../images/Emo207.gifקצת ביקורות לא זוכר אם שמו את זה פה:
מתוך הבלוג שנקרא :"הבלוג המלוכלך" ביקורות ישנות אבל שוות קריאה: ביקורת על הדיסק זה ששומר עליי: למרות שהאלבום הזה שוחרר כבר במחצית שנת 2007, אני חוזר בביקורת מחודשת לאלבום ה-14 האחרון של שרית חדד, מלכת ישראל במוזיקה, שבכל אלבום יודעת לגוון ולרצות את מאזיני ישראל בלהיטים שכל אחד נוהג לזמזם מתישהו. הסינגלים מהאלבום שהספיקו להשתחרר עד כה הם "עליך ועליי", שיר הנושא "זה ששומר עליי" והאחרון "תצאי מהכלים" כבר עשו את מהומת האלבום. אבל חדד שוכחת הרבה פעמים לשחרר את הקלאסיקות המדהימות מהאלבומים שלה, השיר "חופשיה" הוא הדבר הראשון שנדבקתי ונדהמתי בשמיעה הראשונה באלבום, מלודיה רוק עדין עם הווקאל החד הים תיכוני של חדד משתלב יופי לשיר ממכר שנותן טעם לחזור על האלבום שמיעה נוספת, השיר הראשון בקריירה של שרית שכתבה לראשונה מתמקם פה באלבום, "נושאת תפילה", בלדה מרגשת לעם היהודי המתפלל לאלוהים, השיר הכי טוב כמעט באלבום לדעתי. וכמו כן, שירי הדאנס שהופקו בידי הנרי "בא לי, לא בא לי", "תצאי מהכלים". חדד אף פעם לא שוכחת לקפח את גוון החתונות שלה, יש לנו פה "בלאגן" ו"שמח". אני חושב שגם המאזינים שנוהגים להתעלם מחדד והמוזיקה שלה צריכים לנסות הפעם לפחות לשמוע את האלבום ולפתוח אופקים. אלבום מדהים ביקורת על השיר תצאי מהכלים: זוכרים את הלהיט הפמניסטי "חגיגה"? אז עכשיו קבלו שוב את שרית חדד בשיר על בחורה, עבודה ומימוש עצמי, הפעם יותר אמיץ. "תצאי מהכלים" הוא שיתוף פעולה נוסף ומוצלח בין הנרי, שכתב והלחין את השיר ושותף גם בעיבודו, ושרית חדד, שמתבכיינת על בחורה מסכנה, מסלסלת כדי להדגיש את העצב ובכל זאת מצליחה לעשות שמח. האפקטים בפורחים בשיר (שבירת הכלים למשל) רק תורמים לשיר הזה את ההווי ההומוריסטי שלו, גם הטקסט בחלקיו הפחות עצובים ויותר הומוריסטיים תורמים לשמחה. אין ספק שמדובר בסינגל הטוב ביותר מבין השלושה של חדד שיצאו עד כה מאלבומה האחרון. למה אני אומר הטוב ביותר מבין השלושה? כי אני הייתי הולך על "חופשייה" שגם צירפתי לכם פה להורדה, אבל אני מבין את חברת התקליטים של שרית, הם רוצים שיר קייצי ומרענן. אז לכם רק נשאר להדליק את הרדיו, ללחוץ פליי ולהתרענן. ביקורת על הרמיקס זה ששומר עליי: לא נרגעתם עדיין מהאלבום האחרון של שרית חדד, "זה ששומר עליי", שקיבל שבוע שעבר מעמד פלטינה בישראל על מכירות מעל ל40,000 עותקים? אני עדיין אישית לא נרגעתי וחורש על מס' שירים מהאלבום. מסתבר שגם עופר ניסים ויינון יהל לא. כל אחד מביניהם שיתף פעולה ברמיקס מועדונים המדהים הזה ויחד הם יצרו יצירת רחבות ריקודים מטמטמת שגיליתי אותה דווקא בפורום הבלוג. הקלאסיקה המקורית, שטחנה את תחנות הרדיו והאזניים של כל תושבי ישראל מתרחקת פה מלהיות קיטשית לכל מי שחשב ככה, הווקאל קלאב של חדד פה משתלב כ"כ טוב עם הביטים הממש לא חופרים. מהר מאוד מזהים פה שעופר נגע, מה שעוד יותר מלהיב לנגן הלוך ושוב את הקטע הזה. ממש מומלץ ביקורת על השיר לתת הכל: שרית חדד נרתמת לאירוע ההתרמה "לתת 10" שמטרתו לאסוף מיליון ארוחות למען מיליון אנשים. "לתת הכל" הוא שיר חדש אותו הקליטה חדד עבור אירוע זה, המשותף לארגון "לתת" ולערוץ 10 ששודר בתחילת