נטורופתיה

dafna00

New member
נטורופתיה

איפה כדאי ללמוד ?.. ואם בכלל שווה מבחינה כלכלית ?.. אשמח לשמוע דעות על התחום ועל המקומות שבהם ניתן ללמוד את המקצוע ... תודה...

0 אור 0

New member
מבחינה כלכלית

הייתי הולכת על ראיית חשבון או רפואת שיניים או מדעי המחשב, לימודי נטורופתיה הינם לימודים של 3-4 שנים, מאד תובעניים וכוללים מקצועות תשתית ותחומי טיפול שונים כגון תזונה, רפואה מערבית, פסיכולוגיה, צמחי מרפא , פרחי באך או שמנים ארומטיים וכן 2 שיטות מגע, זאת בנוסף לסדנאות שונות שמטרתן לקדם אותך כמטפלת אם את אוהבת את התחום, אז אלו לימודים מאתגרים ומרתקים , אבל אם את מחפשת בטחון כלכלי כדאי לחשוב על כיוון אחר

אדומה2

New member
תשובה וגם הערה לאור

לימודי נטורופתיה שווים את זה אם יש רצון ללמוד את התחום, אם קיימת בערה אמיתית לדבר. כמעט כמו עם כל מקצוע אחר. ליצור לעצמך הכנסה בתחום זה עניין מורכב שדורש מאמץ, אבל יש עוד הרבה מאוד תחומים שדורשים את המאמץ הזה, ולכן זה לא שונה מכל תחום אחר. החשוב הוא לשבת ולחשוב אם זה הדבר שרוצים לעסוק בו בחיים. והערה קטנה לאור- רבות הן התשובות שכוללות את הרעיון שאם רוצים לעשות כסף אז כדאי ללכת לראיית חשבון או כל תחום אחר. בעיניי זו תשובה שאינה הוגנת. ראשית כיוון ובמקרה זה, השואלת שואלת מבחינתה שאלה לגיטימית, אבל היא לא יודעת שאותנו פה בפורום שואלים את זה כל שני וחמישי וכבר קצת נשבר לחזור על אותו עניין שחוק. אולי שווה, ברמה הזו, לעשות איזה שהוא טאגליין שמפנה לשאלות דומות שנשאלו בעבר בפורום, וכך יהיה יותר קל לתת תשובות לעניין הזה. שנית, אני חושבת שיש בזה משהו לא נכון. יש לנו 2 חברים שהם רופאי שיניים- לא יותר פשוט להם בחיים בכלל.
להפתעתי כי רבה הם נתקלים כמעט אחד לאחד בהתלבטויות שליוו אותי כשהייתה לי קליניקה- איפה לפרסם, איך לפרסם, מה הכי נכון, אתר אינטרנט, מטופלים, איך מגיעים אליהם ועוד ועוד. וזו רק ההתחלה. אם הם לא יישברו בדרך, אף אחד ממש לא מבטיח שהם יצליחו להתפרנס מזה. עסק עצמאי הוא עסק עצמאי, וזה ממש לא משנה מהו התחום שבחרנו לעבוד בו. לבנות עסק עצמאי זה קשה, זה לוקח זמן, זה דורש מחויבות לאורך זמן, זה דורש לדעת לעשות את הדברים נכון ועוד המון דברים. נכון שאנחנו נתקלים בדברים אחרים מרפואת שיניים או אנשי אינטרנט (שגם שם השוק רווי בצורה מטורפת), אבל הבסיס דומה. קשה להתפרנס בארץ, אבל אפשרי.

0 אור 0

New member
הערתך חשובה ונכונה

ואולי באמת לא הוגן מצידי לענות בתקציר דברים שאולי ניתן להבין אותם אחרת ממה שאני מתכוונת. בכל זאת, אני מאמינה מנסיוני שעד כמה שיש קשיים להתפרנס במקצועות אחרים, נכון להיום יותר קשה לעשות זאת מרפואה משלימה. לא רק בגלל התחרות או בגלל חוסר מודעות של אנשים לתועלת של התחום, אלא גם בגלל שהתכונות שעושות אותנו מטפלים יותר טובים, לפעמים סותרות את התכונות שנדרשות להצליח כעוסק עצמאי, אדם שמשווק את עצמו וחותר למטרה. אני גם מאמינה שהבחירה בתחום העיסוק לחיים צריכה לנבוע מאהבה וכשרון לאותו תחום. קשה לי מאד עם אנשים שמגיעים לבחירת קריירה מתוך שיקולים של "מה כדאי" - זה בולט מאד בתחום המקורי שלי שהינו מחשבים, שבתקופתי אנישם הגיעו אליו מתוך אהבה ועניין, והיום אנשים מגיעים אליו מתוך שיקול כלכלי טהור. אישית אני מאמינה שמי שמגיע מתוך האהבה ומתוך זרימה טבעית לתחום תמיד יהיה טוב יותר וימצא את דרכו. זה נכון למחשבים, לאומנות, למדע, לפילוסופיה וכמו כולם או אפילו במיוחד לרפואה משלימה.

