ניווט בשטח.

מני 23

New member
ניווט בשטח.

ע"פ נ.צ., או מפות, או סיפורי דרך, או סתם לפי העין, או רק בקבוצות שיש מדריך?

edyc

New member
ניווט

מפה, מצפן ו-GPS לאימות נ.צ. מדי פעם ...

PHTLS

New member
גלובאל פוזישנינג סיסטם.. :)

מראה לך איפה אתה על כדוה"א

tooom

New member
כל אחד לוקח את זה אחרת

הרוב הגדול הם הנווטים הכי טובים בעולם. נם תמיד נוסעים אחרי זה שמנווט ויודעים להעיר את ההערות הכי מפגרות כשהוא מתברבר קצת. יש גם כאלו שמנווטים אך ורק עם מחשב, לפטופ או פאלם או מחשב רכב, תכנת ניווט וג'י פי אס. אני אישית לא "מת" על זה. הם לדעתי כבר יכולים לקנות את הסרט ולוותר על הטיול. לא? ויש את אלו שמנווטים עם סיפורי דרך. אלו הכי מסכנים. קונים ספר טיולים או מוצאים באינטרנט סיפור דרך, ומתחילים לטייל.. בהתחלה הכל אידיליה, הסיפור דרך ברור ומובן ואכן מגיעים לכל הנקודות. אבל בדר"כ איפשהו באמצע משהו משתבש.. כי מה לעשות הארץ הקטנה שלנו עוברת הרבה שינויים ושביל שהיה שם לפני חודש, פתאום הוזז או בוטל וכד'... אני אישית מנווט עם מצפן ומפה שבה מראש אני מסמן לי את המסלול, יש לי תמיד איתי את הג'י פי אס שבמידה ומשהו משתבש, מוציאים אותו ומייד מוצאים את המקום שאנחנו נמצאים בו וממשיכים בלי שום בעיה. כל אחד והשיטה שלו....

רוזוב

New member
הפילוסופיה שלי על ניווט

אם לתמצת אז ככה : ניווט = להגיע בהצלחה ע"פ ציר מתוכנן מנקודה א' לנקודה ב' . כלומר: לנווט (לבצע את הפעולה ) = יכול להיות עם GPS, מפה, מצפן, כוכבים, הכרת השטח בעל פה, או כל אמצעי אחר אשר אני לא חושב עליו כרגע . לדעת לנווט= לדעת לקחת מפה, ולהתאים אותה לשטח, או להיפך - להסתכל על השטח ולהתאים אותו למפה. אחרי שאתה יודע לעשות את זה, אם בא לך תעשה לעצמך חיים קלים עם GPS. אני אישית לא מסוגל להינות מטיול אם אני לא יודע בדיוק איפה אני לפי מפה, ואחרי מספיק זמן זה ממש כמו לדעת עוד שפה, אתה לא רוצה לוותר על זה. טל

tooom

New member
בל נשכח שהניווט הוא רק אמצעי להשיג

את המטרה.

dod_basim

New member
עצה מאחד שניווט לא מעט לאחרונה

במסגרת צבאית.... לעולם אבל לעולם אל תתאים את השטח למפה, זה לאנוס את המפה וזו הדרך לכישלון בכל הקשור לניווט. וחוץ מיזה, שאני מטייל לפעמים הכי כיף זה פשוט לסוע ולתת לשביל לקחת אותך למקומות חדשים ונפלאים, בלי מפה ובלי קישקושים.

רוזוב

New member
הסתייגות קלה

אם כבר מתפתח פה דיון רציני יחסית לשם שינוי...
לאנוס את השטח אתה יכול בכל שיטה - זה פשוט לשכנע את עצמך שאתה יודע איפה אתה כשזה לא נכון , או בקיצור למכור לעצמך לוקשים. אם אתה לא עושה את זה אז 2 הדרכים חשובות... בעיקר אם כפי אתה אומר לפעמים אתה רוצה סתם ליסוע על איזה שביל אבל אחרי 20 ק"מ פתאום אתה צריך/רוצה להבין איפה אתה נמצא . טל.

למעלה