ניגוד.

Simple but

New member
ניגוד.

בוקר טוב. כיצד ייתכן שארגיש כ"כ מנוטרל וללא יכולת לקדם עצמי , ואני אדם אינטיליגנט בעל תבונה ,דמיון מפותח ,אמיץ ואמיתי? לא קרה דבר ספציפי בחיי שהשפיע עליי באופן קשה והביא אותי לידי כך. אני מרגיש שחסר לי משהו בכדי שאוכל ללכת לעבר עתידי. ספציפית ,איני יודע מה כדאי ואעשה עם היכולות האישיות שסיגלתי לעצמי עד כה.(סבלנות ,מוטיבציה לעשות ,רוגע פנימי ,חריצות וכו') איך פותרים כזה פלונטר? מאיפה מתחילים? ברור לי שיש לא מעט עבודה ,אך אני לא חושש מעבודה קשה ומאומצת , העיקר שיהיה כיוון. בטוחני שהנושא דורש התיחסות מעבר למדיה הזו ,אך אשמח להתיחסויות. אוסיף: אני חושב שהתלבטויותיי נוגעות בקשת רחבה של תחומים אך עליהן מנצח אחד: תחום העיסוק. אליו אני קושר את שאר התחומים. ישנם אנשים המפרידים בין עיסוקם המקצועי לשאר הוויתם. לי קשה לעשות את ההפרדה. בתפיסתי ,אני מקשר הכל לתחום העיסוק בו אבחר. מוגזם? לא נכון?

shoom12

New member
זה ייתכן

זה בהחלט יתכן המצב שאתה מתאר..אבל נראה לי שדווקא עליו אין טעם לדבר. אם אתה טוען שהמנצח על כל התחומים הוא תחום העיסוק, אז אולי יש צורך לדבר עליו? איזה תחום עיסוק היה נותן לך לממש את כל התכונות הטובות שצברת במשך השנים?

הגר שקד

New member
כיוון תעסוקתי

שלום Simple but, סבלנות, מוטיבציה, חריצות ורוגע פנימי - כולם כישורים מצויינים אותם ללא ספק תביא איתך לכל מקום עבודה. אתה כותב שבהוויתך הכל קשור לתחום העיסוק בו תבחר, אך אינך מספר דבר על התחום ה"ערטילאי". האם תוכל לפרט קצת יותר מהו תחום העיסוק המעניין אותך? האם יש לך הכשרה מקצועית או ניסיון? איזה תחום תעסוקתי יגרום לך לסיפוק ולתחושה שאתה המנצח על "תזמורת" חייך? מה יביא את הכישורים הנפלאים שלך לכדי ביטוי וצמיחה? יום נעים,

bridges

New member
ברוך הבא לפורום אימון

את הצעד הראשון לצאת מהפלונטר כבר עשית. לקחת אחריות עליו, העלית אותו לפני השטח וגם החלטת למצוא גורמים שתוכל להיעזר בהם. אתה מספר על המחירים הכבדים שאתה משלם בזה שאתה לא בוחר בעיסוק: תקיעות, פלונטר, חוסר אנרגיה. אני אשאל אותך שאלה אחרת ומאוד ישירה: מה אתה מרוויח מכך שאתה נשאר במקום? לגבי הדבר האחרון שהעלית. אני מסכים איתך בדבר אחד, בני האדם הם שלמים, כלומר כל תחום בחיינו משפיע על התחומים האחרים. לכן אני מאמין שאם תדע איך לצאת מהפלונטר בתחום העיסוק זה יאפשר לך לצאת מהפלונרטרים האחרים בחיים שלך. מצד שני, העיסוק המקצועי שלנו לא משפיע על ההוייה שלנו אלא ההיפך: ההוויה שלנו משפיעה על העיסוק שלנו ואיך אנחנו מתפקדים בו. לכן, מה שאני מזמין אותך לעשות זה דבר ראשון לגלות את ההוויה שלך. תשאל את עצמך: מי אני? למה אני נמצא כאן בעולם? למה הייחודיות שלי? לאיזה מטרה נוצרתי? אתה יכול להתחיל מהיכולות האישיות שלך שכתבת ולחפור יותר פנימה. אני מזמין אותך לספר לנו מה גילית ואז נוכל להמשיך. רונן

Simple but

New member
לשאלתך.

