ניהול זמן

פומפ יה

New member
ניהול זמן

אני גרועה בניהול זמן
דחיינית כרונית, מגיעה ברגע האחרון לפגישות (במקרה הטוב), או מאחרת (במקרה הרע), לא מארגנת מספיק זמן לפנאי למרות (ואולי בגלל) שלוח הזמנים שלי גמיש (סטודנטית לתואר שני), כשיש לי שפע של זמן - לא טורחת, ועושה דברים בלחץ ובדקה ה- 90, ותמיד זקוקה לעוד כמה שעות ביממה (ואם אפשר, גם עוד יות לסופ"ש, תודה). אפילו קניתי לי שעון חול באמסטרדם.. סוג של הומור עצמי
איך אפשר לנהל "נכון" את הזמן?

spirit73

New member
תקחי דף ועט.תחלקי את היום לשעות.בכל שעה תכתבי

מה את העושה.כולל, לא לשכוח, לרשום זמן לבילוי: ספר, טלויזיה, בהיה בחלון.אם תתמידי בזה, עם הזמן תוכלי לבנות תוכנית כזאת בראש. על איחורים: תקחי איתך בתיק MP3 , ספר קטן. תחליטי שלכל מקום את מגיעה רבע שעה מראש. ברבע שעה האלה תוכלי לקרוא ספר, לשמוע מוסיקה או סתם להתרווח. כך שאם תאחרי זה יהיה על חשבון רבע שעה הזאת.

פומפ יה

New member
תודה רבה -

אני מנסה להכין לעצמי לו"ז אבל מכיוון שהשעות שלי גמישות, מה שקורה זה שאני משנה אותו לגבי האיחורים - תמיד המחשבה שלי היא: למה לצאת מוקדם, אם אפשר עוד 15 דק' (ואז אני מגיעה בזמן הרבה פעמים, אבל בלחץ בדרך ועם הלשון בחוץ)

עוד על ניהול זמן

זו אכן משימה, אבל שווה לנהל את הזמן נכון, יש לכך כמובן השלכות גם על יחסינו עם עצמינו וגם על סביבתינו. את מוזמנת לקרוא מאמר יישומי שכתבתי, בפרק המאמרים (צריך לגלגל למטה) שיהיה בהצלחה וחג אורים שמח, הילה הדר מכון קשת אימון עסקי אימון אישי (איזון חיין-עבודה, טיפוח הזוגיות)

נראה לי שאין לך בעיה עם ניהול זמן..

אולי האתגר נעוץ בהתמודדות עם דחיינות? ולא עם זמן? העובדה שאת עושה את הדברים.. נכון בלחץ ובדקה ה-90 כפי שכתבת אך עדין עומדת ביעדים אומרת לי שאת השורה התחתונה את משיגה.. האתגר נראה לי הוא איך ליצור לך תחושת רווחה ולא תחושה של כיבוי שרפות.. האם לדעת איך לנצל את שפע הזמן שיש לך למטרות שאת בוחרת יותר מתאים לך? אם כן עזבי את ניהול הזמן התמקדי בניהול עצמך..ביצירת מחוייבות יעילה ולא רק אפקטיבית. אור ואהבה

פומפ יה

New member
בהחלט נראה לי -

יש לי גם בעיה בניהול זמן (אולי זה נכון שאני לא מספיק נפגעת מהדחיינות) אבל מה אתה אומר שם?... "שפע הזמן שיש לך"? איפה הוא? איך מפסיקים לכבות שריפות (זה אכן מה שקורה איתי), ומתחילים לחיות כך, עם פנאי לכל מה שאני רוצה - כמה שעות לנפש בשבוע, טיול פעם ב- 3-4 שבתות, נופש פעם ב.. וכן הלאה, ובעיקר - שגרה עם תחושת רווחה?

הרי לך מילכוד 22 (והמוצא ממנו ../images/Emo13.gif )

