ניוד קו טוקמן מסלקום לגולן או חברה אחרת, אפשרי?

voguemaster

New member
ניוד קו טוקמן מסלקום לגולן או חברה אחרת, אפשרי?

CASE STUDY - אחותי ובעלה מכים שנית
.

גיסי מחזיר את הטלפון שהוא קיבל מהעבודה (גלקסי GRAND או משהו כזה). בזמנו כאשר היה לו קו סלקום הוא שינה אותו לטוקמן והקפיא את המנוי מתוך ידיעה שכשהוא ירצה הוא יוכל להמשיך להשתמש בו במידת הצורך, אם וכאשר יעלה הצורך. כנראה שאמרו לו שכן אבל מי זוכר. הם מגיעים לסלקום במטרה להפשיר את הקו ולקבל תוכנית חדשה והם גם רצו לקנות galaxy trend plus - מכשיר פשוט ולא יקר (עזבו שזו טעות לקנות מסלקום מכשיר אבל לא משנה).

המכשיר - מופיע באתר של סלקום, כמובן. ניתן לקנות אותו.

נציג השירות טען בכל תוקף שאי אפשר לקבל את המכשיר הזה ולהפשיר את הקו. הוא אמר שאפשר, ואני מצטט: "רק גלקסי S5". לא ברור לי מאיפה באה האמירה הזו.
אחותי אמרה לו - אבל המכשיר מופיע אצלכם באתר. אני לא מעוניינת במכשיר יקר. נציג השירות היקר טען שלא ניתן. אם לא לוקחים מכשיר - משלמים 200 ש"ח על הפשרת קו. אחותי אמרה לו תודה רבה ויפה שלום והלכה לאורנג'.
(שם היא קיבלה קו ב-59 ש"ח עם שיחות וסמס ללא הגבלה + 3 ג'יגה גלישה). אמרתי לה שזה רק לשנה. שאלתי כמה אח"כ - היא לא יודעת. כמה היא תשלם אם היא תעבור לחברה אחרת? (בגלל המכשיר) היא לא יודעת. קצת עיצבנה אותי כי בפעם הקודמת כבר אמרתי לה לעולם לא לרכוש מהמפעילות מכשיר.
היא גם לא יודעת שום דבר ממה שהולך בשוק הסלולר, מזמן לא בדקה חשבונית וכו'.

יש מללללאאאאא אנשים כאלה, זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש. וחברות האפ"ס? ממשיכות בשקרים ותיחמונים.

אז השאלה היא כזו - האם אפשר לנייד קו טוקמן מסלקום? האם אפשר להפוך אותו לקו רגיל בחברה נורמלית אחרת?

motti261

New member
כן, בהחלט

בזמן הניוד לגולן המערכת תשאל אותך אם הקו הוא טוקמן. במידה וכן צריך לבצע שיחת טלפון מהמכשיר למספר מסויים על מנת להתחיל את הניוד.

האמת היא, שביצעתי כמה ניודים של קוי טוקמן והם עבדו גם בלי לבצע שום שיחה כזו....

voguemaster

New member
אוקיי, זה טוב לדעת

עכשיו רק נשארה הבעיה שהם רוצים 200 ש"ח כדי להפשיר את הקו... זה לא נוגד איזה תקנון או משהו? זה כמו להחזיק את הקו שלך כבן ערובה.

motti261

New member
מה זאת אומרת "להפשיר את הקו" ?

לא ניתן להטעין אותו כרגע ?

voguemaster

New member
הטענה היא

שגיסי הקפיא את הקו (לפני שהוא לקח את הפון מהעבודה). סלקום רוצים 200 ש"ח כדי "להפשיר" אותו. בדקתי עכשיו עם אחותי שוב וזה מה שנאמר.
שמע, יכול להיות שאם הייתי מדבר אישית עם הנציג זה היה נשמע אחרת

G Gabi

Member
"בזמנו" היה לפני כמה זמן?

מה כה חשוב לו במספר הטלפון ש"הוקפא" בסלקום?
מה הכוונה שהוא "הוקפא"?
הרישיון מחייב לאפשר ללקוח לשים על "הולד" את המנוי למשל 30-90 ימים, מהזכור לי משהו על תשלום לא מוזכר שם אבל נשמע שכל העסק הזה הרבה יותר מ-90 ימים. תסתכל ברישיון של סלקום סביב סעיף 68-75 לא זוכר בדיוק איזה סעיף זה (הסעיף נקרא "ניתוק שירות לבקשת מנוי [אולי לקוח]". שים לב שיש הבדל בין הפסקת שירות לבין ניתוק שירות, זה מובן מאוד ברישיון.
&nbsp
מהדברים שלו עולה שלא בוצע שימוש תקופה ארוכה במספר הטלפון הזה, שיודיע להם על הפסקת שירות מוחלטת (בכתב, כמובן) וירכוש קו חדש במקום כלשהו.
&nbsp
בנוגע לטוקמן, אין שום בעיה לנייד טוקמן לגולן טלקום גם אם היתרה בטוקמן היא 0, עשיתי זאת לפני 3-4 חודשים לבן משפחה.

voguemaster

New member
והקו הופך לקו רגיל בגולן?

כי אין להם הרי טוקמן ושטויות אחרות כאלה... בכל מקרה, כן, זה היה לפני יותר מ-90 יום.
בינתיים הוא הלך לאורנג', כאמור.

z1george

Member
מנהל
שני טעויות יסוד יש כאן לפנינו

כמובן לקנות גלקסי "חלש" בהרבה כסף מסלקום/אורנג'
הטעות השנייה היא לגבי הקו
אם הוקפא לפני שנתיים - איש לא זוכר את המספר ולא יתקשר אליו.
ממילא הוא צריך לשלוח הודעה או שיחה או וואטסאפ על המספר החדש
אז שיתחיל מאפס, ויקח מספר חדש מגולן או 012 או רמי לוי (איפה שהכי זול לצרכיו)

למעלה