החודש. שרית חדד בולטת מאוד בכל העניין של להירתם לכל מיני אירועים כאלו, ועל כן באמת מגיעה לה הערכה מיוחדת, היו אירועים אחרים בהם שרה חדד והצליחה לרגש יותר, וכאן היא דוקא בוחרת ללכת על קו של תקשיבו למה שיש לי לומר, בשביל להעביר איזה מסר ושמה פחות דגש על הרגש, ועדיין, זהו שיר מרגש במובן מסויים. ביקורת על הקליפ חופשיה: עוד מהשמיעה הראשונה של האלבום האחרון של שרית חדד, "זה ששומר עליי", השיר הראשון שממש התחברתי והפך להיות חלק בלתי נפרד מהפלייליסט שלי עד כה, זה ללא ספק השיר הספציפי הזה, שמשחררת חדד בימים אלו כסינגל חדש. עוד מצאת הסינגל הקודם שלה, "תצאי מהכלים", ציינתי כבר שחבל שהיא לא משחררת את השיר הזה. אבל שרית לא מאכזבת אותי ומבינה שהשיר הכי טוב שלה באלבום, בעצם במחשבה שנייה, אחרי "נושאת תפילה", שגם צריך להשתחרר כסינגל, הייתי הולך עליו כסינגל אחרון מהאלבום שיסכם אלבום מצויין במוזיקה הישראלית. וכמו שציפיתי שתעשה חדד - היא גם מצלמת לו קליפ. הקליפ, שביים יוני מרדכי, מציג את שרית בסטיילינג קיצוני כאילו הייתה אשלי סימפסון (מוזר כי איפשהו עדיין התדמית הים תיכונית דבוקה בה). דווקא אהבתי, היא רק הייתה צריכה לתת יותר דגש מקצועי על המשחק שלה, שנראה כאילו לקוח מתוך סרט גמר מגמת תיכון קולנוע. אגב, בצילומים היא באמת ריחפה באוויר, ובעריכה הכבלים שקשרו אותה פשוט נמחקו. לא מושלם אבל מגניב. מדוברת פה ביצירת רוק קלאסי רך לצד הטקסטים הבכיינים והקיטשיים שלה שתמיד מצליחים לעבוד עליי ולרגש אותי כל פעם מחדש. אין לי פשוט מילים, פשוט שיר כ"כ טוב שאני לא יודע כבר באיזו צורה לשבח אותו. מדהים ביקורת על השיר נושאת תפילה: תקשיבו אנשים, אני אחד הנביאים הגדולים כשזה מדובר במוזיקה. ספציפית על הקריירה של הזמרת המצליחה ביותר בתולדות המוזיקה הישראלית, ויש לציין המגוונת ביותר עם קהל המאזינים הרחב ביותר. אם באותה תקופה שקיבלנו ממנו את הסינגל "תצאי מהכלים", נתתי ביקורת על כך שהיא תשחרר את "חופשיה" במקום או בתור הסינגל הבא - היא באמת עשתה זאת ולא איכזבה אותי. כשהיא כבר שיחררה את "חופשיה" טענתי שהיא צריכה לשחרר גם את השיר "נושאת תפילה" כסינגל סוגר ואחרון שיציין אלבום מצויין במוזיקה הישראלית ("זה ששומר עליי"). והנה, כמו שציפיתי חדד הולכת על ההחלטות הנכונות ומתפארת בקריירה מדהימה עם להיט נוסף, בלדה טיפוסית ים תיכונית מרגשת על היהדות, תפילה אופטימית לאלוהים. את השיר כתבה ביחד עם הזמר והיוצר טל שגב. השיר מדבר על ירושלים, ומשולבים בו שני קטעי תפילה הקשורים לירושלים. שרית חדד תגיע מחר (יום שלישיי 4/12/2007) לירושלים לצלם את הקליפ לסינגל. הקליפ יצולם בגן הארכיאולוגי- ירושלים, מרכז דוידסון ובטיילת החומות, במשך כל שעות היום, עד שעות הלילה המאוחרות. מדובר בקליפ מושקע ביותר, הכולל עשרות רקדנים וניצבים, כאשר המטרה הינה להראות את יופייה וייחודה של ירושלים, אתריה המרהיבים והנופים הקסומים של הבירה ביום ובלילה. שרית תחליף מספר מערכות בגדים במהלך הקליפ, כולל חליפה מיוחדת שנתפרה עבורה שתלבש מתחת לשמלתה לצילומי הלילה כדי שהגברת הראשונה של הזמר הישראלי לא תרגיש את הקור הירושלמי, שכן בל נשכח כי מדובר בצילומים באתר פתוח בירושלים בתחילת חודש דצמבר