אפריל-מאי זה כבר סוף העונה שם
"העונה" שם זה דצמבר עד מרץ, למרות שבאי-הצפוני אפשר לטייל גם מחוץ ל"עונה". איפה מתחילים? שאלה טובה וסובייקטיבית לחלוטין. אני התחלתי בכרייסטצ'רץ' (אפשר גם לנחות שם בטיסות בינ"ל) וככה גם הרבה אנשים ממליצים כמוני. משם אפשר להמשיך בכל מיני נתיבים, למרות שאני הייתי ממליץ לך לא לתכנן מראש, אלא להגיע לשושי ודורי באכסניית Duke בעיר Greymouth ולתכנן איתם כי הם מכירים מצויין את ניו-זילנד. תגידי שאלדד שלח אותך...
אני הייתי שם 3 חודשים כמעט בלי לתכנן ליותר מיום מראש. זה אפשרי בניו-זילנד, אפילו קל, אבל זה לא מתאים לכל אחד. הרי געש יש בניו-זילנד בעיקר באי הצפוני. למרות שניו-זילנד נוצרה כתוצאה מפעילות וולקנית אני לא הייתי ממליץ לייחד את הטיול שם בטיפוס על הרי הגעש, למרות שביקור בתופעות לוואי שלהם יכול להיות נחמד (חצי האי קורומנדל, רוטורואה וכו'). בנ"ז יש כ"כ הרבה מה לראות כך שבתקופה כ"כ קצרה של חודשיים הייתי יותר ממליץ לטייל באי הדרומי (טרקים, טרקים ושוב פעם טרקים!). הרי געש אפשר למצוא בהרבה מקומות אחרים, אפילו יותר יפים. בנוגע לכסף אני לא יכול להגיד לך כי אני לא מחשב כספים כשאני בטיול, אבל גם לא מבזבז... אנשים אומרים תרמילאי ממוצא מוציא שם בין 700 ל1300 דולר ארה"ב, תלוי ברמת החיים. אחרי הכל מדובר במדינה מודרנית ומפותחת. אני לא מאמין שהגעתי לסכום כזה, אולי בגלל שנסעתי בטרמפים והייתי בהי"טים רוב הזמן (חוויות מאוד מומלצות!). אין ספק שההוצאה הגדולה של הטיול שלך תהיה כרטיס הטיסה, אבל זה שווה כל רגע - סעי ותהני
אם יש לך עוד שאלות, אל תתביישי לשאול. הייתי שם בקיץ האחרון (חורף שלנו), כך שהכל עוד טרי ויש לי גם חוברות מידע משם.