ניגוד.

יפה...

כי אם אתה מגחך על כל דבר שאין בו חידוש.. אני בהחלט יכולה להבין למה אתה תקוע עם חברים לקפה... כי בחברות יש המון רגעים שאין בהם חידוש. תודה לך, למדתי ממך משהו

Simple but

New member
../images/Emo12.gif

אני חש בנימת העלבה בדברייך ,ולכן אסביר שוב: את כתבת:לאף אחד אין תשובה... איך יראה עתידך, או מה עליך לעשות כדי להגיע אליו. אני התייחסתי:לא חיפשתי תשובה(כפי שכתבת) איך יראה עתידי. זה מגוחך. אני חולק עלייך. אני כן חושב שהכוונה נכונה יכולה לעלות אדם על אם הדרך להגשמת חזונו האישי. כעת את כותבת:יפה... כי אם אתה מגחך על כל דבר שאין בו חידוש.. אני בהחלט יכולה להבין למה אתה תקוע עם חברים לקפה... נוגה. אני מבין שלא אהבת את העובדה שלא מצאתי חידוש או חיבור לדברייך. אבל אני חייב למצוא? אני מופתע וקצת פגוע שהחלטת לרדת לפסים אישיים. ("אני בהחלט יכולה להבין למה אתה תקוע עם חברים לקפה...") סחתיין על הישירות אך זה ממש לא מקצועי. אינני "תקוע" עם "החברים לקפה". אני בשבילם כמעט בכל רגע שיחפצו וזו עובדה מעבר למילים. אך מה לעשות שהם לא יכולים להיות בשבילי בהבנתם? עוד שאלה לי אלייך נוגה: מנסיוני בעבודה עם אנשים(גם אוכלוסיות מיוחדות ונוער עם לקויות למידה) הבנתי שיש לי אחריות מלאה בכל העת בה אני נמצא עם תלמיד בודד או קבוצה. הווי אומר שלדבריי יכולת לבנות ולקדם תלמיד בנגינתו ואף בבטחונו העצמי וכושר הביטוי שלו. זה נפלא. מאידך גיסא ,לדבריי גם יכולת להרוס חלילה ולדכא. בשיעור יחסי הכוחות הם כאלו: אני המורה ופלוני הוא תלמידי. האחריות בזמן השיעור היא עליי! התלמיד יכול להתנהג ככל העולה על רוחו ולמר את דברו כפי שיחפוץ , אך אני לעומתו חייב לשקול מילים. וכעת לשאלתי: איך תצדיקי כעת את התייחסותך האחרונה והמעליבה? אני העליתי כאן נושא רגיש במטרה לקבל התיחסות עניינית. לצורך העניין אני "התלמיד". אז איך את מרשה לעצמך לזלזל פשוטו כמשמעו ברגשותיי? מקווה שהפעם תקחי את דבריי גם בצורה עניינית.

רק כדי לדייק...

אין פה שום דבר אישי .. יש כאן ישירות. וכנות. אני לא מאמנת אותך, אתה לא מאומן שלי. לצורך הענין אני עוברת אורח מתחכמת.. מה זה משנה ? המשנה הוא שיצרת התנגדות, כמו שאני יצרתי התנגדות וזכיתי לתגובה ממך.... השאלה אם תיקח את זה לאן שהוא... ואגב מקצועיות... גם העבודתי אני מאוד ישירה. ותתפלא כמה פעמים התחולל שינוי דוקא במקום של ה"בומבה". בגובה העניים תמיד. נגה

Simple but

New member
מסכם.

א. תודה ושוב תודה. אני מעריך כל דקת מחשבה של כל אחד מן החברים כאן שהגיב לדבריי. ב. בהיתיחסותכם העניינית והנדיבה ,שימחתם אותי. הצורך שלי בדעה עניינית ושותפות אמיתית לדברים חשובים הקורים בחיי , הוא גדול. ג. יש עוד החלטות שאצטרך לקבל ,ובעקבותן ,לבצע. בנושאים האלו לא הרחבתי ,אך בהחלט חשפתי מעט. ד. אוליי נכון יהיה להיעזר במאמן או דומיו ,שוקל זאת. ה. אני מעוניין לקרוא כל דעה ועצה ,נקודות למחשבה וכו' מכל אחד שיחפוץ להוסיף לי מנסיונו. ערב נעים

שלום סימפל

קראתי את הודעתך והאמת שגם את רוב השירשור לא ממש הבנתי היכן בתוך כל זה מסתתר הניגוד שמתנוסס בכותרת הודעתך? האם תוכל למקד?

הניגוד הגיוני.

