ניטשה אמר !

ואותו ניטשה

מעולם לא התכוון (לדעתי.. לא שהכרתי אותו) שיצטטו אותו באופן כזה מחוסר הקשר ומשמעות, מבלי להבין את ההגיון ה'ניטשיאני' שהוביל למשפט.

מה אתה אומר ?!?!? ../images/Emo12.gif

באמת לא ידעתי
עוד במיוחד אחריי שהוא היה בבית משוגעים בגלל מחלת נפש .

מה הקשר?

בסך הכל ניסיתי להגיד שלא יפה לצטט את ניטשה מחוץ לכל הקשר, כי זה עניין נורא פופולרי מאז ומתמיד.

מה זה משנה ?!?!?

בגלל זה אסור לצטט משפטים של פילוסופים ?
דווקא פסוקים מהתורה מותר ורצוי לצוטט . למרות שלפעמים הפילוסופיה סותרת את הדת . גם אם יש פילוסופיה יהודית שקשורה ליהדות .

מותר

זה פורום באינטרנט, תעשה מה שאתה רוצה, אני רק אומר שלא צריך בכלל להתייחס למשפטים כאלה, שכן הם חסרי משמעות, או בעלי משמעות הפוכה, כאשר הם מופיעים במנותק מכל הקשר. אני רק אומר שזה חסר טעם וטיפשי. מה שעושים לניטשה זה בערך כמו הדוגמה הבאה: הפילוסוף שלמה בן שמן כותב: "היטלר חשב שצריך להשמיד את היהודים. אני אישית חושב שזוהי דעה נבזית ולא לגיטימית". ואז יבוא איזה חסר השכלה ויצרח: "אה הא! בן שמן אמר 'צריך להשמיד את היהודים'! מה אתם אומרים על זה?!". ואת הקשר לתורה לא הבנתי. גם היא לפעמים מצוטטת באופן לא מוצדק ומטופש. אני חושד שאתה קשקשן.

ל נ צ ח

New member
בזכותו ניתן להסיר פני הלוט מעל העבר

להסיר פני הלוט מעל העבר. או: יוסברו הכללים. ----------------------- ( קטע מספר הכוזרי) ...ונוסף על כל אלה ידע תעלומות מה שהיה ומה שיהיה האין מדרגה זו נבדלת הבדל עצמי ממדרגת בני אדם: (מב) אמר הכוזרי: - אמנם כן מדרגה זו אם ישנה במציאות אלוהית מלאכית היא ואינה בחק הענין השכלי הנפשי או הטבעי כי אם בחק הענין האלוהי: (מג) אמר החבר: - אין אלה כי אם אחדים מתארי אותו הנביא אשר אין חולק על נבואתו << על ידיו נגלה להמון דבר התחבר האלוהות בהם ונודע להם כי יש להם אדון המנהיגם גם כרצונו וכן כפי עבדם אותו או המרותם בו >> <<< נביא זה הוא אשר הסיר פני הלוט מעל העבר בהודיעו איך היתה בריאת העולם >>> << וכיצד התיחשו האנשים שלפני המבול אל אדם ואיך היה המבול >> <<וכיצד התיחשו שבעים האמות אל שם חם ויפת בני נח איך נפרדו הלשונות >> << והיכן התישבו בני האדם וכיצד צצו המלאכות ונבנו הערים ושנות העולם מאדם הראשון ועד הנה מה היו: >> ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למעלה