נחמן מאומן

damtiela

New member
קצת אוף... אבל שונאת כשאומרים "ממקום של"

רק לי זה נשמע כמו דוגמנית שחושבת שהיא שחקנית (לא דרכתי על יבלות, נכון?) שמנסה להשמע חכמה. די כבר להגיד "מקום של טוב" "אני בא ממקום של..." וכו'. --- עמיה, באגרסיות אחרי יום של copy&paste.

rigoletto111

New member
../images/Emo45.gif גם אני הקטן מצטרף להנ"ל

"אני נמצא במקום אחר" / "אני לא אומרת את זה ממקום של התנשאות" נמאס לי לשמוע אנשים שמדברים ממקום של עילגות.

גאניס1

New member
ממש לינץ' עשיתם לי...

אתם יכולים לקחת מה שאתם רוצים מדבריי. פורום זה מקום כדי להתבטא. ואני ביטאתי את תחושותי ודעותיי בנוגע לרבי נחמן. דיברתי על עצמי. לגבי לוקחת מה שנוח לי- יכול להיות. מי קבע שאני צריכה לבחור דרך ללכת בה? כל עוד אני לא פוגעת באף אחד ואני לא כופה את דעותיי על איש אין בזה שום דבר רע... ואתם יודעים משהו, לצערי אני לא אמשיך לפקוד את הפורום הזה. אני באתי ויצאתי מאותו מקום שאתם באתם. אימצתי לי בדרך את דרכו של רבי נחמן כי זו נראתה לי כנקודת אמצע טובה. גם לי יש את הפחדים ואת השונות והרבה מהלבד שלכולם כמעט יש בדרך. אז שיתפתי במחשבותי- פשע. אין אני חושבת שזה מצדיק לרמוז ולקרוא לי דוגמנית טיפשה, או איך שבחרת להציג את זה... אתם שברחתם מהצרות עין והאטימות של העולם החרדי, תסתכלו רק על התגובות שעניתם לי פה לדעתי המעט שונה. שיהיה לכם חג שבועות שמח, ובאמת ובאמונה שלמה- רק שמחה

rigoletto111

New member
../images/Emo201.gif מצטער, מקווה שלא באמת נפגעת..

הפורום הזה הוא גם מקום לכתוב בציניות על הכל... את בהחלט מוזמנת להשאר ולהווכח בכך. נמאס לי לשמוע את "ממקום של", וממש לא בגלל שאני משוחח בעיקר עם דוגמניות טיפשות, לצערי או שלא לצערי...

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

רק שלי זה נשמע כמו פארודיה על האשראם.

avi972

New member
WTF!!!!!!

"סרט אמרקאי שמדבר על תורת הקוואנטים אבל מהמקום של קואוצ'ינג" ואולי סרט שמדבר על תורת היחסות אבל מהמקום של קפיצה בחבל ? חבל שלא אמרת קודם. הייתי עושה תזה על משואות דיפרציאליות אבל מהמקום של לחטט באף.

uri80

New member
אם תמשיך ככה, היקום יחטוף עליך את

הג'ננה ויפסיק להעניק לך דברים. במקרה הגרוע יותר הוא יעניק לך טחורים. במקומך הייתי מתחיל להיזהר. קואוצ'ינג להמונים!

avi972

New member
למה כל האנרגיות השלילות האלה ?

אתה הורס את האנטרופיה הפנימית שלך

Le Fay

New member
../images/Emo6.gif

את זה היית צריך לשים במועדון יום ראשון.

חיים 1990

New member
חסידות ברסלב יש בה המון זרמים

חלקם מטורפים יותר חלקם פחות. קשה מאד לענות תשובה כללית. יש להם מלא מתנגדים ויש הרבה תומכים. (ר``א דסלר מצטט את ליקוטי מוהר``ן כמה פעמים בספרו ``מכתב לאליהו``)

tbasco

New member
חבר'ה חבר'ה אתם מפספסים את הנקודה

שאלתי על הרבי עצמו.. האם מעמדו כצדיק שנוי במחלוקת? הזרמים של החסידות לא מעניינים אותי. ואם אני כן ייסע מה שבטוח זה שאני ישתדל לשמור מהם מרחק

תמונה חלקית

ניתן לראות בהקדמה לליקוטי מוהר"ן הסכמות מרבנים ומאדמורים ובהם המגיד מקוז'ניץ והחוזה מלובלין. חוזר שנית: אני מציג כאן תמונה חלקית.

