנסה להשתלב בין אנשים בנאדם שונה בעל ערכים ויסודות פרטיים שלי, מנסה לשרוד, לחיות בחברה היום יומית, לחוש את השוני. רק עכשיו אני רואה שכל אדם זה עולם בפני עצמו, יש אנשים שקשה לי לקבל אותם, לפעמים אני ביקורתית מאוד, קרה וקשה. לא פלא שדבר בסיסי זה כמו רגשות יצר בעיה חברתית כתוצאה. אף פעם לא היו לי חברים אמיתיים- כי אני מניחה שכולם הרגישו בי זרה מנוכרת יחסית אליהם, עד היום אני לא מצליחה לעורר עניין לטווח הארוך... לדעתי העינוי הכי נוראי שיכול לקרות לאדם, זה לאבד כל קשר לעצמך ולהוויה הפנימית שלך. מתוך התנסות אישית ואני שונאת לרחם על עצמי, עליתי על מסלול חיים מוטעה. זו נכות נפשית כואבת מאוד ולא גלויה לעין עד לשלב מסוים בו אתה מתחיל לגלות סימני מצוקה ויודע שמגיע לך הרבה יותר מזה, בעוד יש איזה קוץ שמפריע לך לנוע הלאה... נשמע מוכר למישהו המצב שאני מתארת??

אפילו יותר ממוכר../images/Emo24.gif

ראשית, ברוכה הבאה פה
את מתארת חלק ממני שנטשתי לאנחות לפני ולפנים, למרות שזה לא ממש מזמן. מאז אני זוכרתאת עצמי, למדתי... למדתי כל מה שחשבתי שמקרב אותי אל עצמי, כל קורס בנושא מודעות, כלים למודעות, מיסטיקה, כאלה... הפכתי להיות מעין ידענית כזו שיודעת קצת על הכל, ואם לא ידעתי אז רצתי ללמוד, לחפש בספרים, והעיקר שתהיינה לי תשובות בבוא היום, לאותם רבים שהתייעצו עימי. הוקפתי בכאלה חמים וטובים, שאחרי העיצה או מה שלא היה שם, פשוט נעלמו. מצאתי את עצמי לבד, אני והידע הרב שלי, על "איך החיים אמורים להיראות", "איך אמורה להיראות זוגיות", "איך מגדלים ילדים" ועוד פירורי ידע מכל דבר שנדמה היה לי חשוב וכזה שמהווה כרטיס כניסה לחברה כזו או אחרת. כשהעזתי להביט פנימה, אל עצמי, פתאום נפל לי האסימון... אני יודעת המונמונמון דברים, אני לא מבינה כמעט כלום. אני לא מבינה משום שאני יודעת תיאורטית, ולא מתוך חוויה אישית אמיתית, כפי שהדברים הצטיירו לי בראש. למשל לגבי זוגיות, ידעתי לדבר עד הודעה חדשה, מה אמור להיות שם, מה היא אהבה אמיתית, מה זו בגידה, כל מיני כאלה שנכללים תחת זוגיות, אלא שמעולם לא באמת חייתי עם בן זוג, למעט משהו בן חמש שנים לפני כעשרים שנה. הבנתי שאני יודעת ולא מבינה.... ידעתי איך אמורה להיראות חברות, ולא משנה מין המתחברים
כאילו חברות בין בנות או בנים או זוגיות.. אלא שעד היום אין לי ממש חברות.... (היום זה מבחירה אלא שאז עוד לא ידעתי את זה...) גיליתי, שככל שאני יודעת, כך אני מתרחקת מעצמי.... אני פשוט צועדת החוצה במקום פנימה... וכך, ארצה או לא אני גם מצטיירת בעיני האחרים, ולכן איכשהו לא הגעתי לשלב בו מנסים להשתלב בחברה וכאלה... היה לי לתרום ידע כאשר אחרים ביקשו אותי - נטו גילי.... כאשר התאהבתי לפני כשנתיים וחצי במי שהחשבתי לאהבת חיי, נפלו המוני אסימונים שעזרו לי להבין כמה אני רחוקה ממה שאני רוצה. אז גם הבנתי שמגיע לי הרבה מעבר למה שיש, לא פחות מאת הטוב ביותר..... שיניתי, עבדתי קשה עם עצמי, קשה מאד... נטשתי לרגע את כל הכותרות והקליפות ועמדתי מול המראה, אני ועצמי נטו, גם מול המראה הפיזית וגם בדרכים אחרות כמו לשים לב במודע למה שאני אומרת/כותבת, איך אני מתנהגת, לברר את הסיבות לכך.... אח"כ ביררתי עם עצמי מה באמת אני רוצה בחיי, ומה מפריע לי להיות שם... כשהבנתי מה מפריע לי - שיניתי גם את זה... היום - אני מאושרת. אז כן, מוכר המצב שלך, אם כי בדרך אחרת אולי, וכן, יש אינסוף אפשרויות בחירה, השאלה מה אנחנו רוצים באמת
ימים מאושרים

