נחשי א"י

נחשי א"י

רציתי לדעת איזה מנחשי ארץ ישראל הם גם ערסיים וגם פעילי לילה ... ובעיקר איזור המרכז... תודה

dreaming h

New member
נחשי ארץ ישראל

הנחשים הארסיים הם: פתן שחור: פעיל לילה, בעיקר באזורי הדרום ומעט באזור ירושלים. צפע מצוי: פעיל גם בלילה, נמצא כמעט בכל מקום... :) צפע מזרחי: די נדיר, בעיקר בצפון, לא יודעת לגבי פעילות צפע החרמון: פעיל יום, אזור החרמון. אפעה: פעיל בלילה, בדרום, שומרון, גלבוע עכן חרטומים: פעיל בלילה, בדרום (נגב וחולות ניצנה) עכן גדול: פעיל לילה, בדרום (ערבה) עכן קטן: פעיל לילה, בנגב המערבי שפיפון: בעיקר פעיל לילה, בדרום (מכתש רמון, מרכז הנגב) צפעון שחור (שרף עין גדי): פעיל לילה, מרכז הנגב, ערבה, בקעת הירדן עד הגלבוע. מחרוזן: נשאיר את זה לדיון המתנהל בימים האחרונים...

Nailicq

New member
נחשים ארסיים

למיטב ידיעתי צפע חרמון פעיל בשעות הלחלה המוקדמות ומה לעזזל זה צפע מזרחי? מעולם לא שמעתי על מין זה בארץ. לגבי מחרוזן- לפי כל המחקרים והספרות לא קוטלג כארסי

במגדיר הזוחלים של אמיתי ובוסקילה

מופיע הצפע המזרחי בתור מין שנצפה בארץ בעבר הרחוק ויתכן ועדיין קיים באיזור הצפון.

naja

New member
עד כמה שזכור לי.

התצפית האחרונה הייתה בשנת 1923. אני לא אתפלא אם מדובר על איזה עור שנמצא באיזה אוסף שלא בוצע בו רישום כראוי. אני אהיה הרבה יותר מופתע אם הנחש הזה היה קיים בארץ ונכחד.

Nailicq

New member
מוזר

בשיחות שערכתי בעבר עם פרופסור הינריך מנדלסון (ז"ל) מעולם לא הוזכר המין...

naja

New member
זה באמת מוזר.

אבל אני משער שהמגדיר של בוסקילה\אמיתי מסתמך על איזושהיא אינפורמציה, גם אם היא שגויה ככל הנראה.....

למעלה