מי אני? אדם פשוט וטוב שמתמודד עם המציאות. למה אני נמצא בעולם? מה זה משנה? מבחינתי אני כאן וזו עובדה. הייחודיות שלי? הבנה וסבלנות בעיקר כלפי השונים ממני. יכולתי להתחבר עם הסביבה. לאיזה מטרה נוצרתי? אני יודע מה מטרתי שאני הצבתי לעצמי: לחיות- לא לחשוש לחקור , לשאול ,ללמוד ,להתרגש ולתת.

bridges

New member
יופי של תשובה

האמת, שמהתשובה הזאת ומתשובתך הכללית עדיין לא הבנתי מה המטרה שלך בשרשור. כלומר, במה עוד אתה רוצה להיעזר בנו? רונן

Simple but

New member
מטרתי מלכתחילה..

לנסות. רציתי לקבל התייחסות מגורם חיצוני/מקצועי לניגוד שתארתי בתחילה. רוב התגובות (כולל מסרים) מציעות לי אימון. ייתכן ואימון יתווה לי דרך ,אך משום מה לא השתכנעתי. חלילה ,לא מזלזל ואף מודה על ההתיחסויות ומעריך את הבטחון של אותם המאמנים ליטול אחריות ולהציע את עזרתם המקצועית. תודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הצעת אימון במסרים נוגדת את כללי הפורום

בדיוק כדי לא להציע אימון למי שלא ביקש זאת. אני מבינה שאתה מקבל זאת בהערכה, ובכל זאת אם אתה או מישהו אחר מרגיש שלא בנוח מקבלת מסרים והצעות אימון, אנא עדכנו את מנהלי הפורום ונטפל בכך.

Simple but

New member
חוזר ומדגיש...

קיבלתי בצורה חיובית את ההצעות לאימון שנתקבלו במסרים. אני אדם עצמאי וביכולתי לסנן. לגבי נהלי הפורום- איני מכיר אותם ,אני מצד "עוברי האורח".

אימון לדעתי באמת יתווה לך דרך ../images/Emo112.gif

מה חסר לך על מנת להשתכנע? איזה שאלה עוד לא קיבלה מענה מבחינתך? |
|

Simple but

New member
לכל העונים.

תודה. אני שמח
בהתיחסותכם הראשונית ,נתתם אישור לצורך שלי בשותפים. אני חווה בדידות. חברים יש ,אך לא שותפים לתהליך. שינויים מהותיים בחיי עד כה הונעו בקפידה על ידי אך ללא שותפים. תגובתכם העניינית הכריעה שחסר לי גב ,תמיכה. בתהליך אישי קפדני וארוך הסבתי עצמי מבחור דתי ,הנדסאי אלקטרוניקה לאדם חפשי ,מוסיקאי. המכנה המשותף נשאר בשתי היישויות- אדם פתוח ,בעל מודעות ומערכת מוסר עצמית. הבחירה במוסיקה נבעה מאהבתי הגדולה אליה וסקרנות. כיום אני מבין שהיה עוד גורם חשוב לכך שאינו קשור במוסיקה: חשש מלא להעז וכתוצאה מכך להכות על חטא מאוחר יותר.

ענבל כהן חמו

מנהל
האם התובנה מספיקה

ומאפשרת לך לפעול ולשנות דברים? מה דרוש לך כדי לשנות את המצב - להתחיל להעז יותר? אם תרצה, נשמח ללוות אותך בפורום ביצירת תובנות ובבנית תוכנית פעולה.

Simple but

New member
עונה.