אני כל כך מבינה למה את מתכוונת

את ממש מזכירה לי את עצמי. גם אני כל חיי ניסיתי לחפש את עצמי בדברים שוליים. קראתי המון ספרים, ראיתי תוכניות טלויזיה, התעניינתי בכל נושא שבעולם. ניסיתי לצבור כמה שיותר מידע בכדי להיות באמת יותר מעורבת בנעשה סביבי (הייתי מנוכרת בחברה). אני בדיוק כמוך קראתי המון על יחסים בין בני אנוש- חשבתי שזה מה שילמד אותי איך לחיות ואיך להתנהג במצבים כאלו או אחרי. הייתי בטוחה שהידע שצברתי מחומרי הלמידה ישמש אותי בחיים האמיתיים ויתנו לי כלים להתמודדות עם קשיים. עכשיו אני מבינה שזאת הייתה בבועה אחת גדולה, מעיין בלוף של אשליות שהיה לי נוח לחיות בו. איפה אני החכמה הגדולה - והיכן המציאות... זה פער שלא יאומן... כל אותם השנים שחייתי בשקרים ואילוזיות וכעת אני אוכלת את הדייסה שבישלתי בעצמי. מנסה לאחד את חלקי אישיותי המפוצלת שאיבדתי אי שם. מנסה להבין מה אני רוצה מעצמי ואיך אני רוצה שהחיים יראו, איזה צורה הם יקבלו עכשיו. את האמת, יש דברים שאני רוצה עכשיו כמו לשנות כמה דברים באישיות. להיות יותר אסרטיבית, נחושה , החלטית, בעלת מוטיבציה להצלחה בקריירה. רוצה להצליח בלימודים, להשתלב בחברה, למצוא זוגיות (עד היום לא יצא לי אף לא קשר רציני אחד), להיות תקשורתית בין אנשים. והעיקר ומכאן הכל בעצם מתחיל ---
להתחבר לעצמי האמיתית , כי רק כך אפשר להגיע לשפע רוחני ומנטלי. גילי פרי היקרה
, לפי התיאור שלך, נתת לי להבין שמה שאני מספרת חווית על בשרך. בוודאי יש לך דרך עצות וטיפים שיוכלו לעורר אותי לפעול ולעלות על המסלול לשינוי.הכוונה לאיך הגעת למה שאת עכשיו תודה
.

