ניזקי הצליאק.

אילנינה

New member
ניזקי הצליאק.

היי, האם מישהו מכם יודע מה הנזק של מחלת הצליאק אם לא מקפידים על דיאטה נכונה? מה קורה לאנשים שכל החיים שלהם סובלים מצליאק ולא מודעים לכך? כלאמר, אם הסיפטום של הבן אדם זה אנמיה אז ברפואה יטפלו באנמיה אף אחד לא מחפש את הצליאק. תודה מראש אילנית.

ZINGER777

New member
אצלי..

אני בן 16 במרץ ויש לי גוף של ילד בן 13 וחצי... זאת אומרת אני לא התפתחתי כמו שצריך (כמו שאר הילדים) ואני אנמי.. והתעלפתי כבר פעם אחת... ואם אנ ייאכל חיטה(גלוטן) אז אני ימשיך לא להתפתח נכון...

noosh 19

New member
ולי היה סיבוך במעיי+

צניחה של כל האגן (רקטום) ועכשיו לא רק שגילו לי את הצליאק, יש לי בעיה גם ברצפת האגן בגיל 20

noosh 19

New member
קצת קשה להסביר,

אבל תשאל את ההורים שלך
פשוט הכל צנח למטה עצם הזנב שלי התנתקה מהרקטום המעי הדק נכנס בנהם וכל הרקטום התגלש למטה. בכל מקרה לא מאחלת לאף אחד . את מה שאני עד היום עוברת בגלל זה, אפילו שאני כבר אחרי ניתוח והכל.

noosh 19

New member
לא

אחרי שעוברים ניתוח ברצפת האגן נורא קשה להתרוקן, את מתרוקנת אבל לא נכון, לכן את לא מתרוקנת עד הסוף , יש עדיין צניחה של האגן 1.1 וזה לא אמור להיות ככה אצל אף אחד. אסור לי לרוץ אסור לי לקחת דברים כבדים אסור לי לרקוד לקפוץ (והייתי רוקדת פעם פאנקי) אסור הרבה דברים שכל נערה בגיל ה 20 רוצה לעשות. בלי שום קשר שגם אסור לי גלוטן
בעתיד יכול להיות בעיה ללדת. המון דברים לא חסר באמת. אני לא מרחמת על עצמי או משהו חס וחלילה. אני חושבת שעברתי דרך נורא יפה. אני גם חושבת שכל דבר לא קורה סתם. לכל דבר יש סיבה וזה מה שקרה אז יש לי שתי אופציות לבחור חיובית או שלילית. ברור שיש עליות וירידות.. אבל בסופו של דבר חייבים להיות שמח. אז זהו שיהיה לכם לילה טוב, מחר אני נוסעת לנגבבב לטיול מהעבודה ואני צריכה להביא חצי בית לתיק, כי אני לא יוכל לאכול את הפיתות של הדרוזים )-;

נצר1

New member
נוש' את יודעת שיש תרגילים מיוחדים

לחיזוק שרירי רצפת האגן? אני יודעת שכשהייתי בהריון אמרו לי כמה חשוב לעשות אותם כדי למנוע צניחת אגן בעקבות הלידה והחלשות השרירים הללו. בעקרון מומלץ לכל אישה לעשות אותם מגיל 20 בערך כדי למנוע בעיות של בריחת שתן והחלשות השרירים הללו בגיל מאוחר יותר. אם את מעוניינת, וזה משהו שמותר לך לעשות, אני יכולה להסביר לך איך ולאט לאט תוכלי לחזק את השרירים הללו.

noosh 19

New member
../images/Emo24.gif

אני יודעת אני עושה פיזוטרפיה מיוחדת. אבל אצלי המצב באמת לא הכי משהו, ברור שזה עוזר, אבל בגלל שזה קרה לי בגיל 20 אז בגיל מבוגר גם עם אני יעשה, אצלי זה לא ממש יהיהטוב ככה הרופאים והפיזוטרפיסטית אמרו לי, אני מכירה את התרגילים של הכיוצים של האגן אני עושה אותם 3 פעמיים בשבוע

נצר1

New member
3 פעמים בשבוע?