הפלונטר ותקיעות מחשבתית הם סיטואציה רגעית והפיכה. עם ההתלבטויות אני ממשיך בחיי היום יום ,בעבודה ובתכנון העתיד , ובמקביל מתייחס לבעייתיות שהצגתי. הבעייה המרכזית להבנתי כפי שציינתי לעייל לאחר ההתיחסויות הראשוניות שקיבלתי כאן ,הוא בחוסר שותפות למעשיי מצד קרוביי. במילה אחת- בדידות. אני אדם חברותי ומתקשר עם הסביבה מצוין. זאת עובדה. אנשים נהנים בחברתי ובעיקר נהנים מהקשבתי ועזרתי , אך פרטנרים טובים ושותפים שיידעו להאזין ולהתייחס ללבטיי באשר הם- אין. וזה מתחיל כאן. זה לא פשוט להחליט החלטות כבדות משקל בנוגע לעצמך ,כפי שעשיתי עד כה ,מבלי שקרוביך יקחו חלק בזה. אני חושב שהקשבה היא תמיכה לא מבוטלת ,ואז ההתמודדות בבעיות עצמן כמו תחום עיסוק ,מיצוי וכו' ,קטנה. את מבינה? עוד התייחסות קונקרטית ועניינית ממך או מאחרים שהיתייחסו עד כה , ורוח גבית טובה נושבת. ה"הרים" ,קטנים. בהחלט תודה.

ענבל כהן חמו

מנהל
אנחנו כאן

ונמשיך להקשיב ולנסות להתייחס. מעבר לזה, האם יש דרך למצוא שותפים אמיתיים יותר בחיים שלך?

Simple but

New member
"עשה לך רב וקנה לך חבר".

אני "מזמין" לא מעט אנשים להיכנס אל "הפאטיו" שלי. לא בהשתפכות. אלא שיחה קלילה ,נעימות והקשבה. זה קורה תוך כדי עבודה ,מפגש במקום בילוי ,משפחה וכו'.(כמו אצל כולם) פעמים דרך התכתבות בנט. תביני ,"חברים לקפה" יש. חברים שגורמים לך רצון לשתף ולרצות בתגובתם לדבריך? שניים. אולי אני אנסה ליזום יותר.

"זה לא פשוט להחליט החלטות כבדות משקל..."

"....בנוגע לעצמך ,כפי שעשיתי עד כה ,מבלי שקרוביך יקחו חלק בזה"
תמיכה של הקרובים היא באמת דבר משמעותי, אבל הוא לא צריך להיות הדבר שימנע ממך ללכת לכיוון שיעשה לך טוב. אימון יכול לחזק אצלך את המוטיבציה לעשות את הצעדים הנכונים לך למרות הקשיים.

נראה לי שהלכת?

פנית אל הפורום בשאלה... הציעו לך אימונים... ואז ענית לכל המגיבים בתשובה מפורטת... והלכת? בכל אופן אתה מעיד על עצמך כאדם אינטיליגנט, בעל תבונה, בעל דמיון מפותח, אומץ ואמיתי... אתה לא רואה שום דבר שהפיע על מצב שבו אתה נמצא כרגע. שהוא "תקיעה", השרך הלאה לא ברורה לרגע.. את חש שהיא נוטה לכיוון העיסוק המשמעותי שבו בחרת או תרצה לבחור. הנושא דורש התיחסות, כי הוא משמעותי לך... ועד לכאן הגעת בנסיון למצוע מענה. כמו שאמרו מעליי, האדם הוא שלם, כל אספקט בו קשרו לאחר.. לפעמים אתה רואה קושי בעיסוק ומגלה שקיים קושי בזוגיות... נדרשת הכרות, על מנת לתפוס קצה חוט. אני מניחה שהיינו מתחילים להכיר אותך, אחר כך בודקים... מה חסר כדי שתוכל ללכת לעבר עתידך. נבודק אם יש איזו תמונת עתיד שאליה אתה רוצה ללכת, נבדוק איפה אתה היום ביחס אליה. אם אין תמונת עתיד נסייע לך למקד אותה ואז להתכוון אליה. תחילת תהליך האימון הוא "חיפוש וגילוי", תפקדי המאמן להאיר בפנס כל מיני מקומות שלא בדקת... ואז מתבהרת התמונה. בכל מקרה זה לא "אתה שואל והם עונים"... לאף אחד אין תשובה... איך יראה עתידך, או מה עליך לעשות כדי להגיע אליו. בכל מקרה אל יאוש... אמרת שאתה אמיץ. נדרש רק להתחיל לעבוד. וליזום את מה שאתה רוצה לעצמך ?

