ניהול זמן, אם לא אכפת לכם...

ניהול זמן, אם לא אכפת לכם...

טוב, אז מה שקרה לי בזמן האחרון, אחרי שיישמתי את הטיול הזה (שהתחיל בערך כך...) באופן מלא במשך למעלה משנה וגם לקחתי אותו צעד אחד קדימה ופשוט הסתובבתי עם תרמיל וישנתי במקומות שונים ומשונים (כולל ברחוב
), זה שחזרתי. ועכשיו אני שוב כאן.
אבל מה, חוויתי בזמן האחרון, משום מה, קשיים בניהול הזמן שלי, או ביצירת הזמן שלי, אם תרצו.
אולי כדאי שאחזור להקשיב לעצמי קצת יותר בנושא זה. באהבה בן

רשף כשף

New member
אני לוקחת ת'זמן...

אם אני רואה אישה פנויה אני שואל אותה מה בנוגע אם שואלים אותי מה השעה אז אני טוען שאני לא יודע אם אני רואה גנב אני נגנב איתו ואם אני רואה זמן בסביבה אני לוקח אותו לוקח את הזמן כן.. אם בסיבוב ניגש אליי שוטר אני מושיט לאזיקים את הידיים אם מתשחק לי לא להיות עצוב אז אני נוסע לכיוון ירושלים אם אני רואה חתול אני לטובתו ואם אני רואה זמן בסביבה אני לוקח אותו לוקח את הזמן כן.. אני יושב בשקט על ספסל לא ציבורי ולא שואל את אף אחד מתי תורי נשען על הירח ומביט איך העולם מסתובב כמו תקליט יש טיפוסים שמתייחסים אל החיים כמו אל טיול מאורגן אבל אני לא נוסע... אני לוקח את הזמן... לוקח את הזמן כן.. אם אומרים שאני טועה אני אפילו לא מתחיל להתווכח אם מספרים לי שהתחילה מלחמה אז אני מיד עובר לצד שמנצח אם אני רואה זקן אשמע בעצתו ואם אני רואה זמן בסביבה אני לוקח אותו לוקח את הזמן כן.. אני יושב בשקט על ספסל לא ציבורי ולא שואל את אף אחד מתי תורי נשען על הירח ומביט איך העולם מסתובב כמו תקליט יש טיפוסים שמתייחסים אל החיים כמו אל טיול מאורגן אבל אני לא נוסע... אני לוקח את הזמן... לוקח את הזמן כן.. יש טיפוסים שמתייחסים אל החיים כמו אל טיול מאורגן אבל אני לא נוסע..לא נוסע אני לוקח את הזמן... לוקח את הזמן...

charlila

New member
השינוי שאני עושה הולך ככה:

(אומרת לעצמי מתי שזה עולה בדעתי, אבל לפחות פעם ביום): ריכוזי חוזר לתקנו ומתחדד, ומשתכלל ויוסיף. חושי חוזרים לתקנם ויוסיפו להתחדד ולהשתכלל ויוסיפו. כישורי חוזרים לתקנם ויוסיפו להתחדד, להתעצם ולהשתכלל ויוסיפו. כשרי שב אלי ויוסיף להתעצם ויוסיף. כוחותי שבים אלי ויוסיפו ויעצמו ויוסיפו. אהבתי נטהרת ותוסיף ותטהר ותוסיף. מעופי יגדל ויוסיף ויוסיף. ישובו אלי השמחה והעונג ויעצמו ויוסיפו. תעצם ותשתכלל יכולתי לפעול למען ילדי ותוסיף ותוסיף אשיג תמורה לעבודתי בשפע, בשמחה ובמאור פנים ואוסיף ואוסיף (זה נוסף עכשיו:) אעשה את עבודתי את השֻרֻל ואת ההָלֵל בשמחה ובעונג בהצלחה בגלוי לשמחת הרבים. הַיָּה צוֹ!ׁ(HAYYA THO!)שזה "רצוני יתגשם". (אפשר להגיד 3 פעמים "הַיָּה צוֹ!ׁ" במקום כל הנוסח ורק להתכוון אליו - אבל לפחות אחת ל-3 ימים אני אומרת את הכל, כי זה משתנה כל הזמן, מתעדכן.

