נייטרוקס 50%

yossin

New member
נייטרוקס 50%

מתברר שבאנדי מכשירים צוללי נייטרוקס עד לרמה של 50% אויר. אני עשיתי את הקורס של TDI אשר מתיר לי להשתמש בתערובות של עד 40%. מה עוד מלמדים באנדי שלא לימדו אותי ? האם זו רק הגדרה או שיש חומר נוסף אשר לא כיסיתי ? תודה

קותי

New member
זה בסדר. 50% או 40%

זה אותו דבר. אתה מוסמך לצלול עם תערובות ניטרוקס בצלילה רגילה (לא טכנית) בדיוק כמו מוסמך ANDI. מבנה הקורסים פשוט שונה (ANDI מסמיכים רמה I לשתי תערובות בלבד ורמה II עד 50% וב- TDI מלמדים הכל ביחד. ובודאי תשאל למה ההבדל באחוזים? ככה.

menimm

New member
תוספת קטנה...

אני עשיתי קורס נייטרוקס של פאדי. ושם קיבלתי תעודה של עד 40%, פניתי אליהם באימייל ושאלתי פורקה.. ותשובתם שאיחרה לבוא הציעה לי לבוא ולעשות קורס טכני במידה ואני רוצה אחוזים גבוהים יותר...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כנראה שבכ"ז יש תשובה

מאחר וANDI טוענים שכל שימוש בתערובת גז שמכילה מעל ל23.5% חמצן מחייבת הסבת ווסת הרי שהם מסמיכים עד 50%. ההתאחדויות האחרות מאשרות שימוש בווסת לא מוסב עד 40% וזו כפי הנראה הסיבה להגבלת הסמכתן ל 40% בלבד. ו ב ב ח י " נ

alexdivers

New member
הקורסים זהים לחלוטין

הקורסים זהים לחלוטין מבחינת החומר הנלמד בכל אירגון ישנם דגשים על נושאים שונים אך בבטיחות ובסטנדרטים כמעט ואין שינוי יש הבדל ב ""מהירות פינוי החנקן"" מרקמות הגוף בהתאם לשינוי באחוזי החמצן ונתון זה נלקח בחשבון במהלך צלילות טכניות בפועל אין שינוי משמעותי ב ""מהירות פינוי החנקן"" בין התערובות 40% ו- 50% אין לך חשש ההכשרה שקבלת זהה ל"אנדי"

גור צור

New member
אלכס, אני מתפלא עליך !!!

אין זהה לANDI. אנחנו הכי טובים... ועכשיו ברצינות - ANDI מכשירים את הצוללים שלהם לתערובות עשירות בחמצן עד לדרגה של 50%. ההבדל בפינוי הוא משמעותי אך לא רק בפינוי. לדוגמא אם תצלול עם 50% ל22 מטר גופך ירגיש ( מבחינת חנקן ) EAD- עשרה מטרים כך שלמעשה העומק יורד כמעט בחצי. לעומת זאת עם 40% ארבע עשרה מטר- כך שמבחינת העומק יש הבדל של 40% יותר ( בין 10 ל 14 ). עניין נוסף הוא תקן השימוש של ANDI אשר כידוע לך מתייחס לכך שהציוד לתערובת מועשרת חייב להיות מוכשר כנקי לחמצן. בברכה, גור, קבוצת ריף צלילה

Astro The Dude

New member
גור אני מתפלא עליך ...

עם 50% ב 22 מטר מגבלת החמצן היא 45 דקות בערך כמו מגבלת החנקן באוויר (לפי הטבלה) בעצם החלפת בעיה אחת באחרת יותר בעייתית לצולל הספורטיבי אין מה לחפש בין 40%ל 50% לצולל הטכני יש.

Astro The Dude

New member
יש גם מגבלת חמצן לכל 24 שעות

מבחינת הצולל הספורטיבי שלא מחשב %CNS אלא עובד מול הטבלה לחמצן (נקראת טבלה 2.4 נדמה לי) הוא אמור לחשב את זמן החמצן לפי הצלילה כעלת הלחץ החלקי של החמצן הגבוה ביותר (1.6 לפי הדוגמה שלך) ושוב הצולל הספורטיבי יוצא מופסד ... אבל חוץ מזה אני ANDI לכל הדרך ...

yossin

New member
מעניין אבל לא מועיל

שאלתי היתה אם יש הבדל בהכשרה. כלומר, ליישם את הנוסחה על 50% ועל 40% זה חשבון פשוט. האם, אתם באנדי מלמדים דברים נוספים שלא למדתי עם TDI ושיוצרים הבדל בהכשרה או ש"פשוט" כל אחד מותח את הקו במקום כרצונו (בדיוק כפי שעם נאוי שני כוכבים רשאים לצלול לארבעים מטר- לפחות לפי האתר שלהם ברשת, אני יודע שבארץ אסור)

alexdivers

New member
גור!! נכון!!

עדין השאלה היתה לגבי הכשרה ידוע לכולם כי הסטנדרטים של אנדי הם המחמירים ביותר ולפעמים זה טוב במוחד לישראלי המצוי והלא מקצוען ש"יהיה בסדר ו- חפיף" זה נוהל רגיל לצולל הממוצע והלא "חפיפניק" ההכשרה היא זהה ופינוי החנקן באחוזים כמעט ולא משמעותי כמדריך צלילה ומדריך נייטרוקס אני ממליץ לצלול בטוח ולא משנה מי או איזה אירגון מסמיך

למעלה