ניגון נפלא...

פראזניק

New member
ניגון נפלא...

בס"ד ניגון נפלא... ישבו כמה חבר´ה בשדה, אחרי ההתבודדות וניגנו ניגון. אחד מהם, נכד של אחד מזקני חסידי ברסלב בדור הקודם (לא שזה משנה, אבל סתם לידע הכללי) הביא ניגון שהלחין (אחד מרבים). ניגון יפה מאד, מלא רגש, מלא דבקות, מלא כיסופים ורצון. על הניגון הזה הוא הלביש את המילים: "נפשי החזקה והפקחת, למה לא חסת עליך ושכחת אומן המגדל אותך, והאכילך ממתקים, והלבישך ארגמן. ועתה את רמוסה בין עקבי הצאן ובין רגלי התאוות העבים והגשמיים. ואת ערום ועריה. יין משתיך נהפך למשתה דמעות: חזק ונתחזק, ואל תהיה כפיל הגדול וכגמל אפילו כשמשכהו בחטמו העכבר לא יבעט בו, וכל זה מחמת שטות: שאין יודע מכוחו – אבל את נפשי הפיקחת והחזקה: נקוב לב האבן והאר לי משם מעט פניך, ברה כחמה, יפה כלבנה, אל תחריש ואל תשקוט. הרימה קולך הערב בשירות והודה, ופתח פיך ותוציא דבריך הנעימים לפני הקדוש ברוך הוא. דלו עיניך למרום וזכור אהבתך הישנה:" מילים אלו, מתוך ,שיר נעים" שבהקדמת ליקוטי מוהר"ן, נכתבו על ידי מאור עינינו רביה"ק זיע"א. ניגון נפלא ומילים נפלאות עוד יותר. הביצוע לא מי יודע מה (זה לא הפקה מקצועית), אבל תקשיבו לניגון עצמו. כי הוא נפלא! (אורך: 12.40 דקות. מקור: קלטת: "נפשי החזקה") והערת אגב, אני נמצא כאן מעט פחות, משום שאני עסוק מעט בימים האחרונים, בע"ה לכשאפנה אשוב:))))

למעלה