ניהול הפנאי

אליעד ר

New member
ניהול הפנאי

היי, אני חדש-ישן בפורום, קורא סמוי כאן

הייתי רוצה להתיעץ בקשר לבעיה העיקרית שלי בחיים העצמאיים. הבעיה היא שאני גר בדירה לבד והרבה מאד פעמים משעמם לי.

זה יותר מורכב ממה שזה נשמע. יש לי שפע עיסוקים, אני לומד, קורא, רואה סדרות פה ושם במחשב, גולש באינטרנט, מנגן, מדבר בטלפון, יוצא להליכות, מבשל, מכבס, קופץ לקולנוע, מנקה את הבית, כותב, נושם

אבל עדיין בגלל שאני גר בגפי, "ברירת המחדל" היא הלבד, ואני מרגיש שכל עיסוק שלי הוא מעין "טלאי" שבא לכסות על חור גדול מדי......

יש לי לא מעט חברים אבל רובם או נשואים וגרים רחוק, או עסוקים יחסית, כך שאין לי מגע יומיומי איתם מחוץ לטלפון........... פייסבוק אין לי. לא אוהב

וגם רכב אין לי, ואין לי כח להטלטלות באוטובוסים. בין כה אני מבלה יותר מדי שעות באוטובוסים בדרך לעבודה וללימודים וזה מתיש

אני עושה מאמץ מסויים להיות יחסית מעט בבית, לא ללמוד בבית, להסתובב במקומות ציבוריים - אבל השוטטות הזו רק מוסיפה כאב, כי היא משקפת את הבדידות שלי.
כשאני הולך למקומות וכולם בחבורות או זוגות ואני במן לבד תמידי, זה קשה

מבקש בלי פתרונות חיצוניים, כאלה שכרוכים במעבר דירה או הכנסת שותף
כי זאת דירת חדר שאני שוכר מקרובים-רחוקים ב50% הנחה, וגם יש לי חתול שמקשה על מציאת דירה עם שותפים

לפעמים אני יושב בבית ותוהה מה עושים האנשים הנורמאליים שהם רווקים בדירות חדר או 2 חדרים בפרברים...

רעיונות .. מישהו ? :)
 

SleeplessBeauty

New member
הייתי בדיוק במצב שלך

אבל אני מאוד אהבתי להיות לבד בבית. גם לעולם לא הייתי משועממת, כי אני יכולה להעביר שעות שלמות בלא לעשות למעשה כלום (כן, אני יודעת, זה כישרון).

הדברים היחידים שאני יכולה לחשוב עליהם כרגע זה ללכת לחדר כושר - במקום ללכת לבד תוכל לעשות זאת בחברה, או ללכת לכל מיני חוגים/הרצאות שמעניינים אותך, גם שם תהיה מוקף באנשים, ואולי גם תמצא חברים נוספים שעימם תוכל לבלות.

בהצלחה
 
נשמע שבאמת יש לך הרבה עיסוקים מחוץ לבית

ואתה משתדל לא להיות לבד כמה שאפשר. כך שגם אם תוסיף לך עוד עיסוקים זה לא יעזור לך להרגיש פחות בודד/ לבד.

יש אנשים (בכללם אני) שיש להם פחות עיסוקים ממך ולא מרגישים כל הזמן לבד או משועממים.

נראה לי שזה עניין של state of mind.
אולי אתה מחפש בת/בן זוג וזה מה שבעצם גורם לך להרגיש לבד?

אולי כדאי לך לשקול לדבר עם איש מקצוע.
 
ברוך הסמוי


אתה מתאר מקרה שהוא לא נדיר, זו תופעה שקיימת לפעמים גם אצל זוגות ולא רק אצל סינגלים, אבל אין ספק שלסינגלים יותר קשה במקרים כאלו.

