נחש

נחש

שלום , היום בדרכי נתקלתי בנחשון באמצע העיר על המדרכה רציתי לשאול אולי מישהו יכול לעזור לי לדעת איזה סוג הוא... הוא היה קצר באורכו משהו כמו 40 - 50 ס"מ דק מאוד ובעל גוון אפרפר-חום חלק ללא כתמים או סימנים ממה שהצלחתי לראות.. מצלצל מוכר? אני אשמח לדעת איזה סוג הוא והאום הוא ארסי. תודה

שלום עטלפית, וברוכה הבאה לפורום.

לזהות נחשים על פי תיאור ללא תמונה משימה לא קלה וגם קשה לקבוע מעל לכל צל של ספק שהזיהוי אכן ודאי. קודם כל יעזור לדעת מאיזה אזור את בארץ? התיאור שלך עונה על התיאור הנפוץ למספר מיני נחשים ישראלים: זעמן שחור צעיר (בתנועה קשה לראות נקודות), תלום קשקשים מצוי, שלוון קווים, זעמן זיתני ועוד ועוד... אני נותן לך קישור ישיר לגלריות של הזוחלים הישראלים באתר שלי שם יש מספר תמונות של נחשים ואת מוזמנת לבדוק האם יש שם משהו שנראה לך מוכר... בהצלחה.

תודה

האמת אני לא מחובבי הזוחלים למינהם פשוט אתמול בדרכי לגן לקחת את הילדון גיליתי שהצטרף אליי נחש קטן וחמדמד... להפתעתי הרבה ותהייתי התמידית איך אגיב אם אראה נחש לא התעלפתי
פשוט ניסיתי לגלות מאיזה סוג הוא ומה יש לו לחפש באיזו חיפה(לשאלתך). אני אמשיך לחפש תודה בכל אופן... ולמרות שאינני חובבת נחשים לא עמדתי בפיתוי והבטתי בתמונות שהציגו כאן ונפעמתי למראות המדהימים של הנחשים שהוצגו כאן... תמשיכו לגדל ולהנות.. ותהיו טובים

למעלה