ניטל היום!!

מייקי 770

New member
ניטל היום!!

מנהג ישראל נתקבל שמשחקים שח בזה הלילה. משחק מועיל ומהנה!!

מנהג ישראל ?

לא כל מנהג חב"די הוא מנהג ישראל יש מבין ? יש הרבה חסידויות שלא לומדים בניטל ושם המנהג ללכת לישון מוקדם ולקום בלילה ללמוד. ויש כאלו שבכלל ממשיכים ללמוד גם חסידויות...

לביא4

New member
אכן מנהג ישראל (ולא חב"ד)!

זה לא מנהג חבד"י, במפורש לא. זה גם כתוב בספר "טעמי המנהגים" ונהגו בו רבים, חסידים ולא חסידים ובראשם גדולי ישראל!!

מעניין

איך זה שהליטאים לא שמעו על זה ? אולי הם לא נקראים ישראל ? איך זה שחסידויות מסויימות לא שמעו על זה וממשיכים ללמוד כרגיל. אולי באמת חב"ד זה כלל ישראל וכלל ישראל זה חב"ד ? אגב, על מה כתוב שזה מנהג ישראל על משחק שח מט ? או על זה שלא לומדים ? כי מה שכתבתי שזה מנהג חב"ד התכוונתי למשחק שח מט.

לבלב

New member
למה להוציא דברים מהקשרם?

בוודאי גם הם שמעו על זה, ואיפוא מצאת חלילה שהם לא ישראל? לא צריך להמציא דברים שאף אחד לא חושב עליהם. גם הם וגם חסידויות אחרות שמעו על זה, וחלק נוהגים את מנהגי ליל הניטל וחלק לא נוהגים, גם בחב"ד לא נוהגים לשחק שח-מט בליל ניטל, בכלל יש לנו פורום מקסים וכדאי פחות לחפש את המחלוקות והפילוגים ולדבר על דברים משותפים.

לביא4

New member
../images/Emo13.gif

אריאלה יקרה - לך ולכל חברי הפורום - חודש טוב וחנוכה שמח!!

לבלב, אני מבינה את כוונתו של

חרדי ומאמין. כשאומרים מנהג ישראל....אדם יכול להבין את זה שמי שלא נוהג כך לא נוהג כמנהג ישראל. לכן אולי במקום להגיד "מנהג ישראל" עדיף להגיד "נוהגים במקומותינו", לא?

כנראה אינך מתמצא במנהגי חב"ד

ראיתי פעם תמונה בעיתון כפר חב"ד של אחד מהאדמורי"ם הקודמים של חב"ד (כמדומני הריי"צ) משחק שחמט ב"ניטל". אני לא רוצה לעורר פילוגים, אבל מה לעשות אותי זה מרגיז כשחבדניק כותב "מנהג ישראל לשחק שחמט בניטל", שיכתוב מנהג חב"ד ושלום על ישראל. ולמה זה מרגיז אותי, כי זה לא פעם ראשונה ולא חבדניק ראשון שמדבר על חב"ד כאילו זה כלל ישראל, וכל היתר הם עפרא דארעא...

ניטל זה יום בשנה

שיש נוהגים שלא לומדים באותו יום כי כוחות הטומאה שולטים, יש מנהגים שונים בזה באיזה יום "חוגגים" את הניטל, בארץ ישראל הרבה נהגו (גם מהחסידים וגם חמהליטאים) שכן לומדים, כי בארץ ישראל הטומאה לא שולטת.

למעלה