כאישה ש"גרועה בניהול זמן" וכ"דחיינית כרונית" את מתנהגת בהתאם להגדרה (שזה כבר אומר שאת אדם נורמטיבי) - הווה אומר מגיעה ברגע האחרון לפגישות (במקרה הטוב), או מאחרת (במקרה הרע), לא מארגנת מספיק זמן לפנאי למרות (ואולי בגלל) שלוח הזמנים שלך גמיש (סטודנטית לתואר שני), כשיש לך שפע של זמן - לא טורחת, ועושה דברים בלחץ ובדקה ה- 90, ותמיד זקוקה לעוד כמה שעות ביממה (ואם אפשר, גם עוד יות לסופ"ש). ואפילו קנית לך שעון חול באמסטרדם.. סוג של הומור עצמי - הומור של "דחיינים כרונים" אם אפשר לאמר ולאחר שאת מתנהלת לך ככה במשך תקופה לא מעטה (אני מתאר לעצמי) את מתבוננת על חייך ומגיעה למסקנה שאת אישה ש"גרועה בניהול זמן" וכ"דחיינית כרונית" ואז, את מתנהגת בהתאם להגדרה - הווה אומר..........וחוזר חלילה. מלפפון לא יכול להתנהג כמו עגבניה, ואדם שהוא "דחיין כרוני" לעולם לא יתנהג כמו מאסטר בניהול זמן האם נדונת לאחר לכל מקום לנצח? ודאי וודאי שלא! בניגוד למלפפון יש לך את האפשרות להחליט שמהיום ולמעשה מעולם לא היית דחיינית כרונית או בכלל, להחליט שמהיום את כבר לא גרועה בניהול זמן, להחליט שמהיום את אדם אחראי שלומד כיצד לנהל את הזמן שלו שכאדם בוגר הגעת למסקנה שחשוב לך לנהל את הזמן שלך ואת מבינה שכמו כל מיומנות אחרת גם מיומנות זו היא נרכשת ודורשת לימוד אימון ותירגול ואל אף שהיית שמחה אילו זה היה נעשה כבר לפני שנים זה לא נעשה ואת מחליטה ללמוד זאת כעת, מחליטה שמהיום את לומדת, מתאמנת ומתרגלת ניהול זמן. ומרגע זה את עוקבת אחרי ההתקדמות שלך, מוקירה את עצמך על כל פגישה שאליה את מגיעה מוקדם, לומדת לחשוב כמו מי שלומד לנהל את הזמן שלו לדוגמא:יש לך פגישה מחר בשעה 10 בבוקר, את שואלת את עצמך "מה היה עושה אדם שהוא מומחה בניהול זמן?" עונה ומיישמת. הצלחת ליישם פעם אחת על כל 5 פעמים של איחור, כל הכבוד, התקדמת. בנוסף, מומחים אוספים לעצמם כלים, תבחני כלים שונים ואיספי אותם, המאמר של הילה, נקודת התחלה טובה. בהצלחה

פומפ יה

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה, אני אנסה להפנים

|תפוז של אחת שיודעת לנהל את הזמן|

טיפים להגעה בזמן ../images/Emo12.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo132.gif ../images/Emo199.gif ../images/Emo13.gif

אני אתחיל עם משהו אחד ממה שכתבת וזה - "מגיעה ברגע האחרון לפגישות (במקרה הטוב), או מאחרת (במקרה הרע)" העלית עוד נושאים אך אתחיל עם משהו שקל ליישם, במידה ורוצים כמובן. הנה קישור למאמר שכתבתי בנושא באהבה
מיכל

זווית קצת אחרת...

יש דברים שאת לא דוחה? האם את מאחרת לכל מקום? האם יש מקומות חריגים שאת לא מאחרת אליהם? עד כמה את אוהבת לעשות את הדברים שאת דוחה? עד כמה את רוצה להגיע למקומות אליהם את מאחרת? אני ממליצה להתבונן וללמוד (לפני שאת יוצרת שינוי) - מה מניע אותך היום. האם דחיפות היא כוח מניע? למה? מה את מרוויחה ממנה? השאלה שעומדת אל מול עיני היא: האם את צריכה ללמוד לנהל את הזמן או את עצמך?

פומפ יה

New member
שאלות קשות...

ואני מודה לך עליהן. במידה מסוימת, אני (אוי, זה נורא) חיה מכוח האינרציה כעת, נמצאת בשלב בחיים שאני רוצה להיות כבר אחריו (התואר השלישי)... כך שאני בהחלט נמנעת מדברים שקשורים ללימודים, ודוחה אותם בקלות. באופן יותר כוללני - אני נוטה לעשות דברים ברגע האחרון, לכבות שריפות, זקוקה לדקה ה- 90 כדי לעבוד במרץ על עבודה נניח מהאונ'. אבל זה לא יקרה עם משהו שממש בא לי לעשות, ועכשיו!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סליחה אם אני מתפרצת לדלת פתוחה

אבל האם בדקת אם יש לך ליקוי קשב - ADHD? הסימפטומים נשמעים מאוד רלוונטיים. (אפשר לראות רשימת סימפטומים כאן) מדוע אני מציעה זאת? יש הרבה ספרות על ליקויי קשב, והרבה מאוד טכניקות להתארגנות. כדאי מאוד לראות את הדברים בהקשר הכולל להעזר בחומר הרב שקיים.

למעלה