נידודי שינה

נטלי 1991

New member
נידודי שינה

שלום .. אני כבר כמה ימים לא מצליחה להירדם בלילה . אני לא מוטרדת או משהו , אני פשוט שוכבת במיטה וחושבת מחשבות שטוטיות ( לדוגמא: על השיעורי נהיגה שלי , על סידור החדר שלי..וכו'..) אני לא רוצה לקחת תרופות הרגעה או משהו דומה .. אם תוכלו לעזור לי אני אשמח . תודה [:

גרא.

New member
נטלי 1991,כשאת חשה נדודי שינה,וטרודה במחשבות,

אל תמשיכי לשכב במיטה ולחשוב,אלא צאי ממנה,והעסיקי את עצמך בפעיליות אחרות,קריאה,צפייה בטלויזיה פעילות במחשב,עד מהרה,המחשבות יפסקו,את תרגישי עייפות,ותוכלי לחזור למיטה,הפעם לישון.למרות שהסבה הנראית לעין לנדודי השינה,היא מצב לחץ כלשהוא,כדאי לך לחשוב לפחות על בדיקה במעבדת שינה,כי יתכן ויש סבות נוספות לכך שאפשר לאתרן בבדיקה הזו.

נטלי 1991

New member
לא הייתי ממהרת כ''כ לבדיקת מעבדה..

הנדנודי שינה האלה חוזרים על עצמם פעם בשנה בערך לתקופה מסוימת ... והם עוברים לבד .

מה שעוזר לי במצבים כאלה

זה סוג מסוים של מדיטציה: כשקשה לי להירדם בגלל מחשבות, אני מתמקדת בנשימה שלי. לא מנסה לשנות אותה או משהו, אלא רק להתרכז בה. בכל פעם כשמגיעה איזושהי מחשבה אני מסיטה אותה בעדינות (לא בכוח) "הצידה" וחוזרת להתרכז בנשימה, ככה עד שאני נרדמת. מניסיון זה מאוד עוזר. את יכולה גם למצוא לעצמך איזה אובייקט ריכוז אחר, אולי אפילו מוזיקה, משהו שתוכלי להתמקד בו ולחזור אליו בכל פעם כשבאה מחשבה. והכי חשוב הוא לא לנסות בכוח להירדם. ככל שרודפים אחרי השינה היא בורחת מאיתנו.

למעלה