נחש חלב

צליל 14

New member
נחש חלב

שלום, למישהו יש תמונה של נחש חלב? חיפשתי בהמון אתרים ומצאתי רק תמונה אחת, שכמעט ולא רואים בה כלום, והכול מטושטש. מישהו מכיר אולי אתר על סוגי נחשים שיש בו תמונות יפות? אני צריכה בעיקר תמונות של נחש חלב וזעמן אלמוגי, כדי להראות את ההבדל ביניהם. תודה, צליל

צליל 14

New member
הבנתי שיש הבדל...

בצבעים.. אולי פשוט התבלבלתי בשם..
יש הרי את נחש החלב, ועוד נחש שהם אותו הצבע, פסים אדומים, שחורים, וצהובים. ההבדל לפי מה שאני יודעת, וזה לא הרבה כי אני לא ממש בקיאה בזוחלים, זה שאצל נחש החלב הפס השחור מפריד בין האדום לצהוב, ושהוא בעצם מחקה נחש אחר כדי להינצל מטורפים. אז אני אוסיף עוד שאלה... מי הנחש השני שהוא מחקה אותו?...
אחרי עוד קצת חיפושים מצאתי את התמונה הזו, של נחש החלב. אולי זה יעזור להסביר את הכוונה שלי... עוד תמונות יתקבלו בברכה, זה ממש יעזור! צליל

יש זעמן אלמוגי שאינו ארסי ויש פתן

אלמוגי שהוא כן נחש ארסי. הזעמן האלמוגי מחכה אותו בדיוק מהסיבה שהסברת.

רן333

New member
"זעמן אלמוגי" ו"נחש חלב"

הם שני שמות שונים שמתארים את המין Lampropeltis triangulum. יש למין הזה לא מעט תתי-מינים (נדמה לי שמשהו כמו 24-25), ולא כולם נראים אותו הדבר. תוכלי למצוא תמונות של הנחשים האלה, וגם של כמה קרובי משפחה שלהם, באתר של רוברט אפלגייט (תחת הכותרת "Species available"). האתר מכיל גם לא מעט מידע אודותיהם. כדי למצוא תמונות נוספות, תוכלי לנסות גם את אופציית חיפוש התמונות ב-google. הקלידי שם את המחרוזת "milksnake", ותקבלי לא מעט תמונות. מקובל לראות את הצבעים של חלק מתתי-המינים של L.triangulum כחיקוי של נחשים מהסוג Micrurus. אלו הם נחשים ארסיים ממשפחת הפתניים, והם חיים באמריקה. הדמיון במראה אמור להגן על ה-L.triangulum מפני טורפים. נחשי ה-Micrurus נקראים באנגלית Coral snakes (נחשי אלמוגים). בחלק מהמקרים, הדמיון ממש מרשים. השווי למשל את L.triangulum sinaloae ל-Micrurus distans.

צליל 14

New member
תודה רבה!!!!../images/Emo13.gif

נו אז בכל זאת ידעתי משהו קטן..
והם אכן דומים מאוד! רק שיש את ההבדל של האדום ליד השחור או האדום ליד הצהוב..
שוב תודה רבה...

למעלה