נחש

salingre

New member
נחש

הפה של הבואה שלי סוף סוף בריא!
עכשיו הוא משיל את עורו ולדעתי תוך שעתיים שלוש הוא כבר יסיים השאלה שלי היא: להאכיל אותו יש אחרי הנשל או לחכות 2-3 ימים?

shshahar

New member
האכלה לאחר נשל!

אם הנחש בריא, אין שום בעיה להאכיל אותו לאחר הנשל. בד"כ, מיד לאחר הנשל, הנחש רעב מאוד. שחר

salingre

New member
סטרס

שלום רציתי לדעת איך מטפלים בסטרס? כי הנחש לא הכי מעומיין באוכל לאחר השלה+ יותר מחודש שהוא לא אכל... יש מצב שהוא נכנס לסטרס? ואיך מטפלים בזה? איך ליגרום לו לאכול? בתודה מראש אורי סלינגרה

salingre

New member
אהה ועשיתי לה בדיקה

כדי לראות אם יש לו טפילים במעיים... ואין

תשאיר לה את העכבר

לבד בטרריום ותצא החוצה אחרי 10 דקות תחזור לבדוק אם היא אוכלת אותו

salingre

New member
העכברים אצלה מ11 בבוקר ועד עכשיו

הוא לא אכל אותם...

למה עכברים ולא עכבר אחד?

חבל לבזבז אוכל אם אינך בטוח שהנחש יאכל אותו. אני מקווה שאנחנו מדברים על עכברים מופשרים ולא חיים כי אם הכנס יותר מעכבר אחד חי לנחש באותו הזמן זה ממש לא טוב. כשיש יותר מעכבר אחד בטרריום העכבר השני יכול לנשוך את הנחש בזמן שהוא עסוק עם עכבר אחר וגם עלול להפריע לנחש לאכול בזה שהוא יסתובב לו מול העיניים כל הזמן. תן אותם אחד אחד, זה הכי בטוח. בכל מקרה אני הייתי מחכה לפחות יומיים שלושה לפני שהייתי נותן לו לאכול. אומנם הוא החלים אבל הייתי מחכה שיעברו עוד כמה ימים אחרי שהוא הבריא לפני שהייתי נותן לו אוכל.

סטרס זה לחץ

ולחץ מוביל למגוון בעיות. דבר ראשון רצוי שלנחש יהיה מקום מסתור שם הוא ירגיש בטוח ולא יוכלו להטריד אותו. טרריום גדול שיאפשר לנחש לטייל בחופשיות. לא לתת יותר מעכבר אחד באותה הפעם כך שהעכברים לא יטרידו את הנחש. לא להוציא את הנחש יתר אל המידה אם הוא אינו מגיב לכך בצורה טובה (מפסיק לאכול או מפחד מאוד כשהוא מחוץ לטרריום). אני חייב לזוז כרגע אבל אני אשתדל להמשיך מאוחר יותר אם יעלו לי עוד דברים בראש.

salingre

New member
יש לו...

יש לו טרריום 70 ס"מ אורך *50 רוחב...והוא 85-90 ס"מ... יש לו קופסת מיסתור ואני מוציא אותו פחות מפעם ביום בדרך כלל הוא אוכל מופשרים (עכברים) ככה שהשני לא יכול להפריע לו הלחות שלו היא 50 אחוז-55 טמפרטורה באיזור החם 30 מעלות ובקר 27... אז כנראה שהוא לא בסטרס... תודה:)

salingre

New member
אם אני ינסה עכבר חי יש סיכוי

יותר גוהה שהוא יאכל ממופשר? אולי מחר אני יסע לקנות אחד...

למעלה