ניו זילנד

• פותח הנושא Ricca
  • פורסם בתאריך

Ricca

New member
ניו זילנד

ראיתי תמונות מטיול באורך חצי שנה והתאהבתי. אז איפה מתחילים? האם אפריל מאי זו עונה טובה לטיול- שימו לב.. אני רוצה לראות הרי געש (אבל לא רק). כמה אמור לעלות טיול של חודשיים. מישהו יכול לתת לי המלצות כלליות? תודה

Eldad H

New member
אפריל-מאי זה כבר סוף העונה שם

"העונה" שם זה דצמבר עד מרץ, למרות שבאי-הצפוני אפשר לטייל גם מחוץ ל"עונה". איפה מתחילים? שאלה טובה וסובייקטיבית לחלוטין. אני התחלתי בכרייסטצ'רץ' (אפשר גם לנחות שם בטיסות בינ"ל) וככה גם הרבה אנשים ממליצים כמוני. משם אפשר להמשיך בכל מיני נתיבים, למרות שאני הייתי ממליץ לך לא לתכנן מראש, אלא להגיע לשושי ודורי באכסניית Duke בעיר Greymouth ולתכנן איתם כי הם מכירים מצויין את ניו-זילנד. תגידי שאלדד שלח אותך...
אני הייתי שם 3 חודשים כמעט בלי לתכנן ליותר מיום מראש. זה אפשרי בניו-זילנד, אפילו קל, אבל זה לא מתאים לכל אחד. הרי געש יש בניו-זילנד בעיקר באי הצפוני. למרות שניו-זילנד נוצרה כתוצאה מפעילות וולקנית אני לא הייתי ממליץ לייחד את הטיול שם בטיפוס על הרי הגעש, למרות שביקור בתופעות לוואי שלהם יכול להיות נחמד (חצי האי קורומנדל, רוטורואה וכו'). בנ"ז יש כ"כ הרבה מה לראות כך שבתקופה כ"כ קצרה של חודשיים הייתי יותר ממליץ לטייל באי הדרומי (טרקים, טרקים ושוב פעם טרקים!). הרי געש אפשר למצוא בהרבה מקומות אחרים, אפילו יותר יפים. בנוגע לכסף אני לא יכול להגיד לך כי אני לא מחשב כספים כשאני בטיול, אבל גם לא מבזבז... אנשים אומרים תרמילאי ממוצא מוציא שם בין 700 ל1300 דולר ארה"ב, תלוי ברמת החיים. אחרי הכל מדובר במדינה מודרנית ומפותחת. אני לא מאמין שהגעתי לסכום כזה, אולי בגלל שנסעתי בטרמפים והייתי בהי"טים רוב הזמן (חוויות מאוד מומלצות!). אין ספק שההוצאה הגדולה של הטיול שלך תהיה כרטיס הטיסה, אבל זה שווה כל רגע - סעי ותהני
אם יש לך עוד שאלות, אל תתביישי לשאול. הייתי שם בקיץ האחרון (חורף שלנו), כך שהכל עוד טרי ויש לי גם חוברות מידע משם.

1L

New member
הרי געש

טוב, אלדד הקדים אותי וענה על כל מה ששאלת. לכן, למרות שאני מסכים איתו לחלוטין שלא כדאי להקדיש את כל הטיול רק לנושא הרי הגעש (כי ישנם עוד כ"כ הרבה דברים אחרים) נשאר לי רק להמליץ בתחום הזה. אני אחרוג ממנהגי ואמליץ גם על מקומות שלא הייתי בהם (למעשה רק הראשון ברשימה). White Island הוא לוע הר געש פעיל שכפי שניתן להבין נמצא בלב ים. ההגעה מהעיירה Whakatane באמצעות ספינה או מסוק ולכן גם תענוג יקר (נכון לתחילת השנה - בסביבות 100$NZ). Tongariro National Park שבו טרק-היום הטוב ביותר בניו זילנד לדעת רבים. רכס הרי געש מושלגים שלפחות אחד מהם הוכיח שהוא פעיל לפני כ- 7 שנים... Mt. Taranaki\Egmont הר מדהים שלמעשה לרוב לא ניתן לראות אותו מפני שהוא שוכן על חצי אי ולכן כמעט תמיד מכוסה עננים שמסתירים את פסגתו המושלגת. ככלל, כשתגיעי לשם בוודאי תביני (מומחש הכי טוב במוזיאון הלאומי Te Papa שבWellington - מומלץ מאוד בלי קשר) שהאי הדרומי והאי הצפוני שונים גיאולוגית ולכן רוב הרי הגעש מרוכזים דווקא באי הצפוני. אבל אם כבר אז כבר- איך אפשר שלא להזכיר את Rotorua בירת הפעילות הגיאוטרמית (כל מי שמגיע לשם מיד מרגיש את הסרחון שבאוויר...). מעיינות חמים, גייזרים ועוד דברים טובים, למרות שיש כאלה בכל ניו זילנד.

Eldad H

New member
האגדה המאורית מתארת את זה יפה...

האגדה מספרת שניו-זילנד נוצרה כך כשהאי הדרומי הוא הדייג וסירתו (כאשר האי סטיוארט הוא העוגן) אשר דג את האי הצפוני מן המים, וצורת הרי הגעש באי הצפוני היא בעצם המקום בו נתפסה הרשת עם ווים או אמצעי תפיסה אחר... קצת מגוחך ומאוד מוזר, אבל דווקא בגלל זה אני כ"כ אוהב את ניו-זילנד ואת המאורים המדהימים בפרט

Eldad H

New member
עוד מקום עם פעילות טרמית - מומלץ

בחוף המערבי, כ20 ק"מ לקרחון פוקס יש טרק בשם Copland. הטרק עצמו הוא התחלת מסלול של מטפסי הרים שעושים את הCopland Pass עד לMount Cook Village, אבל אם מגיעים לWelcome Flat Hut ונשארים שם לילה אפשר לרחוץ במעיין מים חמים טבעי
מסלול ההליכה הוא בין 7 ל9 שעות לכל כיוון (זה טרק הלוך-חזור). אפשר להמשיך את הטרק גם לDougles Hut, אבל אמרו לי שזה לא שווה הרבה. המסלול גם דורש הליכה מרובה בתוך מים, במיוחד ביום גשום (שזה קורה הרבה במקום עם ממוצע של 15 מטר גשם בשנה!).

למעלה