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif ועוד משהו

רופאי שיניים נחשבים כאקדמאים לכל דבר. גם אם הם יהיו מובטלים וילכו לחתום בלשכה , יהיה להם יחס כאל אקדמאים. אבל מי שסיים 4 שנים של רפואה סינית או נטרופתיה לא נחשב אקדמאי. ההתיחסות כלפינו הרבה פעמים היא כאל "מסג'יסטים". במיוחד באיזורי הפריפריה. כבר ראיתי אנשים מתבלבלים אפילו בין "מכון עיסוי" לבין קליניקה לרפואה משלימה . . . (אני אישית שמח שאין אקדמיזציה של התחום , כפי שכתבתי הרבה פעמים את דעתי כאן. אבל יש לאקדמיזציה גם יתרונות) אני גם מסכים מאוד שרפואה משלימה היא הרבה יותר כמו "אומנות". כדי שאומן יצליח הוא צריך לעבוד עם האישיות שלו. הצלחה ברפואה משלימה היא משהו שהרבה יותר תלוי באישיות מאשר בתעודה מסוימת. אז כמו שלא הייתי ממליץ למישהו ללכת לאומנות כדי לעשות כסף , לא הייתי ממליץ למישהו ללכת לרפואה משלימה כדי לעשות כסף. אלא אם כן זה בעיניו ה"יעוד" שלו.

haniela17

New member
למה לדכא??

שלום לכולם, אני בדיוק בודקת על לימודים, והתכוונתי להעלות את אותה שאלה על נטורופתיה והיכן כדאי ללמוד (ברושים, רידמן וכו') ואני חושבת שמאד חשוב לבחור לעסוק בחיים במשהו שאדם אוהב וחי בשבילו. הכי טוב לקום לעבודה כל בו'קר עם חיוך! ונקודה למחשבה: לפני כמה שנים כולם הלכו ללמוד הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים, והרוויחו משכורות של עשרות אלפי שקלים, והיום רבים מהם יושבים מובטלים בבית או עובדים בעבודות מזדמנות למיניהן בשכר מינימלי. הכל יכול להשתנות במשק, והיום כבר יש מודעות לרפואה המשלימה בארץ, גם בקופות החולים!! חשבו על זה שלא כדאי לוותר על חלומות כל כך מהר, אפילו אם זה טיפה תמים מצדי... בהצלחה:) חניאלה

0 אור 0

New member
ההתייחסות הכלכלית היתה בתשובה לשאלה

האם זה בכלל שווה מבחינה כלכלית. מסכימה אתך שלא צריך לוותר על חלומות ומן הסתם התשובה היתה אחרת לגמרי לו השואלת היתה אומרת משהו כמו - תשמעו החלטתי שאני אוהבת לטפל, מתעיינת בתזונה, בדקתי והתנסיתי ואני משוכנעת שזה התחום עבורי, ועכשיו בואו תעזרו לי להגשים את החלום. מן הסתם אף אחד לא היה מתייחס בראש ובראשונה לקשיים הכלכליים, אבל כששואלים אז מקבלים תשובה, וכשיוצרים את הרושם שהכדאיות הכלכלית היא בראש השיקולים, אז מקבלים תשובה קצת "חמה" , כי זה בדיוק הנושא שמקפיץ ומחמם אותי. אני מאמינה בבחירת מקצוע מתוך אהבה ובלימוד והתרחבות כל החיים. וכן - גם אני למדתי ולומדת כל הזמן רפואה משלימה (כולל נטורופתיה)

haniela17

New member
לא התכוונתי להיות כ"כ כועסת

פשוט מאד מתסכל לשמוע את זה.. אדם סך הכל שואף לעסוק בתחום שהוא אוהב ומשתוקק לו, ובמיוחד אצל אנשים שעוסקים במקצוע כזה שהוא עוזר ומטפל באחרים! אז בסופו של דבר, אני איתך במיליון אחוז, מאמינה בבחירת מקצוע מתוך אהבה. שיהיה בהצלחה לכולם בכל מקרה, והמון בריאות! :) לילה טוב, חניאלה.

paluta

New member
לדעתי בשאלתך חבויה הססנות

תבדקי עם עצמך אם ההססנות הזו משרטת אותך או להיפך , לאחר שתתידדי עם ההססנות שלך התשובה תהיה קלה . דרך צלחה

למעלה