Simple but

New member
בוקר טוב.

"הלכתי"? כן.. לעבוד ,לשירותים ,להתקלח ,לאכול.. למה התכוונה המשוררת? לא הלכתי. ניתן לראות שהתייחסתי לכל הטענות והכיוונים שהעלו נוכח שאלתי.(כפי שגם את ציינת) מצטט מדברייך: "לאף אחד אין תשובה... איך יראה עתידך, או מה עליך לעשות כדי להגיע אליו". לא חיפשתי תשובה(כפי שכתבת) איך יראה עתידי. זה מגוחך. אני חולק עלייך. אני כן חושב שהכוונה נכונה יכולה לעלות אדם על אם הדרך להגשמת חזונו האישי. שוב מצטט מדברייך: "בכל מקרה אל יאוש... אמרת שאתה אמיץ" אני לא על סף יאוש. פניתי מתוך חוזקה פנימית ולא מתוך שיברון וכיוצב'. תודה. נ.ב- את האומץ שלי ,אני משייך לתהליכים שלא פסחתי מעליהם בחיי עד כה. כמו כן גם לעובדה שאני אדם ישיר ביותר.

נראה שאתה מסתדר

שאלתי אם הלכת ? כי באחת התגובות שלך הבנתי שקיבלת כמה תשובות וזה הספיק... זה היה בתקוה שלא הלכת ואתה עוד כאן. נימה כתובה חייכנית. למה התכוונה המשוררת ?מזכיר לי את הפניה של המורות שלי ... ולא נעים לי . אבל ... ואכן אני אומרת שלאף אחד אין מושג איך יראה עתידך... רק אתה תצייר אותו ולכן אין משמעות, לתגובות שתקבל, אלא אם כן תכניס משהו מהן לתוך עצמך, ותבדוק לאן זה לוקח אותך. מזכירה לך שפנית לכאן עם "תקיעה" , זה אומר שרצית תגובות ואולי אפילו עזרה. אז מה מגוחך? מה הסיבה שאתה שופט נסיון לעזרה? אני בעד ... תודה אבל זה לא הכיוון שלי. כדי לצאת מתקיעה, יש צורך לברר , לחקור ולהתעמת עם כל מיני "דברים" שמונחים במגרות שלך. אחרי שמנקים את המגירות. אפשר להבין מה התקיעה ולייצר חזון. ולכן כמו שאמרת, יש צורך בהכוונה. בכלי האימון כמו שאני משתמשת בהם, אתה מקבל "מרחב בטוח" לחשוב, לאוורר, לתכנן ליצור חזון שמכיל את כל מה שתרצה לעצמך, ולקבוע את הדרך לשם. זה תהליך שיש לעבוד בתוכו, הוא מורכב ולכן נעים יותר ובטוח יותר ביחד עם "מטפל או מאמן או אדם שמסוגל להניע אותך" ולכן אמרתי שוב בנימה מעודדת... אל תתיאש, אתה אמיץ. כי יש אנשים שרואים את העהודה הקשה ומתייאשים, לפעמים מגחכים, לפעמים פוחדים. ואתה אמיץ כי אמרת שאתה אמיץ, אז לך על זה. ואם בכל זה מצאת פסול ותגובתך היא אי הסכמה וגיחוך. אז ניסיתי .

Simple but

New member
"פסול" לא מצאתי.

לא מצאתי חיבור או חידוש בדברייך ,זה הכל. לגיטימי ,לא? ושוב.. אני מעריך את התייחסותך ואף את העידוד. מאוד ,תודה.

למעלה