ניחוח אשה...

מיצלי2

New member
ניחוח אשה...../images/Emo4.gif

שלום רב, בחודשי הקיץ החמים והלחים ביותר, לזעה שמופרשת מתחת לשדיים שלי ובעורף (לא בבית השחי) יש ניחוח מתוק משהו, שאם אני מריחה אותו, אז בוודאי שגם אחרים יכולים. לא מדובר בריח הנובע מחוסר היגיינה או אחרי יום עבודה ארוך. כי גם כשאני יוצאת מהמקלחת, תוך דקות ספורות, כשמצטברת הלחות מתחת לשדיי ובעורפי, שוב חוזר הניחוח הזה. כאילו שזה ניחוח היוצא מתוך הגוף שלי (סליחה על התאור). אני מקפידה על רמה גבוהה ביותר של היגיינה, מאד מודעת לעצמי ובודקת תמיד ש"הכל בסדר" מבחינת ההיגיינה האישית שלי. אני כל כך מתוסכלת מזה (!) ומקפידה לשים על עצמי בושם בכל תקופת הקיץ, ע"מ שיכסה. אבל זה לא תמיד מתאים להתבשם, למשל כשאני הולכת להתעמלות או לאחר מקלחת בערב, חוץ מזה שאינני מתלהבת מבשמים. מכיוון ששמתי לב שישנם אנשים שבאמת סובלים מזה (הרחתי אותו סוג של ריח גם על אחרים), ומצד שני ישנם אנשים שזיעתם נטולת ריח לחלוטין, אני תוהה אם זו תופעה שאולי נובעת ממרכיבי תזונה. כמה נתונים על עצמי: בת 40. לחץ דם נמוך (ממוצע 90/60). אוכלת בריא ומאוזן ושומרת על משקל תקין. תזונתי כוללת כמעט הכל, חוץ מבשר בקר (אותו אני אוכלת אולי פעם בחודש). אינני שותה אלכוהול או משקאות קלים. מזמן הפסקתי לעשן, ואני פעילה ברמה בינונית, בעיקר הליכות. הקיץ משום מה התופעה הזו התחילה מוקדם מהרגיל, כאשר בעבר זה היה מתחיל ביולי. מה עושים??? אני אובדת עיצות, ולא נעים לי!!! הרבה הרבה תודות, וסליחה על האורך, ניסיתי לתת כמה פרטים שאפשר...

deadman10

New member
לא יודע עד כמה הבעיות שלנו דומות

מאז ומתמיד היה לי ריח זיעה לא נעים, וגם אני שומר על היגיינה מטורפת בגלל זה (שלוש פעמים מקלחת, גרם גוף עם דיאודורנט AXR לכל הגוף עליו+רבע בקבוק בושם כל פעם שיכסה את הריח וכו'). לפי המידע בגוגל, הגורם העיקרי הוא תזונה לקויה או אכילת מרכיבים שמריעים את המצב. בשר אדום, למשל, ידוע כגורם לריח זיעה מאוד רע. אני קבעתי תור לדיאטנית לעוד שבוע, בשביל שתרכיב לי תפריט שלא יכלול מזון שגורם לריח זיעה לא נעים, בתקווה שזה יפתור לי את הבעיה
. לא יודע אם זה תקף לגביי המקרה שלך, אבל שווה לך לנסות.

Souler

New member
לא יודע אם זה יעזור...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3099337,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2957589,00.html אבל זה מה שמצאתי שרלוונטי בחיפוש ב-ynet אני מניח שיש ברשת עוד המון כתבות בנושא

למעלה