נטי נטי

הצופה.

New member
ריכוז התבוננות וזכירה עצמית

מי שמעניין אותו עוד סירטונים
מוזמן לקבוצה בפייסבוק
אני לא מורה לא גובה כסף ולא מקיים פגישות הקבוצה הזו היא של שיתופים של אנשים שעוברים תהליכים נפשיים יותר מכווון לסבל מאשר להארה או התעוררות

הצופה.

New member
ועוד קטע קטן לגבי זכות בחירה

למעשה הקטע הזה מסכם חיפוש של עשר שנים לפחות כדי לענות על השאלה הזו

ינוקא1

New member
אחלא קטעים

אם נסתכל על מה שהבאת , אז זכות הבחירה היא אכן מבין המחשבות העולות לך בראש והיא "מוגבלת" אליהן.

אך אם באופן "תיאורטי" היו לך אינסוף מחשבות עולות בראש , היתה לך זכות בחירה בלתי מוגבלת.
כי הגדלת הבחירה משמעותה היא "הגדלת מרחב האפשרויות".

לכן אם נסכם זאת , אז "זכות הבחירה" היא כמו אי המוגבל בים.
האי הוא "מרחב האפשרויות" , ומטבעו הוא מוגבל.
לכן זכות הבחירה שלנו "היכן ללכת" היא אך ורק על האי , איננו יכולים ללכת על הים (רובינו
)

המשמעות של "התפתחות" היא הגדלת זכות הבחירה (כלומר יבוש הים והגדלת האי) עד שיפתחו בפנינו אינסוף האפשרויות לאן ללכת.

המבוכה בנושא זכות הבחירה באה בעיקר בגלל שתופסים את הבחירה והידיעה כערכים מוחלטים , ולא מבינים שאלו ערכים יחסיים !!!

לכולנו יש בחירה יחסית לאבן למשל (כי יותר אפשרויות פתוחות בפנינו) , אך אין לנו בחירה יחסית להוויה (כי לא "כל האפשרויות" פתוחות בפנינו).

lightflake

New member
לדעתי הוא משום מה הבין

שרוחניות זה פילוסופיה על החיים שהגעת למסקנות מסויימות ואתה מאמין בהן וחי לפיהן!
לא יודע מאיפה ההבנה ההפוכה הזו באה

neophile

New member
יש שלבים לכל דבר

למשל אתה יכול לעשות מאמץ של זכירה עצמית ואם אתה יוצא ממנו אז תחזור להתבוננות , זה לא בהכרח אומר איבוד הריכוז לגמרי בגלל זה צריך להתאמן על התבוננות לפני זה כלומר על מעבר מאיבוד תשומת הלב לאיסוף שלה ולהתבוננות .

ככל שתתמיד במעבר הזה בין זכירה עצמית להתבוננות אתה תגלה שההתבוננות שלך משתנה והופכת יותר ויותר לקבלה ללא משוא פנים וזה גם דורש עבודה עם הקשב , שלא יהיה תקוע כל הזמן בראש בהסקת מסקנות אלה תאפשר לו לנוע .

עבודה שבשבילי נושאת פירות מרובים זה להפנות את הקשב שלי לתחושות ולרגשות שלי אני מוצא שיש חלקים בגוף שלי שפשוט התעלמתי מהם לחלוטין שעם הקשב אני מלטף אותם וזה מאוד נעים ובשלב הזה זה כבר לא מאמץ גדול כלכך כי אתה מקבל פידבק ישיר ונעים ואז אתה שואל את עצמך למה לי להיות תקוע ומזוהה בחיצוני כשאני יכול בעזרת המאמץ הזה להרגיש שלם ?

ההרגשה הזאת של השלמות היא בעלת ערך רב ככה שדווקא לא ליצור אותה גורם לאיבוד אנרגיה הרבה יותר גדול ..
ככה שמאמץ שמביא לשימור וחיזוק האנרגיה הוא משתלם הרבה יותר מאשר כל מה שגורם לאיבוד האנרגיה ולא משנה כמה קשה הוא , אתה יודע שזה משתלם לך והידיעה הזאת מפוגגת כל מחשבה של "אין לי כוח לזה" וכו'

למעלה