ניו זיולנד

ניו זיולנד

אני רוצה לנסוע לשם בערך במרץ. קר שם? מתי חם שם בכלל? כדאי בכלל לנסוע לשם בקטע התרמילאי?... אני אשמח אם תשפכו לי קצת אור על כל הסיפור. תודה :)

Eldad H

New member
מרץ זה סוף העונה שם.

אני אישית סיימתי את הטיול שלי השנה באפריל. הייתי במרץ באי הדרומי והיה מזג אוויר מצויין, אבל זה בערבון מוגבל כי בנ"ז מזג האוויר הפכפך. האי הצפוני טוב לכל השנה. יש יתרון גדול לדעת רבים בטיול בניו-זילנד מחוץ לעונה. אמנם מזג האוויר די קר ככל שמדרימים, אבל בשיא הקיץ ההוסטלים מפוצצים באנשים והכל הרבה יותר יקר. יש להדגיש כי רוב הטרקים באי הדרומי בעיתיים למעבר בשל שלגים, ואף סגורים בחורף. גם הגרייט ווקס לא מתוחזקים כמו בקיץ ואין אחראי בקתות. ליותר פרטים גשי לאתר של DOC. אם כבר החלטת להגיע לשם במרץ ובהנחה שאת מעוניין ביותר מחודש-חודש וחצי, הייתי ממליץ כמובן לשמור את האי הצפוני לסוף. כמובן שטיסה לקרייסטצ'רץ' תהיה עדיפה מבחינתך. אם יש עוד שאלות, אשמח לענות. כאמור, אני רק חזרתי משם לאחרונה...

Eldad H

New member
לגבי הזמן הטוב לטיול.

ברור שלא ניתן לטייל כתרמילאי מיוני עד סוף ספטמבר, לפחות לא באי הדרומי. הדבר היחיד שניתן לעשות שם בחורף שלהם זה סקי (ויש שם אתרים לא רעים!). הזמן הכי טוב מבחינת מזג האוויר באי הדרומי: דצמבר עד אמצע-סוף מרץ, אבל לקחת בחשבון שני דברים: א) צפיפות מקומות הלינה. הזמנה מראש היא כמעט תמיד דבר הכרחי. ב) גם ב"שיא הקיץ" יכול לרדת מבול, ואף שלג בחלק מהמקומות (לי ירד שלג בהר קוק בסוף ינואר). באי הצפוני, דרומי לאוקלנד-המילטון, אפשר לטייל כל השנה, אולי למעט יולי-אוגוסט. בנורת'לאנד (צפונה מאוקלנד) אפשר לטייל כל השנה.

למעלה