ניטור Sql Server 2008 ללא חיבור לרשת.

udilir

New member
ניטור Sql Server 2008 ללא חיבור לרשת.

שלום לכולם,

האם יש דרך לנטר Sql Server 2008 R2 בלי שיידרש לחבר אותו לרשת ?

הדרישה שהועלתה בפני (DBA של ADABAS במיינפריים שנאלץ "לחלטר" גם כ- DBA של Sql Server) היא לנטר מסד Sql Server אבל מטעמי בטיחות וסודיות נתונים המשתמש מסרב לחבר את השרת שלו לרשת כלשהי.

ההגיון שלי אומר שאפשרות שליחת alerts במייל תעבוד גם כשהשרת מבודד אבל מסתבר ש- Sql Server דורש שרת SMTP,
שיושב, כמובן, ברשת.

יש למישהו ידע או רעיונות בנושא ?

תודה.

גרי רשף

New member
איך רצית להתחבר אליו- בטלפתיה?

אם הוא אינו מחובר לרשת- כיצד תתחבר אליו מרחוק?

מנגד, לנתק מהרשת ולחבר לאינטרנט (לצורך משלוח מיילים) משול למי ששם סורגי פלדה על החלון ומשאיר את הדלת פתוחה..

udilir

New member
עם איזה פרמטר מפעילים את הטלפתיה ?

טוב, האמת היא שזה גם מה שאני חשבתי אבל רציתי לוודא שלא פיספסתי משהו.

ד"א אני לא רוצה להתחבר אליו (למעשה אני לא רוצה אותו בכלל) אלא להיות נמען פסיבי שרק מקבל התראות וכן מתחבר במקרה הצורך (המשתמש מוכן לזה).

האם פיירוול טוב בחיבור לאינטרנט לא יכול לשמש פתרון ?

pitoach

New member
אתה יכול להעזר בתוכנות רבות מקשרות

בעזרתן אתצה יכול לנטר את השרת. עדיין כדי להגיע אליהן מרשת חיצונית אתה צריך תשיה גישה לרשת חיצונית (או טלפטיה כמו שכתב גרי
)

ז"א אתה לא חייב לפתוח את מסד הנתונים לרשת חיצונית. למעשה בארטקטורה נמכונה של רשת מסד הנתוןנים בדרך כלל לא אמור להיות פתוח לגישה מרחוק לרשת החיצונית אלא לרשת פנימית או רק לאפליקציה כזו או אחרת.

אתה יכול להגדיר למשל שרת אחר שנמצא ברשת הפנימית עם ה SQL שהוא יהיה נגיש מרחוק לרשת החיצונית בעוד השרת מסדי נתונים נגיש רק ל IP המסויים של השרת האחר ברשת הפנימית.

תחשוב על זה כמו על אתר אינטרנט שמותקן על שרת אחד ונגיש לגישה מרחוק. ושרת שאינו נגיש שעליו יושב בסיס הנתונים. השרת עם האתר כן יכול לגשת ל SQL אבל לא ניתן לגשת ל SQL ישירות. אם האפליקציות על השרת הפתוח לרשת החיצונית מאובטחות ואין בהם באגים או פרצות תיאורטית הוא מהווה סיכוך על מסדי הנתונים

לא מומלץ לשים שרת SQL עם אפליקציות נוספות בבדרך כלל וכדאי להחזיק אותו על שרת ייעודי (שוב "בדרך כלל" כי תמיד מדובר על כללי אצבע כשאין לנו אפיון מלא של הצרכים והיעדים ואמצעים שלך)

למעלה