נטיות אובדניות

מצב
הנושא נעול.
נטיות אובדניות

נטיות אובדניות
אני בת 16 וחברה שלי מדברת לא מעט על כך שהיא רוצה למות. ההורים שלה נמצאים בהליכי גירושין וזה משפיע עליה מאוד. היועצת מעורבת בכך ומקיימת איתה שיחות. בלי קשר קראתי כאן על שיטת הטיפול הזו. הא היא יכולה לעזור לבחורה עם נטיות אובדניות?

תודה

מחשבות אובדניות

נטיות אובדניות
אני בת 16 וחברה שלי מדברת לא מעט על כך שהיא רוצה למות. ההורים שלה נמצאים בהליכי גירושין וזה משפיע עליה מאוד. היועצת מעורבת בכך ומקיימת איתה שיחות. בלי קשר קראתי כאן על שיטת הטיפול הזו. הא היא יכולה לעזור לבחורה עם נטיות אובדניות?

תודה
מחשבות אובדניות
לגאיה שלום
תודה שפנית אלינו בנושא כל כך חשוב. מניעת אובדנות היא אכן אחד הדברים שטיפול CBT יכול לעשות בגרסה ה"פשוטה" שלו שנקראית CBT-SP (טיפול CBT למניעת אובדנות) או בגרסאות מורכבות יותר כגון טיפול שנקרא DBT או טיפול ממוקד סכמות.
טוב שהיועצת מעורבת. יועצות חינוכית מקבלות הדרכה, לרוב מגורם שנקרא "המועצה הלאומית למניעת התאבדויות" (או משהו דומה לזה).
אז חזקי את ידיה להמשיך לקבל עזרה וגם חשוב שההורים יהיו מעורבים בטיפול

במה הטיפול הזה שונה מטיפול פסיכולוגי רגיל?

מחשבות אובדניות
לגאיה שלום
תודה שפנית אלינו בנושא כל כך חשוב. מניעת אובדנות היא אכן אחד הדברים שטיפול CBT יכול לעשות בגרסה ה"פשוטה" שלו שנקראית CBT-SP (טיפול CBT למניעת אובדנות) או בגרסאות מורכבות יותר כגון טיפול שנקרא DBT או טיפול ממוקד סכמות.
טוב שהיועצת מעורבת. יועצות חינוכית מקבלות הדרכה, לרוב מגורם שנקרא "המועצה הלאומית למניעת התאבדויות" (או משהו דומה לזה).
אז חזקי את ידיה להמשיך לקבל עזרה וגם חשוב שההורים יהיו מעורבים בטיפול

במה טיפול CBT שונה

במה טיפול CBT שונה
לגיאה שלום
תודה על השאלה הממוקדת כל כך
טיפול CBT הוא שונה מטופלים אחרים בכמה היבטים:
ההתמקדות בנושאים ספציפיים
העבודה המדוייקת סביב למרכיבים של אותה הביעה, תוך ניסיון לשנות את אותם המרכיבים, למשל החשיבה, הרגש, ההתנהגות
הקשר הטיפולי מאופיין בהיותו קשר שוויוני בגובה העיניים, המטופל ומהטפל דנים על הבעיות הקונקרטיות וחושבים מה אפשר לעשות איתן
התמקדות ב"פתרון בעיות"
דגש על רכישת מיומנויות ספיציפיות להמשך ניהול עצמי נכון יותר על ידי המטופל
לרוב הטיפול הוא קצר מועד
הוא נשען בצורה משמעותית על התרגול של המטופל בין הפגישות הטיפוליות ולא רק על מה שקורה במהלך הפגישות.
זה ככה, על קצה המזלג

מצב
הנושא נעול.
למעלה