רשף כשף

New member
בקשר לשינוי, צ'רלילה...

יש לי מספר שאלות: א. מדוע את חושבת שהשינוי נחוץ לך? ב. כיצד הפעולות שפירטת מייצגות שינוי אם את עושה אותן על בסיס קבוע ובנוסח קבוע (נשמע דווקא כמו משהו בלתי משתנה) ג. מדוע את מוצאת את התזכורת היומית נחוצה? כלומר, מדוע את מרגישה צורך לחזור על הנוסח הקבוע מדי יום (בניגוד לזרימה עם כיוון הרוח, למשל)? ד. במקרה שאינך עושה את עבודתך בשמחה, ובעונג, האם את מרגישה שנכשלת? האם לדעתך ההצלחה בדרך היא ביצוע עבודתך בשמחה ובעונג?

charlila

New member
תשובות

תשובות א. כי אני נורא בצרות. ב. כפי שציינתי, אני משנה ומעדכנת בכל שעת-צורך. התחלתי מנוסחי "אני רוצה" – "אני רוצה לחזור לריכוזי.. לחושי.. לכשרי..." ולאחר שכל זה התחיל לקרות, עברתי ל"ריכוזי\חושי\כשרי\...\שבים אלי, ויוסיפו להתעצם, עוד ועוד". החזרה היומית היא חיזוק וביקורת – מה חסר בנוסח, אילו פרצות יש לסתום, מה התפתח כבר למשהו אחר. למשל: בנגלה קודמת התחלתי מנוסח באַגֻרָ^ה שהולך ככה: יָה תִּמַרְיָה טִמָרְנָה כַּלָּה – בתרגום פושטי זה בערך, "יצליחו מאמצי וישתכללו עד שלמות". הנוסח הזה, כשהפעלתי אותו לעניינים מסוימים, למשל, כדי להגיע בזמן להדרכה לקראת עבודה במכירת תבלינים באיזה שוק, עצר לי טרמפים בניגוד לכיוון התנועה והביא אותי בזמן למקום כאילו היה לי רכב משלי. את העבודה בסוף לא קיבלתי... אבל הנסיון להתקבל תרם למעגלים שלי. ואז עברתי לנוסח שחלקו נמחק מזכרוני – "יה חלי יה חלילי, יה עמל יה עמלי, יה ... יה ..., יה הלל יה הללי "תואצל סמכותי, יצלחו מאמצי, תנצח לחימתי, יצליח הללי (כלומר – העבודה שאני בנויה לעשותה, שגורמת לי שמחה והתעלות – במקרה שלי זה ריקוד). עזבתי אותו (בינתיים) לאחר שהוא פוצץ כמות התנגדות שהפכה אותו ללא-רלבנטי כרגע. כל העניין זמני – כפי שעבדתי, למשל, בנקיון תקופה מסוימת כדי לחזור לכושר; כשישתנה המצב, אשנה את הפעולות שאני נוקטת. אבל נחוצה תקופה של שבועות אחדים לפחות של חזרה כדי שהשינון יביא תוצאות. (והוא מביא.) ג. פעם חציתי את הפיריניאים ברגל, כי לא היו לי לא כסף ולא דרכון, והעדפתי בנסיבות אלה לא לפגוש מחסומי גבול. בלילה השני למסע, הלכתי בדרך עפר הררית בגשם ובערפל, ונפלתי לתהום. לא פחדתי, ואכן נפילתי נבלמה כעבור שניים – שניים וחצי מטרים. חטפתי מכה בברך (צלעתי כמה חודשים), חוץ מזה הייתי בסדר. ניסיתי לטפס חזרה לשביל, והיה קשה. חשבתי לרגע לחכות לאור-יום, ואז אמרתי לעצמי "לא – מוטב שאעלה לפני שאוכל לראות מה אני צריכה לטפס." ובכן טיפסתי. טיפוס קשה אבל קצר. כל פעם שסיפרתי על כך, נזהרתי מהגזמה – בעצם לא קרה לי כלום, ולא מדדתי כמה מטרים בדיוק נפלתי. לאחרונה נזכרתי בסיפור ומנקודת המבט שלי עכשיו, כשהזיקנה קופצת עלי, ירד לי האסימון שבקלי קלות יכולתי להיהרג – די היה שאשבור רגל כדי שלא אוכל לטפס חזרה לשביל, ואז הייתי נשארת שם למות. בדומה לזה אני מרגישה עכשיו – שכדאי לי להזדרז ולטפס קטע קשה קצר, לפני שתוארנה הסכנות. ה"נפילה" שלי הפעם נוגעת לפקיעת-תוקף התחייבות שלי כלפי אנשים מסוימים. הבטחתי להם למות יחד אתם אם לא אצליח לחלץ אותם מסכנות מסויימות; לא הצלחתי, אבל אף אחד לא מת. כשפג תוקף ההבטחה, חידשתי אותה והבטחתי להם לחכות להזדמנות לחלצם כל עוד נשמה באפי. בהבטחה זו הרבה יותר קשה לעמוד. חיי התעוותו והזקנה מקדימה לקפוץ עלי. מדי פעם קרב המוות למרחק התייעצות, ואז אני מקבלת את עצתו נוקטת אמצעים להרחיקו. עכשיו אני מוצאת לנכון להשקיע קצת בהתארגנות. נראה מה יהיה. ד. לא, ההצלחה היא הצלחה לבצע דברים מסוימים. ומכל הסיפור אולי תביני, ששמחה ועונג כלל אינם בראש מעייני כעת; גם לא "לדעת שנכשלתי" או "שהצלחתי". אלא שהבנתי שבלעדיהם לא אעצור כח להמשיך. הם המצביעים על תקינות המערכת. (דבר הנרמז בסיסמה העתיקה שרווחת בחוגים מסוימים בשרף – "לפחות תיהנה\י!" הנאמרת למישהו שהולך לעשות משהו נעים מאוד, בלתי נעים מאוד, או קשה במיוחד.)

