ניימיכן והאזור

jamaica111

New member
ניימיכן והאזור

אנחנו זוג צעיר בנתיים ללא ילדים....הכוונה ללחיות לא בצמצום זה לחיות בצורה נורמלית ולא ב"לחץ" כלומר שיהייה מספיק לקניות בסופר+שכר דירה (עם כל המיסים) ואולי אולי רכב קטן.ושיהייה ניתן גם לחסוך. מה שהוצע לי זה בין 35-39K לשנה ברוטו וממה שקראתי בהמון פורומים ברשת הבנתי שזה לא יותר מידי האם זה נכון?

תודה :)

איך אני אגיד את זה בעדינות -

לקחתי את הממוצע של הטווח שהצגת, והגעתי לי משכורת חודשית של 2800 יורו בערך (שכר שנתי בהולנד נהוג לחלק ל 13, אלא אם כן מצויין בפירוש אחרת).

זה משאיר לך, במקרה הטוב, 2000 יורו לחודש נטו, וזה במקרה הטוב מאוד.

בסכום הזה לא סביר להניח שתקבלי הצעת רילוקיישן - אלא יהיה עליך לבצע את כל פעולות ההגירה בעצמך, כולל כל העלויות שלהן.

בנוסף - אם אינך אזרחית האיחוד - לא סביר להניח שמעסיק יוכל לקבל עבורך אשרת עבודה. ממה שאני יודעת, המינימום לאשרת עבודה הוא 45k שנתי.

אם 2000 יורו יספיקו לך למחיה בחודש? שאלה מאוד ערטילאית. באמסטרדם זה מספיק בדיוק למחיה בצמצום ותשומת לב קפדנית להוצאות (ואני מדברת מנקודת מבט של זוג ללא ילדים, כשהדיור שלנו הוא דיור ציבורי). אם את צריכה לשלם שכ״ד בשוק החופשי - לא סביר שתוכלי לעשות הרבה מעבר...

אין לי מושג מדוייק לגבי ניימכן ויש מצב סביר שהיא יותר זולה - אבל את צריכה לבדוק את ההוצאות הקבועות (דיור, אנרגיה, תקשורת, מים, מזון {קחי בחשבון 400 בחודש} ותחבורה) ולראות אם הן גבוהות מ 2000 יורו או נמוכות מזה במידה שתספיק לכם לחיות ״לא בצמצום״.

אה - ותוסיפי ל״הוצאות הקבועות״ גם

את ביטוח הבריאות לשניכם - שזה עוד לפחות 200 יורו חודשיים אם אתם בריאים בגופכם ושיניכם ולא זקוקים להשלמות ביטוח.

jamaica111

New member
ניימיכן

קודם כל המון תודה על התגובה :)...שמתי לב שרשמת בלשון נקבה אבל אני גבר :)...

לגבי אישור עבודה וכל האישורים זה החברה עושה את כל זה (אין לי את הכאב ראש של זה).....זה הסכום שהם הציעו למרות שהם מודעים לחוק שעל מנת לקבל אישור עבודה כ"מהגר ידע" הם חייבים להצהיר על 52K
(מעודכן ל 2013) משכורת..........יצא לך בסביבות 2000 עם ההטבה של 30% מס?

בכל מקרה עוד לא הסכמתי כי לדעתי זה נמוך...בינתיים אני פה בניימיכן להתרשמויות ובחינת השטח.

לגבי ביטוח בריאות זה כלול בחוזה של החברה.

לגבי דיור ציבורי הבנתי שצריך להרשם ולחכות הרבה זמן נכון?

jamaica111

New member
דבר נוסף..ניימיכן

בחוזה רשום שהשכר השנתי מחולק ב 13.8 כי פעמיים בשנה מקבלים "כפול" משכורת 13 בינואר ודמי חופשה במאי.

אוי התמימות

הביטוח בריאות בשום אופן לא יהיה חלק מהחבילה, גם אם אתה נרשם לביטוח מטעם החברה, וגם אם הם עושים עבורך את השירות של העברת הכסף עבורך לביטוח הבריאות - זה עדיין יירד מהנטו (כדי שיהיה ברור - אני מדברת על התשלום של המבוטח עצמו ולא על תשלום המעסיק בגובה 4.5 אחוז מהשכר)

עם 30 אחוז ייצא לך 2200 יורו בחודש (לפני ההורדה של הביטוח בריאות, כמובן)

לגבי ה״קומבינה״ של החברה עם הצהרה על שכר אחד מול הרשויות ונתינת שכר אחר לעובד: אם זה מה שהם עושים, אז מדובר בעבירה פלילית ועבירת הונאה מול המדינה. אם היית אומר את שם החברה, אז באופן אישי, כמחפשת עבודה ברמת השכר הזאת, הייתי מגישה תלונה רשמית מול הרשויות בהולנד על חברה שמייבאת זרים לעבודה שאני, כאזרחית ברמת ההשכלה שמאפשרת שכר כזה, יכול לעשות, והיא מראש לא מוצעת לי.

