ניאוף... זה נכון?

free soul

New member
ניאוף... זה נכון?

שלום ובוקר טוב. שאלה חשובה לי אליך. גבר, שהוא עדיין לא התגרש מאישתו ושוכב (סליחה על המילה) עם בחורה רווקה. האם אותה הבחורה עושה חטא? האם החטא הזה קשה? תודה מראש.

לשאלתך...

בבחורה שאינה נשואה אין זה חטא כמו באשה נשואה, כ"א חוסר צניעות, ולאו של לא תהיה קדשה........ ניאוף - זה לא!

free soul

New member
אז ככה

לקיים יחסים עם גבר נשוי.. שהוא בעצם פרוד מאישתו. אבל, אותה אישה שהוא מקיים איתה יחסים היא רווקה ולא נשואה.

רק ניאוף מעניין אותך?

כלומר, חשבת שהבעייה היחידה בזה זה ניאוף? ומה עם זנות? אני חושבת שמן הראוי שתקראי בכובד ראש את התשובה הזאת ועוד משהו, כל עוד הגבר לא גרוש הוא נחשב נשוי כדת וכדין ומצידו של הגבר זה נקרא ניאוף. כלומר, לעניינו זה לא קשור אם הוא פרוד או לא הוא נחשב גבר נשוי לכל דבר ומה שאתם עושים זה אסור לפי ההלכה. את יכולה לקרוא איך שאת רוצה, כן ניאוף או לא ניאוף - המעשה אסור על פי ההלכה.

free soul

New member
לאריאלה.

את הבאת לי ליקרוא מאמר שגוי בהחלט! כלומר: משהי רשמה שם שהיא יוצאת עם גבר נשוי.. אך לא פרוד.. ואישתו לא יודעת מזה אצל חברה שלי הכל שונה.. הוא פרוד מאישתו.. כלומר אהבה בינהם נגמרה אני מדברת על החברה שלי. אם היא לא תקבל עונש על שתקיים איתו יחסים חוץ מזה קיבלתי כבר תשובה.. אז תודה רבה רבה רבה לך.. אריאלה.

כנראה שלא קראת את המשך ההודעה

שלי, אין שום הבדל מבחינת ההלכה בין גבר נשוי שחי עם אשתו ובין גבר נשוי שהוא פרוד מאשתו. כל עוד הגבר לא נתן גט לאשתו חלים עליו כל הכללים של גבר נשוי. כך שהקישור שנתתי לך נכון, תמשיכי לקרוא אותו עד הסוף. ומבחינת החברה שלך, אין שום הבדל מבחינתה אם מדובר בגבר נשוי או רווק. האיסור על פי ההלכה נשאר אותו איסור.

לאונידס

Active member
זה לא ממש נכון

תלוי מה מוצא הגבר אם הגבר ממוצא תימני למשל אזי הוא רשאי לשאת אישה שניה כי חרם דרבנו גרשום לא חל עליו

שים לב מה הנושא ומה ענית

לא מדובר כאן על כך שהם יתחתנו בעתיד אלא על מה שהם עושים כיום. מה שהם עושים כיום אסור על פי ההלכה לכל השיטות וגם לפי התימנים מכיוון שהם לא נשואים. וגם אם הם היו רווקים זה עדיין היה אסור.

באו ונעשה קצת סדר בדברים....

הגב' שאלה לגבי "ניאוף" ועל זה עניתי לה שאינו בכלל "ניאוף. שכן ניאוף הוא רק עם אשה נשואה !!!. ברור למעלה מכל ספק.... שכל קשר מיני שאינו בין גבר ואשה הנשואים זה לזו --- הינו אסור. וישנם בזה איסורים רבים ומגוונים, כגון: נידה, יחוד, פריצות ועוד ועוד. ברכה והצלחה.

תודה רבה על ההבהרה ../images/Emo13.gif

וסליחה על ההתערבות שלי פשוט ראיתי שהבחורה שאלה האם מה שהיא עושה זה חטא והרגשתי צורך להבהיר לה שלא משנה איך מה שהם עושים נקרא זה עדיין חטא על פי ההלכה.

לאונידס

Active member
לא יודע מה כוונתם

אולי הם כן מתכוונים להתחתן? בכל מקרה נראה לי שרצוי לתת להם תשובה מדוייקת במקום לנחש את כוונתם ולתת להם תשובה על הניחוש.

לאונידס, באמת שלא מתאים לך

תקרא בבקשה את השאלה שלה ותבין לבד שהשואלת מתייחסת לקשר העכשוי שלהם בלבד. הקשר העכשוי ביניהם אסור על פי ההלכה לפי כל הדיעות/השיטות.

לאונידס

Active member
האמת

לפי ההלכה (כמו שאני מבין) הם נחשבים כנשואים היה טוב יותר אם זה גם היה בחופה ובקידושין אבל בעצם הם נשואים...

למעלה