ניווט ביריה

Erez Shalev

New member
ניווט ביריה

מצורף המסלול שלי. זמן כולל - 1:24 שעה זמן גלגל - 1:17 שעה מרחק - 21.3 ק"מ טיפוס מצטבר - 635 מטר בסה"כ יצא מסלול דומה מאוד לניווט בשנה הקודמת. הכרתי כבר את רוב השבילים והניווט היה מעין הפקת לקחים מהטעויות שעשיתי אז. לא נפלתי למלכודות של המתכנן ולמרות הטיפוס הרב לא היה כ"כ קשה כמו בפעם הקודמת. על הניווט העיבה התחנה החסרה (4-74). לדעתי צריך לאמץ את רעיון הקונפטי במקום הסרט המסורתי שתלוי במקום התחנה שנעלמת, במיוחד בתחרויות הליגה. בנוסף, יש לציין שסוף סוף הוכנה מפת אופניים ייעודית, אך גם היא חוטאת באי דיוקים, במיוחד באופן שבו שורטט הכביש הסלול (לעתים בחום ולעתים בקו שחור רציף). לסיכום, מיעוט התחנות תרם הרבה לבחירות הציר והגדיל את הסיכוי לטעויות. בהחלט נדרשה יכולת ניווט, קבלת החלטות מהירה וגם יכולת רכיבה, ואלו הדברים שאנחנו מחפשים בניווט הרכוב. תודה למארגנים!!

לא הגענו גם הפעם

ועל פי המפה זה לא נראה כמו הפסד כל כך גדול, המסלול נראה קצת משמים, זה מזכיר לחלוטין את מקרה טל אל בשנה שעברה, ואני בכלל לא נוקף אצבע נגד אף אחד, בטח שלא נגד המארגנים. הרי גם הפעם זו פשוט מפה שאי אפשר להוציא ממנה יותר מדי וזה די חבל שממשיכים לחפש בכוח (זה נראה כמו נסיון "לאנוס" איזור על מנת שיתאים לענף) איזורים חדשים לניווטים רכובים (עוד דוגמה מהשנה, יער הקדושים). עוד משהו חשוב לקראת קביעת התחרויות (אם עוד לא נקבעו) לעונה הבאה: כדאי לשקול היטב היטב לבטל את התחרות ביוני ולהכניס במקומה עוד תחרות בעונת מעבר, הרבה יותר כיף לרכוב בספטמבר-אוקטובר, מרץ-אפריל מאשר בחודשים הכי חמים בשנה... וכמובן לדעת להתאים את שטחי התחרות לעונות השנה (מישהו אמר חרובית בחורף?)

Erez Shalev

New member
וואו, אתה ממש לא מעודכן...

לדעתי הניווט והמפה היו טובים - לפחות המסלול שלי (ארוך). זה היה ניווט קלאסי למרחק בינוני שדרש הרבה יכולות (קרא את הודעתי למעלה). הבעיה היחידה היא שהוא עבר באותן דרכים כמו בשנה הקודמת. השנה היה גם מעניין לראות כיצד היער שרד את המלחמה - מה נשרף ומה נשאר. לגבי השנה הבאה - אתה מוזמן להגיע לדיון מחר ולשמוע מה התוכניות (19:00 במשרדי האיגוד, לטרמפ דבר עם אורי מהמועדון שלך..). ובנוסף, לא תהיה תחרות אחת ביוני אלא יהיו 5 (!) תחרויות. ובקיצור - תתחיל להתכונן...

5 תחרויות?

לא ראיתי אפילו אחת... ראיתי תחרויות רגליות, לזה התכוונת?ואני מברך ניווטי פארקים בסוף שנה (למרות שזה קצת לא קשור לנושא של הפורום) ראיתי את הלוח של השנה הבאה, נראה מעניין מאוד, נקווה שיהיה טוב. זה כמו הליגה של הכדורגל בארגנטינה, שתי ליגות קצרות אחת בתחילת השנה ואחת בסופה עם פגרה באמצע....

למעלה