ניווט ראשון שלי

idopel

New member
ניווט ראשון שלי

נהניתי מאוד ואפילו מצאתי את עצמי בלי כוונה במקום טוב באמצע בדירוג של המסלול הבינוני. תודה למארגנים!! כמה שאלות ל"מיקצוענים" 1. האם מתכננים במדויק את הרכיבה עפי השבילים במפה או קורה שמנווטים ע"פ תחושה וטופוגרפיה. 2. היו נקודות שניראו מרחוק והיו שכאילו הוסתרו מעט, מה הכלל המנחה? 3. האם משתמשים במד מרחק? 4. איך נחשב הניווט הזה בהשוואה לאחרים? 5. מתי הנווט הבא? 6. ושאלת השאלות, איך עושים את זה עם 3 ילדים קטנים בבית? תודה עידו

כל הכבוד.

והנה תשובות: 1. קורה גם קורה. הפעם זה קרה כמה פעמים כשעליתי על שביל שלא הופיע במפה אבל נראה שהוא מוביל אותי בכיוון הנכון. לפעמים גם מקצרים בשטח - אם כי בדרך כלל זה עלול להיות בעייתי ולגרום לעיכובים. 2. לידיעתי, אין כלל מנחה. אישית אני חושב שרצוי להסתיר את הנקודות בצורה סבירה, בלי להתעלל. לפי החוק הבינלאומי הנקודות צריכות להיות נגישות עם האופניים - אבל לא ממש מקפידים על זה עדיין. אולי בעונה הבאה. 3. לפעמים. יש לי מד מרחק אבל אני ממעט להעזר בו. בעיקר בניווטים באזורים מישוריים או ביער עבות (בחו"ל) כשצריך למצוא פניה קטנה. זה עוזר המון לבטחון העצמי כשלפעמים לא יודעים כמה כבר רכבת לאורך הדרך. 4. הניווט הזה היה קצר מהרגיל (לפחות במסלול הארוך) אבל היה כיף ומתוכנן כהלכה. שולבו אלמנטים של אי-ידיעה "בזכות" מפה לא מעודכנת. זה בעייתי מצד אחד אבל מאתגר ומעניין מאידך. 5. העונה הנוכחית הסתיימה בזאת, אבל יהיו אימונים במהלך הקיץ ובסוף אוגוסט מתחילים מחדש. 6. לא יודע. יש לי "רק" שניים. ארז

Erez Shalev

New member
מסלול בינוני

לדעתי היה קצר מהרגיל (חוץ מהעליות
) ואני חושב שגם מבחינה ניווטית המסלול קל (יחסית לאירועים בעבר).

למעלה