מאיפה להתחיל?../images/Emo10.gifזהירות, סיפור ארוך:
מגיל שנה וחצי הייתי במעקב אנדוקרינולוגי, כי הייתי מאוד קטנה לגילי. במהלך השנים גם קיבלתי זריקות של הורמון גדילה והיתה לי התפתחות מאוד מאוחרת. במקביל, הייתי במעקב גסטרולוגי, כי בתור ילדה לא אכלתי והייתי רזה מאוד ועם בעיות עיכול. בדיעבד, כשאני רואה תמונות ילדות שלי, נראיתי מקרה צליאק "קלאסי": רזה מאוד (במהלך השנים השמנתי), נמוכה, עם בטן בולטת. בגיל הרבה יותר מאוחר גם עברתי טיפולי פוריות בכדי להכנס להריון. בגדול, יש לי מצב די נדיר של תת פעילות בלוטת ההיפופיזה, שזו הבלוטה שאחראית על תפקוד כל ההורמונים. בשנים מאוחרות יותר, אחרי שכבר "גדלתי" (אם אני מתאמצת, אני מגיעה ל-1.51), סבלתי משלשולים וכאבי בטן כרוניים. מצד שני, לאורך שנים ניסיתי להוריד במשקל ועדיין הרגשתי "כבדה" עם חילוף חומרים על הפנים. בלי קשר (ובדיעבד, נסתבר שדווקא יכול להיות קשר) היו לי כל מיני אלרגיות קשות בעור. אחד המשפטים הקבועים שהייתי שומעת מרופאים היה "את פשוט צריכה להיות יותר רגועה". לפני כשנתיים, רופאת משפחה סברה (כמו רוב הרופאים בעבר) שיש לי מעי רגיז בסה"כ, אבל הגדילה ראש ורצתה לשלול אפשרויות אחרות ולכן שלחה אותי לבדיקה לגילוי צליאק וטא-דא-דא-ם! כאמור, זה היה לפני כשנתיים ומאז שאני שומרת על דיאטה נטולה, למרבה ההפתעה האלרגיות בעור חלפו, כאבי הבטן נרגעו, הצלחתי להוריד במשקל והמשקל נשאר קבוע וההרגשה הכללית טובה הרבה יותר!