נחש.... מה עושים?????

נחש.... מה עושים?????

אני גרה באזור השרון בבית פרטי. כל שנה בקיץ אני רואה פה ושם נחשים לרוב קטנים (לא שזה משנה
) היום יצאתי מהבית, מול הכניסה לבית שלי יש יסודות של בית נוסף, שכב שנים, שלא יבנו אותו. אז אתמול כשיצאתי ראיתי נחש שזחל מגדר שלי עד ליסודות של בית ממול שזה בערך 20 מטר ממני. נחש היה בערך 1.5-2 מטר ( אני גרפיקאית כך שאני יודעת להעריך מידה) ברור שמרוב בהלה לא ידעתי מה לעשות קראתי לבעלי אמרתי לו שיתקשר דוחוף למועצה ללוכד נחשים שיעשה משהו
עכשיו כשחזרתי הבית התחלתי לחפס קצת חומר על נחש שראיתי הוא ככל הנראה זעמן שחור. וקראתי שנחשים באופן כללי שומרים על טריטוריה שלהם. ודבר נוסף שנחש הזה ספיציפי הוא טורף נחשי צפע. עכשיו אני כבר לא בטוחה שאני רוצה לוכד נחשים. כי אולי עדיף אותו מנחש אחר שיתפוס את מקומות. אשמח לקב קצת יותר הסבר עם נחש והאם בכל זאת כדי ללכוד אותו. הבנתי שאין הדברה נגד נחשים, נכון?

naja

New member
זעמן שחור.

אכן הוא לא ארסי ולא מסוכן, ויעיל בהדברת חולדות ועכברים. לגביי צפעים-אני לא משוכנע שהם חלק מהדיאטה שלו באופן כללי אבל יתכן והוא ינסה לטרוף אחד אם יתקל בו. נחשים לא נוטים לשמור על הטריטוריה שלהם ובד"כ לא מגלים התנגדות להמצאות נחשים נוספים בקרבתם, לכן זה לא מה שירחיק ממך צפעים. אם את משוכנעת שזה זעמן שחור, והנוכחות שלו לא מטרידה אותך, תניחי לו לנפשו ואל תזמיני לוכד. בכל מקרה, כדאי ליצור קשר עם הרשות המקומית ולבדוק אם הם נותנים את השירות הזה מטעמם ואם לא, כדאי להצטייד בטלפון של לוכד קרוב לשעת חרום. הדברה נגד נחשים אין(ואל תתפתי להצעות מפוקפקות....)

זה מה שמצאתי ב YNET

אחרי חיפושים שלי אחרי נחש
"אין מחילות, משפחות או להקות נחשים. אם נחש יתקל בנחש אחר בטריטוריה שלו הם (הנחשים) ילחמו עד מוות." זה בקשר לטריטוריה ששאלתי קודם. וזה בקשר לצפע: "נחשים לא ארסיים, כגון זעמן שחור,זעמן מטבעות ואחרים, טורפים את הצפע. הארס של הצפע לא משפיע עליהם. הקניבליזם (מין שאוכל את מינו) נפוץ אצל הנחשים., לינק מצורף.

מה שכן

מה שכן אני חייבת לומר לכם לידע זה כח :) מזל שיש אינטרנט. כי הייתי בפאניקה כשראיתי את הנחש כבר רציתי לצלצל לכל העולם רק שאקחו אותו. עכשיו אני קצת יותר רגוע. אין לי בעיה שיחיה לידי - אני מדגישה את הלידי ולא יחד איתי. גם אני שומרת על טריטוריה שלי

naja

New member
לא נתקלתי בתופעה הזו.

לא שמעתי או קראתי בספרות על נחשים שמגינים על הטריטוריה שלהם(מלבד קרבות בין זכרים, וגם זה רק בתקופות מסוימות). נתקלתי בלא מעט מיקרים של נחשים שנמצאו בסמיכות אחד לשני, כולל נחשים מסוגים שונים שאמורים לטרוף אחד את השני. אחד המקרים היה בשנה שעברה, בנוכחות חלק מחברי הפורום. מצאנו 6 נחשים מ4 סוגים שונים, כשחמישה מהם היו ברדיוס של כמה עשרות מטרים והשישי מעט יותר רחוק.

gaichuk

New member
האינטרנט בכלל,זה דבר מצויין!

לצערי על Y-NET אני לא יכול להגיד את אותו הדבר... מידע לא נכון בשילוב עם תמונות מטעות בטונים שמוכתבים ע"י העורך או הכתב ולא לפי הצורך זה לא דבר חריג... בנושאים "מדעיים" אני מציע שתקראי חומר מדעי באתרים קצת יותר מכובדים ולא באתרי חדשות/סנסציות. כל האמור לעיל מתייחס גם לויקיפדיה שאמורה להיות האנציקלופדיה של האינטרנט אבל מלאה בשגיאות...

למעלה