נחשו מה....

Kidmaniac Liron

New member
תגובה כללית

לפי דעתי, ככל שיותר קטגוריות - יותר מעניין! בואו ניקח קטגוריות מהאוסקר: מוסיקה הכי טובה (מסרט של ניקול), תלבושות הכי טובות (בסרט של ניקול) וכו'. ואפשר להוסיף את הקטגוריות שהצעתם. ד"א - הציטוטים אחלה! יש הרבה להוסיף, אבל בחיים לא נסיים עם זה. בקשר לבלבול עם הציטוט מקולד מאונטיין, הציטוט הראשון (שלקחת מ IMDB) הופיע בטריילר של הסרט - לפעמים הם עורכים את הטריילרים ומשלבים חצי משפט מפה וחצי משפט משם (גם בטריילר ל"השעות" עשו את זה) ואיכשהוא זה יוצא ממש יפה! חחחח

shiray

New member
חחחח

רק שהכי צחקתי בעולם כשצנזרו את השיט מהמשפט שבחתימה שלך... וראיתי חלק גדול מהסרט שוב פעם (תודות לאבא) ופתאום אני קולטת שכמעט כל המשפטים היפים בסרט הם מאותו מכתב של אדה, ובכלל לא זכרתי את זה... ואז התחלתי להתלבט אם להכניס כבר הכל, אבל אמת שככה בחיים לא היינו יוצאים מזה. גם מתוך מה שכתבתי די קשה לבחור חמישה... ובאמת לא הבנתי איך יוצא שפעמיים אדה אומרת come back to me. come back to me is my reuest. ולא קלטתי שפשוט בגרסה אחת הורידו את המשפט באמצע...

shiray

New member
לגבי הקטגוריות

לדעתי צריך רק לא לעשות יותר מדי כי אז זה יהיה סיפור לכל אחד לבחור מועמדים וסתם תהיה פחות השתתפות... ולגבי השניים הספציפיים שהצעת- את התלבושות כבר כתבנו, ומוסיקה נראה לי שברור לכולם שמולאן רוז' לוקח פה בלי שום שאלה בכלל (למרות שבאמת שיש בסרטים של ניקול נעימות מדהימות ופסקולים ממש ממש טובים, אבל מולאן רוז' זה בכלל משהו מיוחד...). מבחינתי גם אפשר לעשות קטגוריית עריכה, בימוי, איפור ועוד מלא- אבל השאלה היא מה לגבי השאר. כי אני לא יודעת אם כולם כאן ממש ירצו להתחיל להשוות סוגי עריכות ובימוי גם די קשה לדעת להבדיל אותו עד שממש לומדים את זה.... חוץ מזה שאני קצת מפחדת מאפשרות שבה סרט מסויים ייקח בכל הקטגוריות כי כשזה קורה באוסקר עצמו זה הכי מעצבן אותי...

Kidmaniac Liron

New member
נו טוב... יש בזה משהו

גם ככה לקולד מאונטיין מגיע לזכות בכל הקטגוריות!
SWEEP לקולד מאונטיין!!!!!!!!!!!!!!!!! (חוץ מתסריט מעובד ועריכה - "השעות")

shiray

New member
חחחח אבל חלק עוד לא הספיקו לראות

את קולד מאונטיין.... ולגבי העריכה אני מאוד מתלבטת בין השעות למולאן רוז'. שני העורכים פשוט מדהימים!!! עריכה מקבילה מעולה כמו בהשעות המון זמן לא ראיתי, ובמולאן רוז' העריכה תרמה בצורה היסטרית לסרט!!! בתחילת שנה שעברה אמרו לנו להביא לכיתה שוט עם תנועת מצלמה וזכרתי את התנועות המדהימות במולאן רוז' והמעבר בין כל התלבושות והאנשים והמקומות ואז רצתי הביתה לבדוק ואני קולטת שבקושי יש בקטעים שזכרתי תנועות מצלמה! את כל התחושה הזאת העריכה הקסומה הזאת יצרה... ותסריט מעובד זה לגמרי השעות!!! הייתי בהלם איך הצליחו לעשות כזאת אדפטציה לספר ש85% ממנו מלא במחשבות ותחושות ולא בפעולות עצמן. ותסריט מקורי נראה לי האחרים. הוא כ"כ שלם שזה לא להאמין! ראיתי אותו המון פעמים ולא מצאתי טעות אחת (לא כמו בחוש השישי לדוגמה...).

Kidmaniac Liron

New member
או מולאן רוז'! ../images/Emo13.gif

את האמת, אני חושבת שהתסריט של "האחרים" די טוב ובהחלט מקורי, אבל זה לא מה שעשה את הסרט, לפחות בשבילי. אהבתי יותר את כל ה-"מסביב" וניקול - וואו.. אף שחקנית אחרת היתה יכולה לסחוב סרט כזה על הכתפיים שלה. אף שחקנית. ועם כל ההתלהבות שלי מ"קולד מאונטיין" - העריכה והתסריט של "השעות" ממוקמים במקום הראשון ללא עוררין. קודם כל, אני חושבת שזה די קשה לקחת ספר כ"כ מורכב ו"להפשיט" אותו בלי לפגוע במסר שלו. גם הדיאלוג עצמו עובד כדי להתאים מצד אחד לזמן מודרני (הספר כתוב בשפה קצת יותר מליצית) ומצד שני לשמר את האיכויות של הדיאלוג המקורי. ובקשר לעריכה - בעיקר הקטע של הקבלת/שילוב הסיפורים אבל גם התפקיד החשוב שהיה לעריכה, והדרך שהיא בצורה מסוימת השלימה את התסריט ומילאה פערים. אחלה סרטים, בקיצור!

shiray

New member
אחלה סרטים- אין ספק בכלל!

יש לי רק קצת בעיה לגבי התסריט של מולאן רוז'- קשה לי להחליט אם הוא מקורי או מעובד. אמנם רשמית לא נאמר שהסרט מבוסס על הגברת עם הקמליות, אבל ברור שהסרט מבוסס על הספר ויש המון פרטים- גם יחסית קטנים, שחוזרים על עצמם בסרט (כמו למשל עניין הכסף בסוף...). אבל אם נחשיב את התסריט כמקורי- מגיע לו לזכות. והתסריט של השעות באמת היה מדהים! היו כמה סצנות שפשוט לחשתי לחברה שלי "יווו התסריטאי הזה גאון! לא חשבתי שהוא יוכל לעבד את הסצנה הזאת בחיים!".. והיו ממש קטעים מעולים גם בעריכה, כמו שאמרת. על ההתחלה כבר התלהבתי לגמרי מהעריכה! כל המעבר בין הפרחים בדירות והאנשים שנכנסים לבית על הבוקר... והקטע עם נסיון ההתאבדות בול בשלב שרואים את וירג'יניה שמחליטה לא להרוג את הגיבורה שלה; הדגש על הנעליים בשני סיפורים (בהתאבדות של וירג'יניה וכשלורה מתיישבת על המיטה במוטל) ועוד המון קטעים...

למעלה