נייד HP Pavilion DV6514 נתקע...

HooK

New member
נייד HP Pavilion DV6514 נתקע...

יש לי נייד מסוג HP Pavilion DV6514 מעבד - C2D T7500 2.20GHz הארדיסק - 200GB sata גרפי - GF8400 זכרון - 2GB 667MHz מערכת הפעלה Vista שנכפתה עלי .. ככה הוא מגיע .. בקיצור: באופן קבוע לאחר שעוזבים את המחשב ליותר מחצי שעה לערך, המחשב נתקע בשלבים ואי לא ניתן לבצע כל פעולה. סמן העכבר ממשיך לנוע באופן רגיל. אך החלונות ושאר מערכת ההפעלה כמו גם שורת התחל תקועים. לא ניתן להגיע גם למנהל המשימות באמצעות ctrl.alt.del. רק כיבוי של המחשב, באמצעות לחיצה חמש שניות על כפתור ההפעלה, והפעלתו מחדש הוא הדבר היחיד שניתן לעשות... בדקתי את כל הגדרות צריכת החשמל על, מנת לודא אם קיים סיכוי שכיבוי הארדיסק או שינוי שמוגדר להתבצע בנושא עלול להיות הגורם למטרד. בדקתי הכל מהכיוון הזה. גם האפשרות שהאנטי וירוס מתחיל אולי לבצע סריקה כשעוזבים את המחשב ליותר מחצי שעה הועלתה. וגם זה נבדק ולא הועיל. אני נסחב עם הבעיה הזאת כבר חודש לפחות. המחשב נקנה לפני חודשיים. וממשיך להתקע כל הזמן .. כשחוזרים אליו אחרי יותר מחצי שעה .. מישהו יכול להציע פתרונות ?? האם הבעיה מוכרת למישהו נוסף בעל מחשב HP מאותו דגם ? אני מנסה כמה שיותר לא לפנות לאחריות או תמיכה ולמצוא פתרון בעצמי כי למי יש כוח לריב איתם.. אלא אם כן הוכח לי כי הבעיה היא בחומרה.. בבקשה , ותודה לעוזרים.

bar666xp

New member
כמו תמיד הנוגע לאיכסטה ממליץ להתחיל באתר שלBV

האמת ביכלל בנוגע למרכות MS. http://www.blackviper.com/WinVista/winvista.htm אבל לפני הכל לדעתי תתחיל בגיבוי המסמכים שלך ופשוט נסה איחזור המערכת דרך המחיצת איחזור. או להפעיל את המחשב מLIVECD של לינוקס או להיכנס לBIOS ולהשאיר אתו כך כמה דקות כדי לשלול באמת את האפשרות של בעיה בחומרה. עוד דבר שכדאי לנסות הוא לחיצה על הכיבוי {מבלי להחזיקו} ולראות עם המערכת לא באמת תקועה אלה איטית להחריד והמחשב לא נכבה גם אחרי כ5 דקות.

HooK

New member
תודה bar666xp ... המשך ..

זה מחשב בעל נתונים לא רעים בכלל כמו שאתה רואה .. איזו סיבה עלולה לגרום לו לפעול באיטיות מחרידה לאחר שלא נוגעים בו מעל חצי שעה בערך ? בכאל אופן ניסיתי גם ללחוץ פעם אחת על לחצן הכיבוי בלי להחזיק .. לא קורה שום דבר. תקוע כרגיל. אני בהחלט אנסה לראות אותו עובד על BIOS מעבר לחצי שעה , אולם אני לא חושב שזה אמור לתת תמונה מספקת לגבי מצב החומרה כשכל מערכת ההפעלה עובדת .. האם זה אותו דבר ? במידה ומדובר בבעית חומרה, האם המחשב יתקע באותו אופן גם אם אהיה רק על BIOS ? שמתי לב לפי אתר HP שמהר מאוד סדרת הניידים הזו של HP יצאה מייצור וכמעט שלא ניתן למצוא אותם יותר .. אבל אנלא רוצה לחשוד עכשיו בדברים יותר מלחיצים. עוד רעיונות ? מישהו?