charlila

New member
מקצה שיפורים לתשובות

קודם לא קראתי את עצמי שוב, אז לא קלטתי ששאלתך לגבי השמחה והעונג מתייחסת לנוסח "אעשה את עבודתי את השֻרֻל ואת ההָלֵל בשמחה ובעונג בהצלחה בגלוי לשמחת הרבים אעשה אותה גם בבאסה, כמובן, כפי שקורה לתקופות לא קצרות; אבל כשאני יוזמת שינוי, א ת כ ו ו ן לשמחה ועונג. וכאן יש להפריד – בעוד שמחה והעונג אינן מובנות בשרל (עבודות רס"ר ודומיהן), (אם כי הן השיטה המנצחת להצליח בו), ההלל מעצם טבעו הוא העבודה שאלוהים בנה אותנו לעשות, כך שאם אין שמחה ועונג – סימן שהוא לא הלל. הכנסת השמחה, העונג ומאור הפנים ("אשיג תמורה לעבודתי בשפע, בשמחה ובמאור פנים) נועדה גם לאבטח מפני האפשרות של שפע שהוא לרעת מישהו – כוונה זו לא תביא לי שפע כתוצא ממכירת משהו שדחפתי למישהו לא ממש לרצונו, כפי שנחשב בימינו כל כך לגיטימי, או מניצול.

charlila

New member
חשבתי להמשיך בדיווח, אבל לא בא לי.

כשאני מנסה להקשיב לשתיקה, אני שומעת הרעמת פנים כללית. מישהו מעוניין בהמשך הפיתוח הזה?

למעלה