ניגון האש

krefael

New member
ניגון האש../images/Emo35.gif

יש ניגון שמסקרן אותי מזה זמן, מקובל לקרוא לו "ניגון האש" כמדומני ורצוני לדעת מה מקורו. מצד אחד הוא כליזמרי ואף נשמע בחסידויות אך נשמע גם במוזיקה לועזית ושמעתי שבשנות השבעים היה שיר נושא של סרט שאיני זוכר את שמו. מי קדם הביצה או התרנגולת?

BobMarly

New member
ניגון האש

למיטב ידיעתי היה קיים עוד לפני שנות השבעים. אם יש לך מקור או שם הסרט, יהיה אפשר לראות מי חיבר את הנגינה ומשם להתקדם הלאה. אגב, גם אני זוכר שבאיזה שמחת בית שואבה לפני הרבה שנים שהייתי היה גיטריסט לא דתי בתזמורת והוא ליווה עם אקורדים. כשהיה ניגון האש הוא לקח גם סולו. כששאלתי אותו מדוע דווקא כאן הוא לקח סולו הוא אמר לי שאת הניגונים האחרים הוא לא ממש הכיר בצורה טובה ולכן נמנע מלנגן סולו ורק ליווה, אבל כאשר ניגנו את ניגון האש, הוא אמר לי שזה ניגון מאוד מוכר גם מהעולם הלא חסידי.

אמרו לי שזה נוגן בסרט "ספרות זולה"

או משו כזה. במקור מדובר בריקוד מזרחי.לא כ"כ מנגנים אותו במירון כיום.

BobMarly

New member
נכון

זה באמת מגיע ממקור יותר ערבי. נדמה לי שאפילו אם זכרוני אינו מטעני שמעתי ביצוע שלו פעם בסרט ערבי (באחד מימי שישי בתקופת הקיץ).

asaf2000

New member
מה זה ניגון האש?

האם הכוונה לניגון שפותח את הסרט 'ספרות זולה' ואצל החרדים מקוטלג כניגון מירוני ממקור דרוזי?

asaf2000

New member
קוראים לזה Misirlou

'Misirlou' by Dick Dale and his Del-Tones, a 'surf' guitar instrumental first recorded in the early 1960s. It's quite a bit faster than the tango (and much faster than the Findhorn one) but it's not the tempo so much as the style which drives it along - staccato electric guitar over a tight bass and drums rhythm section. The tune is still recognisable, especially the middle section (which is played on the trumpet to give another unexpected turn) but at the same time it's totally different.

BobMarly

New member
הנה קישור לביצוע

ריקוד האש. מעניין איך הוא נהיה ריקוד האש. למרות שכששומעים את הניגון, אז נראה שמייד אתה אומר לעצמך ואללה זה ניגון כליזמרי. אפשר להסתכל על המקצב כעל טנגו מהיר כפי שכתוב בהודעתו של אסף, אבל נפלאות דרכו של הכליזמר והמוסיקה - טנגו מהיר הוא גם הורה איטי. הצבעים של המוסיקה , הגיטרה והאורגן דווקא צובעים צבע מירוני, אבל האוירה כלל וכלל לא.

למעלה