כל אדם שנמצא במקום שבו הוא לא מבטא את יכולותיו, במקום שלא מתאים לו מרגיש תסכול גדול כמו שאתה מתאר. ואין קשר ליכולות המדהימות שלך. כשהן לא בסביבה הנכונה הן חסרות ערך. אף אחד לא יכול להגיד לך במקומך מה כדאי לך לעשות, אבל האימון משתמש בכלים שמאפשרים לך להעזר באדם נוסף על מנת שתוכל להוציא מעצמך את התשובות הנכונות לך ולהגדיר לעצמך מה הכי מתאים לך. איכות החיים מורכבת מאיכות כל אחד מתחומי החיים השונים: עיסוק, זוגיות, פנאי וחברה וכאשר אחד מהתחומים בולט על פני האחרים בפספוס שבו, הוא משפיע על האחרים, גם אם כשלעצמם הם במצב טוב. אם עיסוק הכי מטריד אותך, זה מקום טוב להתמקד בו באימון. לא מוגזם, אנושי...

Simple but

New member
ממש אחד לאחד../images/Emo45.gif

עוד אתפס כאחד שמחלק ציונים...ממש לא. קראתי את התיחסותך והרגשתי כאילו עצמי כתבתי את הדברים. בדיוק כך. לא תמיד נראה לי שיכולותיי באות לידי ביטוי ,תחושת "אולי פיספוס". אני חושב שזו אבן הדרך הבאה. אני מבין שהרגישות שבי הובילה אותי לחקירה והתמודדות של הנעשה מסביב. כיום ,אני שלם עם אופיי ורוב תכונותיי האישיות ומרגיש בשלות לשים אצבע על העיסוק בו אוכל ליישמן באופן מקסימלי. בתהייה אני שואל ,אם עצם העובדה שאני שלם אם אופיי ורוב תכונותיי ,לא הייתי אמור לקבל תשובה רווחת לגבי אותו תחום עיסוק?

שמח שהצלחתי לקלוע.

ממי בדיוק אתה אמור לקבל תשובה? כל התשובות נמצאות אצלך, האימון הוא אחד מהאמצעים שמשתמשים בכלים על מנת לאפשר לך להוציא את התשובות החוצה. לדעתי הוא פשוט יעיל ואפקטיבי יותר מהאחרים. סביר להניח שבתהליך האיתור של התשובה הספציפית תצטרך להגדיר את תכונותיך ויכולותיך, כמו גם צרכיך ותרומתך, באופן ספציפי. אם כשאתה כותב "אני שלם עם אופיי" אתה מתכוון "אני מצליח לחיות איתו בשלום למרות שהוא מרביץ לי לפעמים", זה אומר כנראה שיש תכונות שלך שאתה רואה כסוג של חסרון. אימון איכותי יראה לך שכל תכונה שלך היא יתרון ומהווה עקרון הצלחה, ואז לא תצטרך להשלים עם אופייך אלא לראות את ייחודיותו ולהשתמש בו לצורך ההגשמה שלך.

bridges

New member
אני שמח שאתה ממשיך לחקור ולשאול

ואני אשאל אותך שאלה שעליה בחרת לא לענות וקצת ארחיב: כפי שאתה אומר בעצמך אתה יודע מה יכולותיך ואתה שלם עם אופייך, ואתה שואל, ובצדק: אני יודע מה אופיי ומה תכונותיי ו(תוספת שלי) ואני גם בחרתי במטרה לחיים שלי, איך זה שאין לי תשובה לגבי תחום העיסוק? הטענה שלי: יש לך רווחים מכך שאין לך תשובה, ויש לך רווחים מלהיות "פיספוס". מה הם הרווחים שלך מהתקיעות הזאת? רונן

Simple but

New member
אין רווחים.

זה לא עונה על שום צורך שלי , אני לא מקבל מזה תאבון לעשות ולפעול בכיוון זה או אחר , בקיצור ,כלום. תסביר לי?

bridges

New member
גם מלא לעשות אנחנו מרוויחים

כמובן שלא קל לראות את הרווחים האלה, משום שאלה רווחים שלא נעים לגלות אותם, אבל הם עדיין רווחים. איך אני יודע שיש לך שם רווחים? משום שאם לא היו לך רווחים אז היית מתקדם הלאה. איזה רווחים יש לך? אני ממש לא יודע. רק אתה יכול למצוא אותם. אני מזמין אותך להתחיל לשאול את עצמך באופן כללי מהם הרווחים של אנשים בלהשאר תקועים ואח"כ תראה אם משהו מהם מתאים גם לך. שאלות נוספות: מה הרווח בלהיות פוטנציאל לא ממומש? מה אתה חושש שתאבד כאשר תמצא לך את הכיוון שלך? רונן.

Simple but

New member
שמע ,לא נעים לי אבל..