כתבת שיש לך לא מעט חברים - משמע אתה בחור חברותי שיודע להתיידד עם אנשים, הפיתרון לפיכך הוא להכיר אנשים חדשים ולהתחבר איתם, אנשים במצב דומה לשלך שגרים קרוב אליך ותוכל לבלות איתם, SleeplessBeauty העלתה רעיונות איפה אפשר להכיר כאלו, ולרוב זה סוג של כדור שלג - אתה מכיר אדם אחד או שניים שיש להם כבר חבר'ה והם מצרפים אותך לבילוי, וכבר אתה מוצא את עצמך עם עוד חברים חדשים או אפילו כחלק מהחבר'ה.
 
בקיצור אחי אתה צריך מישי

שתמלא לך את החוסר שאתה מדבר עליו.
עכשיו איך למצוא? יש מיליון אפשרויות.
רק אל תהיה לחוץ כדי למצוא, כי אם תהיה בלחץ בנושא
אז בטוח שלא יבוא לך כלום.
תהיה באיזי וזה כבר יבוא.

אגב, אני לא מגיע לרבע מסדר היום המלא שלך, ואני לא
ממש מרגיש כמוך. אבל זה בעצם לא דוגמא, אני יש לי ידידה
שהיא בת זוג בעיקר לבילויים ושיגולים, וחסר לי את השיחות
נפש האמיתיות מלב אל לב. קצת מבין אותך אותך בנושא הזה.
אבל לא עד כדי מצב של באסה וכאב כמו שאתה מתאר.

ואתה חושב שאצל זוגות הכל ורוד כמו שנראה לך? שכח מזה.
תהיה שמח במצבך והכל יסתדר.

ואל תגור עם שותפים, אלא אם כן אתה סטודנט.

ותנסה לבדוק אפשרות להביא כלב הביתה,
אין לך מושג כמה זה ישדרג לך את היום יום.
חתול זה נחמד בחצר, אבל זה עם כפוי טובה
שלא ממש נאמן, ולא מוקיר תודה בשקל לבעלים שלו.
כלב רק יריח שאתה בבאסה הוא ישר יבוא לידך
ויעשה לך טוב.

בהצלחה גבר, ושתחייך תמיד

ושאלה יהיו הצרות שלך.
 

B L I M P

New member
לא הייתי מציעה לעבור עם שותפים כפתרון ללבד

לא תמיד שותפים באמת רוצים חברויות עם השותפים האחרים ואם אתה רגיל לגור לבד ויכול להרשות לעצמך אני חוששת שתגלה שהחסרונות עלולים בקלות לעלות על היתרונות. אם יש לך חבר שהייתם רוצים לעבור ביחד אז זה דווקא יכול להיות פתרון - אבל זה לא נשמע שיש לך.

לגבי הלבד- אני תמיד נורא אהבתי לגור לבד. הימים שלי תמיד נורא נורא עמוסים באנשים ועיסוקים ודווקא לחזור הביתה מבחינתי זה השקט והרגיעה שלי מהעולם. זכורים לי ימים מטורפים שחוץ מאשר לישון בבית ארבע שעות בלילה לא הייתי נמצאת שם בכלל. ככה שלחזור הביתה מדי פעם באיזה שמונה בערב, לבשל ארוחת ערב, להדליק טלויזיה, למזוג כוס יין ולעשות דייט עם עצמי היה התגלמות השלמות. אבל אפילו אצלי אם היו איזה כמה ימים של חג או סופש שפשוט לא יצאתי בכלל מהבית ולא ראיתי או דברתי עם בני אדם אחרים היו פעמים שזה היה קצת יותר מדי.

אין לי ממש פתרון מעבר ללהציע להרחיב את מעגל החברים (בתקווה לחברים רווקים שגרים באותו אזור כמוך) ולנסות להתגבר על העצלנות שבגללה אין לך כוח להטלטל למקומות או לחלופין לוותר לעצמך מדי פעם ולקחת מוניות - כדי שיהיה יותר נוח לראות אנשים.
 

צמח בר81

New member
לך להתנדב

יש היום אין סוף ארגונים שתוכל לתרום בהם בכיף, להכיר אנשים חדשים ולפתח חברויות חדשות
אני הכרתי ככה לא מעט חברים מדהימים
בטוח שתמצא משהו בתחום שקרוב ללבך
 
למעלה