יקרה אחת../images/Emo24.gif

בדיוק את זה כתבתי בהודעה הקודמת.... שינוי... שינוי בד"כ נעשה כאשר אנו מנועים מלהגיע למשהו שאנו חפצים בו, משום סיבות פנימיות כאלה ואחרות - סיבות שיש ביכולתנו לשנות. לדוגמא - אם גיליתי שאני רוצה לחוות אהבה וזוגיות, בעוד דרך החיים שלי לא מאפשרת לי את זה, (ישבתי עשרים וארבע שעות בבית, ופינטזתי על כל מה שיכול היה להיות....) מן הסתם נזקקתי לשינוי שיכולתי לבצע, בהדרגה אמנם, מתוך מודעות מלאה, אבל שיניתי. והלא אף נסיך לא ייפול עלי מתקרת החדר ולא חשוב כמה מוכנה לזוגיות אהיה.... אז יצאתי מהבית, והכרתי אנשים... זה לא שפשוט יצאתי לרחובות, למרות שגם את זה עשיתי.... במקום לקרוא ספר בבית, הלכתי לקרוא בחוף הים.... בעיקר יצאתי לקורסים כאלה ואחרים, שמכורח הנסיבות עירבבו אותי עם אנשים נוספים.... אם ראיתי שאני רוצה כמה דברים שאין לי פיזית, כאילו לקנות לי כל מיני, אבל אני לא ממש מפרגנת לעצמי, ועסוקה בעיקר בלספור את מה שאין.. הרי ששיניתי, וגם כאשר הקצבה מביטוח לאומי היתה זעומה ביותר, זכרתי לפרגן קודם כל לעצמי... ושוב, מתוך מודעות מלאה ואחריות לא פחותה... אמרתי לעצמי שמרגע זה, אני מקציבה לעצמי סכום כזה או אחר, רק לעצמי ולגחמות הנסתרות שלי. פשוט הוצאתי את עצמי החוצה, קניתי, אישרתי לעצמי מראש, והזכרתי לעצמי שמגיע לי ליהנות מכל רגע, גם לבד, עד שאמצא ואפגוש את מי שאני רוצה באמת. הדרך - כך הזכרתי לעצמי - לא פחות חשובה מהמטרה, ורצוי וכדאי ליהנות ממנה לא פחות. קיצר... שינויים בתוך עצמנו... לא אחת זה נדמה כקשה, כי המוח שלנו כל כך מורגל בכל הזבל שהלעטנו אותו במשך חיים שלמים, עד כי נדמה שאי אפשר לחשוב אחרת. אבל אפשר! אפשר ללמד את עצמנו כל דבר שאנחנו באמת רוצים בו, לרבות דרך חשיבה - ממקום של "לא מגיע לי" למקום של "מגיע לי לא פחות מהטוב ביותר!" אי אפשר לנו לשנות את הסביבה שלנו, את האנשים שגידלו אותנו, את כל מה ששמענו כל החיים על עצמנו ועל הסביבה... כל מה שנחשב לאמת לאמיתה עד לרגע שמשהו מפריע לנו. או אז, אפשר לשנות את הגישה שלנו, להתפשר על האמת שלנו, כאשר להתפשר זה "למצוא פשר אחר" לאותה מסגרת נוקשה בה אנחנו כל כך רגילים להיות. (דפוסי מחשבה ודפוסי התנהגות שמנהלים אותנו באורח בלתי מודע...) לפטר את השופט והביקורתי שגרים לנו בראש, ולחוות, פשוט להיות ולחוות כל רגע, למצות עד תום את מה שמן הסתם לא ישוב לעולם. אז קודם לזהות את הדברים ברגע ההתהוות שלהם - תגובות, מחשבות, התנהגות, ואז, לאפשר לעצמנו את הדבר הכי חשוב - יכולת הבחירה שלנו. מודעות עצמית יקירה..... לבחור איך אני רוצה להרגיש, מה אני רוצה לחשוב, עם מי אני רוצה להיות, איך אני רוצה להתנהג.... עבודת מודעות שנדמית כעבודת נמלים יומיומית.... משתלם ושווה כל רגע.
בריאות ואושר

../images/Emo41.gifמה זו מודעות עצמית../images/Emo41.gif

מצרפת לך קישור למאמר שכתבתי לא מכבר, בנושא מודעות עצמית, http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1149&a=2776&c=334&sc=0&ssc=0 וממליצה לך לקרוא, כמו גם עוד מאמרים באותו מקום המדברים על אהבה, אהבה עצמית, נתינה וכאלה. גם פה במאמרי הפורום יש סיפורים לא מבוטלים, ומאמרים נפלאים באשר לדרך אל עצמנו.
בריאות ואושר