naf86

New member
אני לא משתתף קבוע

בפורום. אבל אני קורא אותו מידי פעם. לאורך כל הדורות היו המון צדיקים/חכמים/רבנים. חלכם מוכרים, חלקם פחות. לחלקם היה השפעה עצומה על היהדות, חלקם כתבו ספרים שאולי תמצאו בארכיון אי שם. השאלה היא מי יותר צדיק מי פחות צדיק לפי דעתי היא דיון מיותר לדורנו כי אנחנו לא מכירים אותם אישית. יכול להיות "צדיק הדור" שאף אחד לא מכיר, אבל הוא היה יותר צדיק מרב ידוע אחר. רק אלוהים (אם הוא קיים) יכול לדעת מי יותר צדיק. הרי הדרך היחידה שמכירים צדיקים זה לפי הסיפורים שהתפרסמו עליהם. רב של קהילה או ישיבה גדולה יהיו עליו יותר סיפורים מרב של עיירה נידחת. דרך נוספת היא לפי הספרים שהם כתבו וההשפעה שלהם על היהדות. דבר זה אמנם לא יכול ללמד על מידת צדיקותם (רב שמחמיר בכל דבר לא בהכרח יותר צדיק), אך יכול ללמד על חוכמתם ובקיאותם. אתה שאלת לגבי ר' נחמן. לא מעניין אותך הזרם שלו בחסידות, ויצא לך לעיין בליקוטים שלו. אולי אם תלמד לעומק את הספרים שלו, תבין יותר את דרך החשיבה שלו. אולי תחקור את הסיפורים עליו, ותוכל להבדיל בין האמיתיים ל.. אמיתיים פחות. הוא לצערנו לא בחיים בימינו, ולא יכול להשפיע על זמננו. הספרים שהוא כתב כבר נכתבו. הסיפורים עליו ידועים לכל. הקבר שלו הוא כמו קבר של כל אדם אחר חוץ מזה שזה אטרקציה תיירותית. החסידות שלו הפכה ליותר תנועה חברתית שאוהבת תשומת לב. שאלת האם מעמדו כצדיק שנוי במחלוקת? זה שאלה פוליטית שהתשובה עליה היא פשוטה: "תלוי את מי אתה שואל". זה אותו תשובה להאם ביבי נתניהו היה שר אוצר טוב.

ניסיון לתשובה אובייקטיבית (-:

יש לי דעה משלי על רבי נחמן ועל חסידות ברסלב. אך הדרך הטובה ביותר לדעתי לגבש דעה על רבי נחמן מברסלב היא באמצעות עיון בספריו כגון לקוטי מוהר"ן (שחלקו הראשון נדפס עוד בחייו) וספורי מעשיות.

tbasco

New member
אז הייתי רוצה לשמוע את הדעה שלך

יצא לי לעיין בליקוטים....מעניין אותי מה דעתם של אנשים על הרב

בבקשה (-:

דעתי על רבי נחמן מתחלקת בגדול לשני היבטים: מיסטיקה ואישיות. בנוגע לאלמנטים המיסטיים בדעותיו ובמעשיו, אני סבור שהוא האמין בדת לא אמיתית. מכך משתמע שמבחינת אלמנטים אלו, רבי נחמן חי בשקר או בטעות. באשר לאישיותו, אני רואה בו אדם בקיא בתורה שבכתב ושבע"פ וכן בתורת הקבלה. אדם עם דמיון ורגש מפותחים מאד. אדם עם אישיות מעובדת. אדם מורכב: מחד דיבורים על נפילות, כשלונות, התבודדות ויאוש ומאידך דבקות במשימה של עבודת השם, התגברות על חולשות, אופטימיות ושמחה. סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה. מה אני מרגיש כלפי רבי נחמן מברסלב? אני חש כלפיו משיכה רגשית וחיבה. הוא קוסם לי באפלוליות שבו ובאור שבו כאחת.

היום ראיתי מדבקה

שכתוב עליה: אתה נמצא היכן שמחשבותיך נמצאות, עשה שמחשבותיך יהיו היכן שאתה רוצה להיות. (רבי נחמן מברסלב) דעתי: הוא צודק בזה.

hafraapsichotit

New member
אז אפשר לומר שהוא מהוגי הסיינטולוגיה

"הבית נמצא היכן שהלב" (ואני הומלסית) ר' אועשר מהרחוב.

למעלה