bar666xp

New member
אם במסך הBIOS המחשב עושה freeze

זאת בעית חומרה בוודאות. לגבי מערכות הפעלה.. לא כולן יתנהגו אותו הדבר... אבל אחד הדברים ששוב יתרון הלינוקס הLIVECD {בכל ההפצות שיצא לי לנסות/לראות} מכיל בדיקת זיכרון לדוגמה.. עוד דבר שכדאי לבדוק זה את חום המחשב... האם כשהוא קופא יש חום גבוה? זה לא מחייב בעיה כזו או אחרת אבל יתן הסבר למה הבעיה קיימת.. זה יכול להיות החל מרגלים/כריות נמוכות מדי וזה גם יכול להיות בעיה בWINDOWS ו/או תוכנה שמעסיקה את המעבד... עד לרגע זה הצלחת לבודד את הבעיה לזמן של המחשב לא עושה כלום לX דקות שזה התחלה טובה... אגב בדוק באתר HP אם יש עידקוני BIOS ועידקונים ביכלל בעיה זו יכולה לקרות גם ביגלל דרייבר שיוצר בעיה בניהול צריכת החשמל של המעבד לדוגמה המוביל לכך שהמעבד/מעבד גרפי או כל רכיב חיוני נישאר על מצב צריכה נמוך במקום לתת ביצועים לאחר שהוא X דקות במצב חיסכון. והכי חשוב את כל הבדיקות לעשות כאשר לא מחוברים לאינטרנט ולא מחובר ציוד היקפי! אינטרנט יכול להיות AD/SPY/ML-WARE ששולח מוריד מטעמים ומעסיק את המחשב... ציוד היקפי גם הוא יכול להיות המקור לבעיה קח זאת בחשבון. ושוב לדעתי האישית דבר ראשון גיבוי מסמכים! לאחר מכן תחליט אם פשוט לנסות איחזור דרך המחיצה או לנסות לפטור את הבעיה... {דעה אישית ברוב המקרים יותר קל ופשוט לאחזר את המחשב למצב יצרן דרך המחיצה}. אם הבעיה היא תוכנה/מערכת הפעלה זה פשוט לחפור עד שמוצאים מה גורם לבעיה... אם היא חומרה בדר"כ יהיו סממנים כמו חום או משהו כמו אינטרנט/רשת מתנתק/ת לפני שהמחשב קופא וכדומה... המחשב מאתחל את עצמו בפעולות מסויימות יצביע בדר"כ על בעיות זיכרון.. וכו' וכו'.

HooK

New member
אתה לא חייב להזכיר לי בכל הודעה עד כמה לינוקס

טובה יותר - אני יודע את זה , אך המצב הטכנולוגי לא מאפשר לכל אחד (לפי שימושיו) לעבור ללינוקס חוצמזה שתמיד היה לי סבבה עם אקספי. יום אחד אני יעבור ללינוקס אבל זה בטוח לא יהיה בנייד אלא בפליסטיישן 3. לעניינינו: הייתי פונה לשיחזור מערכת אילו הייתי יודע בודאות שזה עלול לפתור את הבעיה, אבל לא זהו המצב, ואם כי גם בתחילת דרכו של המחשב הבעיה היתה קיימת. הגדרות צריכת חשמל נבדקו אין ספור פעמים. ואין מצב לשום spyware. להיות מוגן אני גם יודע עדין לא בדקתי אם גם הביוס קופא.. בכאל אופן תודה רבה על תגובתך. אני אפנה ל-HP ואצעק קצת. :)

HooK

New member
עדכון

היום טרם עמדתי להתקשר ל-HP שמתי לב כי קיים היה עדכון ל-BIOS של המחשב שהוציאו HP באמצעות תוכנת העדכונים שלהם... הרגע נתתי לעדכון לרוץ והוא הושלם בהצלחה.. האם עדכון יכול לפתור בעיה כזאת ? אני אחכה חצי שעה ..

bar666xp

New member
כן בהחלט עשוי...

אגב לתשומת לב עידקון ביוס לעשות רק כאשר המחשב מחובר לחשמל!!! ולדעוג להזיז עכבר וכדומה למנוע ממנו להיתקע... אם המחשב יתקע בזמן עידקון ביוס 99% שזה יצריך ביקור במעבדה ואף החלפת לוח-אם.

HooK

New member
תודה על העצות

כך זה נעשה, וכמו שציינתי העדכון עבר בהצלחה . אשאיר את המחשב 45 לערך לראות אם הוא נתקע בבדיקה שעשיתי אתמול (בהמלצת HP) בדקתי אם המחשב נכנס לאותו מצב תקוע גם כשהוא לא מחובר לאינטרנט ואכן כך ... גם אם הווירלס מכובה זה קורה.

HooK

New member
המשך

עדכון BIOS ... לא פתר את הבעיה.. שוב נעשה טלפון ל-HP הפעם מישהי מהתמיכה שם אמרה לי והדריכה אותי לעשות קינפוג (run -> msconfig ..) ולבטל כל השירותים באתחול ושירותים .. חוץ מאנטיוירוס. שאלתי אם זאת בעיה מוכרת שהיא מציעה לי לעשות את זה והיא אמרה שלא וזה פשוט פותר את רוב הבעיות. ביי 45 דקות ..

bar666xp

New member
בחלון הביוס ניסת?

כמו כן נסה להעלות את המערכת במצב בטוח או CMD {חלון דמוי דוס}.. כמו שכבר אמרתי נסה תחילה לבדוק כי הבעיה היא באמת בעיה מהמערכת הפעלה ולא בעית חומרה {הכי טוב בדוק אם חלון הביוס גם קופא}.

HooK

New member
ניסיתי..

השארתי את המחשב על ה-BIOS כמעט שעה .. שם הוא לא נתקע. למרות זאת לדעתי זה לא אומר שומדבר לגבי מצב המחשב בחיים לא נתקלתי במחשב שנתקע בביוס עד סוף השבוע המחשב כבר יגיע למעבדת HP ושיזדיינו עם זה בעצמם .. הרבה תודה.

bar666xp

New member
מה שנישאר לי להציע לך לפני המעבדה...

תעשה גיבוי מסמכים ונסה איחזור של המערכת הפעלה דרך המחיצה. אם זה לא עוזר גש למעבדה שיבדקו מה בדיוק גורם לו להיתקע.

למעלה