מתחילה לקלוט את הרעיון

גילי היקרה, נראה לי כי התחלתי לקלוט את הרעיון שניסית לשדר לי. את מכירה את הספר "כוחו של התת מודע" מאת ד"ר ג'וזף מרפי? הוא בדיוק כתוב ע"פ הדברים שאת מספרת. הבנתי שאני צריכה לשנות את דפוסי החשיבה המוטעים שלי. אני יודעת שיש לי כל כך הרבה הזדמנויות בחירה, אבל למה אני לא מנצלת לאותם? אולי זה בגלל הפחד מתגובת הסביבה... מוטב שאפסיק להיות שרועה ברחמים עצמיים. את יודעת מה הבעיה העיקרית שלי שמשאירה אותי בתוך הבוץ הזה? זה שאני בדיוק יודעת היכן נקודות התורפה שלי בחיים, אני יכולה לשבת שעות ולהתאבל עד כמה אני מסכנה, אבודה, ממורמרת וחסרת מזל, כל אותם הדברים אשר מניחים לי לברוח מהאחריות למעשי. רק עכשיו הבנתי שעצם זה שאני נותנת לגיטימציה לאותם המגרעות להיות תוויות עלי , זה מה שנותן להם חיים להמשיך לבלוע אותי
הבעיה שלי היא להתמיד ברצונותיי, כלומר לקום כל בוקר עם החלטה לעשות היום משהו חיובי שיתן לי פוש, דחף לשיפור איכות החיים. אותה העקביות, חזרה על מחשבות... זו ממש השלטת משמעת עצמית גבוהה מאוד על מערך המחשבות וזו חתיכת כוח נפשי עצום שאני צריכה לשאוב ממשהו.. אני מודעת לכך שבידי לשנות דברים, וזו אכן עבודת נמלים יום יומית
אבל הבנתי שזו הדרך היחידה לשרוד ולהגיע לאמת הפנימית.

hilabarak

New member
הסכמתי עם כל מילה שאמרת חוץ מהמשפט

האחרון "האמת הפנימית". אני מסכים ב100 אחוז שעלינו להימנע מלתייג עצמנו, ושעבודת המודעות היא עבודת נמלים. אבל לדעתי ה"אמת הפנימית" מטעה. לדעתי אנחנו משתנים עם השנים, ומשתנים עם מצבים, ואין שום אמת שנכונה לגבינו. בשלב זה בחיי אני מוכן להתחנף לבוס כדי לקבל עוד תוספת שבנותיי ייהנו ממנה. אינני מוכן להגיד לאימא שלי דברים שאינם אמת, למרות שקשה לה להתמודד והיא קצת נפגעת. מי אני ? אדם אמיתי ? אדם חנפן ? מי אהיה עוד 5 שנים ? אחד שדווקא ייותר לאימו ? אחד שלא יסכים להתחנף לבוס ? אני לא יודע ואני חושב שלחפש תשובות כאלו שיגדירו "אמת פנימית" זה שוב לשים תווית (רק שהיא נשמעת הפעם רוחנית ומחוכמת). אם אגדיר עצמי כאדם שאומר אמת, לא אוכל להגיע למקום שבו אני מוותר לאימי ואומר את מה שהיא רוצה לשמוע, כי היא מבוגרת וכבר זה חסר טעם. אבל אם אינני מגדיר עצמי ונותן לעצמי מקום להיות היום כפי שאני היום, ומחר כפי שאהיה מחר, אז אין "אמת" ואין ממש "פנים". יש כפי שציינת יפה "עבודת נמלים יום יומית" להיות הכי טוב שאתה יכול באותו יום נתון, בהתאם לסיטואציות הנתונות. ואולי זו ה"אמת הפנימית שלי" אני רוצה לתת את המיטב בהתאם לנסיבות המורכבות ברגע נתון ובהתאם לאישיות שלי באותו רגע. פשוט מקסימום בכל רגע נתון בהתאם לנסיבות.

שושוצ

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

וואו! וואו! וואו! הגדרת את זה כל כך מדוייק ויפה! ו... אני מצטרפת להמלצה
זה אכן "משתלם ושווה כל רגע" לחיים
וסופשבוע נעים

למעלה