או שאני סתום או שאתה ממש לא בכיוון. אני לא אאבד כלום! ההיפך הוא הנכון! אני ארויח מכך המון וכן אותם אנשים שיפיקו מהתועלת שלי. זהו נסיון לפסיכולוגיה הפוכה? אם חשבת שאני יושב רגל על רגל וממלא את כרסי ומשתמש בבעייה שהעליתי כהצדקה לכך ,אז טעות. אני לא עושה הנחות ומגיש חשבון דקה דקה. הנקודה היא שיש לי כיוונים אך אני לא בטוח בהם. יש מוטיבציה ונכונות לעבודה מאומצת , אבל כרגע ,אין על מה. ברגע שאחליט על כיוון ,הזמן יוקדש לעשייה נטו. אל תיעלב מה"סתום". כיוונתי זאת על עצמי ובמהירות. אם יש לך נקודה אז תבהיר לי כי אני לא מצליח לראותה. תודה. שבת-שלום!

bridges

New member
זהו בדיוק העניין

כפי שאמרתי אני לא יודע מהו הרווח ואני לא רומז על שום דבר. אני שואל שאלות ומציע זווית ראייה שונה שאני מאמין שתאפשר לך לפרוץ דרך בנושא שתיארת.תראה עד כמה זה מעניין אותי שאני מוכן לכתוב על זה ביום שישי בתשע בערב. יכול להיות שלא ממש הבהרתי את עצמי. אתה מתאר ניגוד: מצד אחד יש לך את כל היכולות המצויינות האלה מצד שני אתה לא בוחר כיוון. עכשיו, אם היית אומר לי:" אני כרגע בודק כיוונים שונים וזה בסדר מבחינתי", לא הייתי אומר כלום (ומן הסתם אתה לא היית פותח את השרשור המרתק הזה) אתה אומר: "איך יכול להיות שאדם עם יכולות כמוני עדיין תקוע עם בחירת הכיוון?" תקן אותי אם אני טועה. למעשה כל עוד אתה לא בוחר כיוון ומתחיל עשייה בעצם היכולות שלך, מבחינתך, הן יכולות בפוטנציה (למרות כל העשייה שעשית עד היום). יש לי שאלה מקדימה לפני שאחזור לעניין הרווחים: איזה תוצאות יקרו לך כאשר תבחר בכיוון שלך? אם אתה מסתכל באופן אמיתי על העניין וחושב שאני טועה, אז תאמר לי ואני אשתוק. רונן

Simple but

New member
שבוע טוב.

היי רונן. מה שלומך? הבנתי את הפעולות הראשונות שעליי לעשות וכעת. בין ההתכתבויות ,קיבלתי תחושה רווחת שיש לי את התשובות לשאלותיי , ממש כפי שהרגשתי וחשבתי ,שהחלתי לכתוב כאן בפורום. התייחסותכם חיזקה לי את הצורך בשותפים טובים ,כאלו שארצה בדעתם. ואכן ,כשנכנסתי לכאן היתה בי מוכנות ורצון לשמוע את חוות דעתכם. אצטרך להבין את הנקודה בה אני פוסל די במהירות סיכוי להדדיות בקשר. זה מצטייר כהתנשאות או אטימות מסוימת ,אבל לא כך. מכריי אוהבים להיות בחברתי ואני בחברתם. פשוט שאני מצפה ליותר מהם ביכולתם להבין ,יצירתיות המחשבה והיכולת ליזום. השלבים לקידום ענייני לגבי תחום העיסוק ,לימודים וכו' ,מונחים לפניי כפי שציינתי בתחילה. אם זאת התכתבותינו האחרונה לעניין זה ,אז שוב אני מודה לכל חברי הפורום שהיתייחסו לבעייה שהצגתי. אני בכל מקרה ,אשמח להיכנס לפורום מידי פעם להתעדכן ולהחכים. שבוע טוב!

menix1

New member
עוד זווית ראיה לנושא

אני חייב לציין שאני יותר מנהנה ממהלך ההתגובות לגבי הדילמה שלך,זה רק מראה לנו איך שאנחנו מבקשים עזרה ויש לנו את האומץ להיחשף היקום מתגייס לעזור לנו,גם בצורה של פורום. simple but כל הכבוד על השיתוף הכנה וניסיון האמיתי להרוויח מעצות ומכיווני החשיבה הרבים שאתה מקבל מפורום זה. הכיוון שאני רוצה לתת לך לבדיקה, הוא בעצם בגוף התגובה שלי עד עכשיו כלומר עצם זה שאתה מחפש את התשובה בדגש עם זה שאתה סומך על עצמך ועל היקום שתקבל את התשובה כמו למשל פעולה שעשית דרך הפורום הזה, עצם התובנה שהיקום יראה לך את הדרך שמתאימה לך ואתה תדע כאשר זה הדרך הנכונה. ברגע שבאמת תסמוך על עצמך ועל היקום שתקבל את כל מה שאתה צריך תדע להנות ולעריך גם מאי ידיעה ומהבילבול שהוא בריא בהרבה מהמקרים ועצם היכולת להיות בו בביטחון ושלווה פנימית בתקופת בילבול זהו פריצת דרך בפנה עצמה לדעתי אשמח לשאלות לגבי התגובה שלי

למעלה