וקח בחשבון, שאם מדובר בהבאת בן/בת זוג יחד אתך, או בשהיה של מעל לשנה, בה תצטרך להצהיר על הכנסותיך בפועל, את המשכורת הזאת שעליה הם מצהירים בשביל לקבל עבורך אשרה - אתה תצטרך לגבות מול שלטונות המס וההגירה, ו 15 אלף יורו שנתיים זה לא נשהו שפשוט לזייף...

כל מה שחלב אמרה פלוס,

אתה מכניס את עצמך אישית להמון בעיות מול הרשויות אם החברה מדווחת עליך כבעל שכר x כשלמעשה אתה מקבל שכר y. והולנד זה לא ישראל, אין דבר כזה ״לא ידעתי, לא שמעתי״, אתה בסופו של דבר תשא בתוצאות. אני מציעה לך באמת לא ללכת לעבוד בחברה הזאת, לא יודעת מי אלה, מה אלה, ואם בכלל מדובר בהולנדים, או בחברה של ישראלים שעושים קומבינה.
ולגבי דיור ציבורי ששאלת- עד כמה שידוע לי יש הגבלת משכורת בעניין, אז גם ככה מכיון שאתה מרוויח על הנייר 52 אלף לשנה, אז לא מגיע לך דיור ציבורי....

jamaica111

New member
עוד שאלות

תודה רבה על כל האינפורמציה!

זו חברה יפנית בינלאומית....הם מודעים ל 52K והם לא בקטע של לתת סכום אחד ולהצהיר על השני.

כמו שהבנתי מהפורום ומעוד מקורות אין להם סיכוי לקבל אישור עבודה עבורי עם אני לא מקבל 52K (יותר מידי בשבילהם).

בחוזה שהוצע רשום שזה כולל ביטוח בריאות מהחברה....זה אומר שעדיין זה חייב במס??

כל כמה זמן צריך להצהיר על ההכנסות כדי להאריך את האישור עבודה/ויזה במידה והחברה מקבלת בשבילי??

אתה עושה סלט ממשהו שמדבריך הוא לא רלוונטי

1. אם הם לא יכולים לקבל בשבילך אשרת שהיה ועבודה - אז כל הסיפור לא רלוונטית נכון? אלא אם כן יש לך אזרחות של מדינת איחוד ואז כל המילים שאנחנו שופכים פה על אשרות ו 52k הן לא יותר משחיקה של הקפיצים של המקלדת...

2. ביטוח בריאות מחולק לשני חלקים:
הראשון - 4.5 אחוז מההכנסה: אתה מקבל תוספת לשכר הברוטו בגובה 4.5 אחוז, משלם על הברוטו הזה מיסים, ואז מהנטו יורד שוב הסכום שנוסף לברוטו. הכסף הזה הולך למשרד הבריאות, שמחלק אותו בין חברות הביטוח.

החלק השני - זה החלק של התשלום החודשי לחברת הביטוח שלך - וזה החלק שעליו דיברתי. יש לך אפשרות לבחור את חברת הביטוח בעצמך, ויש לך אפשרות להצטרף להסכם הקיבוצי שהמעסיק שלך חתם עם חברת ביטוח מסויימת, שבד״כ כולל הנחה מזערית לעובדים.
ההסכם הזה לא אומר שחברת הביטוח הזאת טובה, וכאשר אתה עוזב את מקום העבודה - ההנחה מתבטלת - כך שחשוב לבדוק את המוצר בפני עצמו.

בכל מקרה - החברה לא משלמת אפילו סנט אחד בשבילך על הביטוח הזה. כל מה שהם מציעים לך זה הסכם קיבוצי עם הנחה קטנה.

את התשלום של לפחות 100 יורו לחודש למבוטח בגיר (ביטוח בסיס חובה, זהה לכל חברות הביטוח) אתה תצטרך לעשות מהנטו שלך - בין אם הנהלת חשבונות בעבודה שלך מעבירה את הסכום ישירות מהנטו שלך (ומשלמת לך פחות) או אם אתה צריך לשלם בעצמך.

בנוסף - חלה השתתפות עצמית בגובה 360 יורו (או יותר, לבחירתך) בשנה על רוב שירותי הבריאות הניתנים בביטוח הבסיס.

3. הצהרת מס עושים כל התושבים בהולנד כל שנה. אין לזה קשר לאשרות שהיה, אבל מאחר ולשכת המס יודעת בדיוק כמה אתה אמור להרוויח (לפי הצהרות מעסיק) - אם יש סטיה, היא מתגלה מהר מאוד - ואז זה לא נעים.

למעלה