נטילת ויויאנס

hdukhan

New member
נטילת ויויאנס

שלום לכולם,
שמי חנה ואני אמא לילדה בת 6.5 שאובחנה עם הפרעת קשב וריכוז.
בהתחלה ניסינו ריטלין LA20 מ"ג אולם היה לה קשה לבלוע את הכדור וכאשר היא נטלה אותו עם אוכל היא טענה שיש טעם מגעיל וסרבה לקחת.
עכשיו התחלנו ויואנס אולם היא לא אוכלת ומתלוננת על כאבי בטן וכאבי ראש.
ברור לי שהיא צריכה לקחת את התרופה אחרי שהיא אוכלת אולםם בבוקר כשהיא קמה היא לא רעבה ולא רוצה לאכול רציתי לשמוע מהורים איך הילדים שלהם לוקחים אותה? בבית ספר אחרי שאכלו ארוחה בבית? עצות יעזרו לי.
תודה.

סיגלוג1

New member
היי

שאלה וכמה עדויות:
ראשית- מדוע היא זקוקה לכיסוי כל היום? האם ניסתה תרופה בשם פוקלין שגם, למיטב זכרוני ניתנת לפתיחה ןי\עובדת 8-9 שעות? ניתן לרסק גם ריטלין רגיל שמשפיע כ 4 שעות. גם LA ניתן לשים במעדן שוקולד ןאולי טעם הלוואי פחות משמעותי.

חלק מילדיי נוטלים ויואנס. משתדלים אחרי ארוחת בוקר. שמים בתיק חטיף יותר אטרקטיבי מאוכל. אוכלים הרבה בימים ללא טיפול תרופתי.
נער קרוב לי נוטל קונצרטה שגם משפיעה ל 12 שעוות. בגלל שהוא עושה הרבה באלאגן בבוקר אמא שלו מעירה אותו לרגע, חצי שעה לפני התעוררות הרשמית, סביב 6 וחצי. הוא לוקח כדור וחוזר לישון. באופן הזה גם הבוקר יותר מתון בביחת וגם התיאבון חוזר לו מוקדם יותר ברב והוא מסוגל לאכול עם המשפחה.
יישר כוח. ס

hdukhan

New member
היי,

חיפשתי תרופה ללא טעם לוואי וגם פחות ריבאונד. כרגע היא לוקחת 20 מ"ג של ויואנס (הכנה של בית מרקחת שור טבצניק). אם הריטלין LA ניסינו לשים בתוך כפית דבש, כריך עם ממרח שוקולד, כריך עם ממרח חלבה אבל היא הרגישה בטעם וסרבה לקחת. גם הריטלין LA עבד ל6 שעות ולא 8 (היא במסגרת עד 1600 - לימודים +צהרון).
שאלה: האם הילדים סובלים מכאבי בטן וכאבי ראש? שמתי לב שגם הריטלין LA וגם הויואנס מדכאים לה את התאבון למשך כל היום (כלומר גם ארוחת ערב היא מסרבת לאכול ).

חגי שור

New member
ויואנס וכאבי בטן

בדרך כלל כאבי בטן וראש חולפים אחרי שבוע שבועיים של טיפול.
נושא ארוחת הבוקר חשוב ביותר ללא קשר לתרופה! אם לא אוכלים אז מגיעים ל 12-18 שעות צום והילד לא מרוכז ועצבני אפילו בלי ADD, למרות שלפעמים אין תחושת רעב.
לכן צריך לאכול בבוקר. ארוחת בוקר זה הרגל נרכש. אם תעירי אותה רבע שעה קודם ותשבי איתה ותאכלי בעצמך. אל תכריחי את הילדה לאכול אבל תציעי. רק שתשב איתך. בסוף היא גם תאכל. לא חשוב מה תאכל, לא לדון בזה. שוקולד, במבה ביסלי, קורנפלקס מה שהיא רוצה.
במשך היום יתכן והיא תאכל דברים פריכים כמו חטיפי אנרגיה. היא לא תאכל (זה נכון לרוב הילדים) גבינה אבל כן פירות יבשים וחטיפים.
אם את ארוחת הצהרים אוכלים ב 17-18 וערב ב 2000 זה בסדר גמור.

למעלה