נטחן עד דק א-ב-ל

בקהם1

New member
נטחן עד דק א-ב-ל

הורים, שידוכים. הגעתי לגיל שאפשר להתחיל.. והם לוקחים את זה קשה מדי.
אבא מגיע כל יומיים עם הצעה הזוייה אחרת. עד שפשוט הייתי צריך לנתק לו בפרצוף... לצערי זאת לא הפעם הראשונה אבל הוא דאג שזה יקרה אחרי שניסתי להסביר לו יפה.

רציתי לשתף אתכם במשהו מעניין.
יום אחד אבא שלי מציע לי מישהי שהוא מכיר, שאלתי אותו למה הוא חושב שהיא מתאימה לי והוא עונה לי ככה: "היא מהתחום האפור, אתה מהתחום האפור, אתם מתאימים".
בשבילו תחום אפור זה התחום הזה שעדיין לא התמסד ובנתיים נקרא הציבור העובד והלומד.
כמובן שמיד אמרתי לו שיעיף את ההצעה לכל הרוחות אם זה רק מה שהוא יכול לומר לי עליה.

חוץ מההגדרה המעצבנת הזאת שהוא הביא, שאולי היא נכונה ואולי לא. זה נתן לי פרספקטיבה על מה הוא חושב עלי. יותר נכון זה רק אישש לי את החשד שהוא לא יודע על הבן שלו כלום. הגדיל לעשות ויום אחד הוא אומר לי, בקי, אתה אם תמשיך ככה תיהיה תקוע עד גיל 25 בלי שידוך, אתה לא רוצה להכיר מישהי? תבינו, אני בן 21 ואפילו לא חושב על לצאת עם מישהי בשביל הכייף...
אבל הוא בשלו, אם אני לא מתחתן היום, אני אשאר רווק מזדקן שישב בבית ולא יעשה כלום.

סתם שיתוף שידוכי...

אחלה לילה!

קליט

New member
ככה זה בחיים, אחי

נכון, כדאי להזדרז, כי מגיל 20 אנחנו פותחים רשימת דרישות שהולכת ומתארכת עם השנים . בהצלחה !

קליט

New member
גם רבי חיים ולדר מעודד להנשא - משהו כמו בגיל 20, אני לא מעודכן בדיוק

בכל אופן, בדר"כ בגיל 20 -האיש בשל לנשואים . כל השאר - פוליטיקה, לימודים, השקפה שכזאת כמו ש אתה אמור להתבגר יותר, או לנצל את גיל הנעורים וכו` . ומבחינה הלכתית ; יש להנשא עד גיל 20 ולא יותר מזה, אז כמה אתה רשאי כבר לדחות ? . . ובמיוחד שאתה רואה בחוש שהחבר`ה בגיל 20 הם בוגרים ונבונים . המגמה בחברה החרדית היא להקדים את הנישואין, שמעתי שבחברה הדתית הם כן בדיעה לחכות עם הנשואין . (קשה לי לנקוב בגילאים מדויקים)

בקהם1

New member
אל תזלזל באדמו"ר ר' חיים ואלדער שליט"א

לפי ההלכה שו"ע אבן העזר, צריך להינשא בגיל 18 ומצווה מן המובחר בגיל 13 (!)
ובכן, אם להכנס לנידון ההלכתי אז בימנו לא כופים להתחתן בגיל מוקדם, אלא אם רואים שהבחור נגד להתחתן, אבל אם הוא דוחה מסיבות כל שהם שוב, דוחה, ולא נגד אזי לא לוחצים עליו. ע"י בנושאי הכלים שם.
המגמה בחברה החרדית להתחתן מוקדם זה בכדי שהבחור יחטא כמה שפחות, ושייקיים את המצווה של פר"ו מוקדם. מישום שהוא מחוייב בזה, ועי' עוד בהמשך סימן א' - י'.

קליט

New member
המגמה זה לבנות בית איתן ויציב

ולא לחטוף מצוה של "פרו ורבו" ולחטוא כמה שפחות . אם התורה המליצה על "בן 18 לחופה" אז זה הזמן הראוי להתחתן ~מכל הבחינות~, ובעיקר, זה הזמן שהזוג בשל לחיות בשלום ובשלוה ואז הם זוכים להשראת השכינה, בורא עולם מצטרף כביכול לחיבור המקסים שבין בני הזוג . השאלה, בזמנינו, שידוע בעולם שמתבגרים מאוחר יותר, מתי הזמן להתחתן ? . . . רבי חיים ולדר הוא איש מקצוע שמחובר היטב לשטח, ודעתו נחשבת בעיני . רבי "בקהם1" שנים שאני מכיר אותך כאיש חכם ובוגר, שכיף לקרוא מה שאתה כותב . בהצלחה !

זה

בערך מה שאני עוברת.........
בכ"ז תמיד צריך לכבד הורים...לפחות להשתדל.וכן כדאי לך לא לחלום...כמה שמתבגרים ההצעות פוחתות ומאידך הדרישות שלך גודלות...

למעלה