ניוספיק למתקדמים.

ניוספיק למתקדמים.

מלחמה היא שלום, חירות היא עבדות, בערות היא כח וירושלים פלורליסטית יותר מתל אביב. פשוט לא יאומן- הכותבת טוענת שמפני שבירושלים יש לדעתה יותר קבוצות שונות מבתל אביב אז העיר פלורליסטית יותר.
קשקוש כפול. גם על תל אביב שכל מה שהיא מכירה בה אלה צעירים המבקשים להיות מגניבים, ובכך שהיא מעלה טענה זו אינה מעידה על העיר תל אביב ועל אוכלוסייתה אלא רק על עולמה הצר כעולם נמלה, וגם על ירושלים שעדות רבות חיות בה ברב קיום- אבל לא מתוך הכרה בזכותו של האחר להתקיים, הכרה המאפיינת חברה פלורליסטית אלא מפני שרוב העדות פשוט לא יכולות להיפטר מהעדות האחרות. החרדים לא יכולים להפטר מאלה שאינם חרדים, הערבים לא יכולים להפטר מהיהודים, היוונים אורתודוקסים אינם יכולים להפטר מהארמנים והקופטים לא יכולים להפטר מהאתיופים. לו היתה פוקחת את עיניה בתל אביב היתה מגלה אוכלוסיות רבות ושונות. ערבים, יהודים, דתיים, חילונים, יהודים משיחיים, , מהגרים למיניהם- השנאה הגלויה כלפי השונה, המבצבצת בירושלים בכל מקום, מופנית אמנם כלפי אלה האחרונים גם בתל אביב. אבל אין זה סימן של חוסר פלורליזם. תשובי שכונת שפירא, שם מתרכזים רוב המהגרים (ודרך אגב, התושבים הותיקים של שכונה זו שונים לחלוטין מהסטריאוטיפ ה"מגניב" של התל אביבי שהכותבת מאמינה בו) אכן שונאים אותם- וכפי שתצפה מכל אחד לשנוא אוכלוסיה המהווה מטרד וסיכון, אפילו אם כללי התקינות הפוליטית דורשים להכחיש מאפיינים אלה.

deathcaster

New member
צנזרו גם טוקבק שלי שם

(או שעדיין לא פרסמו אותו)

כתבה מקושקשת,

נראה אותה מזמינה חרדי מתולדות אהרון אליה הבית לסעודה, לא רק שהוא לא יאכל ממטעמיה הוא גם לא ייכנס לביתה.

שתבוא לחיפה להתארח אצל אמא שלי בתקופת "החג של החגים" ותראה מה זה פלורליזם, שתבוא לשכונה שלי (טוב טכנית זו כבר לא השכונה שלי אלא השכונה בה גדלתי) ותראה מה זה פלורליזם, שיהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים, שחורים ולבנים, אשכנזים וספרדים, חרדים וחילונים, גרים דלת ליד דלת, וב-30 שנים האחרונות לא שמעתי על מחלוקות שם (כמובן שיש סכסוכי שכנים כמ כמעט בכל שכונה, אבל לא הייתה שם מריבה בגלל פן דתי או גזעי)

אהה...בעצם היא לא תבוא, כי היא אישה דתיה והיא לא תעז לאכול מהאוכל הטמא של אמי החילונית. טפו! שיקסע!

פלורליזם MY ASS

האמת היא שדווקא חיפה

היא המופת לפלורליזם בארץ. אבל אל תיעלב אם החרדי מתולדות אהרון לא יסכים לבוא אליך לאכול ארוחת צהריים. הוא לא יסכים לבוא לאכול גם אצל מזרוחניק, ליטאי, חב"דניק, ויז'ניצי, ולא בטוח שאפילו אצל חסיד מהפלג השני של ת"א.
ולגבי בשר לא כשר בירושלים: הכנס משער שכם, וכשאתה מגיע למזלג של רחובות פנה ימינה לפי השילוט "לכנסיית הקבר". מהר מאד תעבוד בדרכך כמה חנויות של קצבים.

נ.ב במקום לכתוב טוקבקים

יש משהו אפקטיבי בהרבה: עוברים על הטוקבקים שכבר נכתבו ולוחצים על סימן ה
לטוקבק שאתה מסכים איתו ו-
לטוקבק שאינך מסכים איתו. אחר כך טוענים מחדש את העמוד וחוזרים על הפעולה. כך תצבע באדום את הטוקבקים הטובים.
לא הגון? פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. מה אתה חושב שהצד השני עושה?

deathcaster

New member
תודה על ההסבר הקרניבורי... לגבי הצעת הייעול

לגבי הטוקבקים- אני לא עד כדי כך משועמם.

doughnuts

New member
מה עם קרית ויז'ניץ?

אבל כן, בגדול זאת אחת הסיבות שאני אוהב את חיפה. אין פה פלורליזם ייצוגי, אלה אנשים שחיים אחד ליד השני (למעט החרדים, כמובן).

זה פחות או יותר אי

כמו שהצאנזים גרים בשמורה שלהם בנתניה בלי להפריע לאף אחד (למעשה הם אפילו הקימו בית חולים, לניאדו, המשרת את כל העיר והסביבה). גם זה יכול להיות מודל לפלורליזם- אני אתעלם ממך, אתה תתעלם ממני ושנינו נחיה יחדיו כמו שני קוים מקבילים (כל עוד לא יופיע עצבר ויגרום לשני קוים מקבילים להפגש).

כל עוד לא מזכירים אותם בשורת הנושא

זה בטוח לחלוטין.
עצבר פולספגן אנטוליו פיה טובה אחת פינוקי...

deathcaster

New member
ממממממ

הכל נכון למעט פינוקי.... ברגע שמזכירים אבולוציה, בכותרת ו/או בתוכן... הוא צץ, למעט פורומים שהוא חסום בהם.

למעלה