שוב, אני רק יודעת מנסיוני כיולדת, אבל לי נאמר לעשות אותם לפחות 3 פעמים ביום, ואם אפשר אז יותר. בעקרון כל פעם שאני עומדת ברמזור באוטו, רואה טלויזיה או בתור בסופר (או כל סיטואציה דומה אחרת) אני עושה אותם.

noosh 19

New member
אצלי זה קצת שונה

בגלל שעברתי הרבה יותר מעבר לזה, אני נמצאת עם פיזוטרפיסטית צמודה כמובן ששלחו לי ממשרד הביטחון, דרך תל השומר והיא נותנת לי תרגילים מפורטים בדף, תחשבי כבר חצי שנה אני עושה את זה, זה כבר כ"כ קשה שזה לא יתואר וכל פעם נותנים לי תרגילים עוד יותר קשים, והשבוע למשל לא יצא לי לעשות. אבל לא נורא אני צריכה לשבת ולעשות לפי ההסבר זה לא סתם לכוצ ולשחרר הלוואי שזה היה זה:]

כמי2

New member
וואוו וכל זה מציליאק ?

אפשר להגיד שאת נשמעת אמיצה ונבונה ומתמודדת עם הרבה, אבל מתמודדת, כל הכבוד לך !!! ושיהיה לך טיול נעים.

noosh 19

New member
תודה, אתם לא תאמינו מה קרה לי עכשיו

אוף! וביום שני אני עושה בדיקות דם חוזרות לצליאק. אחותי אמרה לי שהיא עשתה לי ספגטי נטול גלוטן כמובן. הלכתי למטבח ישר אחרי הטיול מתה מרעב כי נתקעו בפקק בגלל תאונה, לקחתי שתי שורות ספגטי מאוד ארוכות כאלו, והיה לזה קצת טעם כבר שונה, אז שאלתי אותה את בטוחה שזה הללא גלוטן? למרות שידעתי שזה ללא כי היא לא סתם תגיד לי שהיא עשתה לי פסטה.. נטולה בכל אופן היא אמרה לי,"כן מה שיש בסיר" ואני לקחתי מה שבכופסא ומה שבכופסא היה עם גלוטן, כמובן שאין לי תופעות לוואי אבל זה לא פיייייייר וכל הטיול שמרתי כ"כ יפה ולא נגעתי בכלום. אתם חושבים שהבידוקת דם עכישו לא יצאו טובות?):

limim

New member
מאיפה להתחיל?../images/Emo10.gifזהירות, סיפור ארוך:

מגיל שנה וחצי הייתי במעקב אנדוקרינולוגי, כי הייתי מאוד קטנה לגילי. במהלך השנים גם קיבלתי זריקות של הורמון גדילה והיתה לי התפתחות מאוד מאוחרת. במקביל, הייתי במעקב גסטרולוגי, כי בתור ילדה לא אכלתי והייתי רזה מאוד ועם בעיות עיכול. בדיעבד, כשאני רואה תמונות ילדות שלי, נראיתי מקרה צליאק "קלאסי": רזה מאוד (במהלך השנים השמנתי), נמוכה, עם בטן בולטת. בגיל הרבה יותר מאוחר גם עברתי טיפולי פוריות בכדי להכנס להריון. בגדול, יש לי מצב די נדיר של תת פעילות בלוטת ההיפופיזה, שזו הבלוטה שאחראית על תפקוד כל ההורמונים. בשנים מאוחרות יותר, אחרי שכבר "גדלתי" (אם אני מתאמצת, אני מגיעה ל-1.51), סבלתי משלשולים וכאבי בטן כרוניים. מצד שני, לאורך שנים ניסיתי להוריד במשקל ועדיין הרגשתי "כבדה" עם חילוף חומרים על הפנים. בלי קשר (ובדיעבד, נסתבר שדווקא יכול להיות קשר) היו לי כל מיני אלרגיות קשות בעור. אחד המשפטים הקבועים שהייתי שומעת מרופאים היה "את פשוט צריכה להיות יותר רגועה". לפני כשנתיים, רופאת משפחה סברה (כמו רוב הרופאים בעבר) שיש לי מעי רגיז בסה"כ, אבל הגדילה ראש ורצתה לשלול אפשרויות אחרות ולכן שלחה אותי לבדיקה לגילוי צליאק וטא-דא-דא-ם! כאמור, זה היה לפני כשנתיים ומאז שאני שומרת על דיאטה נטולה, למרבה ההפתעה האלרגיות בעור חלפו, כאבי הבטן נרגעו, הצלחתי להוריד במשקל והמשקל נשאר קבוע וההרגשה הכללית טובה הרבה יותר!

למעלה