נחמן מאומן

rigoletto111

New member
עוד לא שמעת עשירית ...חכה חכה..

נבוא לאיזה מפגש, ואספר על הקצינים המתנחלים, הדרוזים שנראים כאילו הם בחפש"ש מגדודי עז-אלדין אלקסאם אבל יודעים לא מעט רוסית, מאות קציני המטה שאין לי מושג מה הם מנהלים , הפקידות הפרחות, הפלסטינאים המדוכאים , הבניין הדולף שכולם מחכים לנקמה האולטימטיבית שיטפטף על הראש של הפלסטינים כשנחזיר אותו ...

הם טויטע חסידים בגלל שאין

להם אדמור. ולדברייך אין ביסוס הם היו חסידות קקיונית עד שהמטורפים הפושעים וכל חדלי האישים החליטו לתפוס ראש עם צינגל'ך בתוספת שמחה מטורפת בלי שום משמעות. העיקר הסוטול.

tbasco

New member
תודה רבה לכל מי שהגיב וענה

מחר ב-18:55 אני עולה על מטוס לקייב ומשם לאומן. אני מתכוון לנסוע למטרות האישיות שלי בלי שום קשר לחסידות.למען האמת לפי מה שראיתי משהו מאוד לא בסדר בצורה שהם מתנהלים, עם כל פניני החוכמה של רבי נחמן ספק שהוא רצה שזה יהפוך למה שזה נהיה היום... תודה לכולם.. וחג שבועות שמח

מקווה שלא איחרתי את ההזדמנות

למרות שרוב התגובות בפורום התייחסו לחסידים ולא לרבי נחמן עצמו, אני חושב שאתה יכול לשים לב שמרבית ההתנגדות כלפיו מכוונת לשאלת השפיות שלו. לדעתי - קריאת סיפורי המעשיות שלו במנותק מההוויה הדתית מהנה מאד, והייתי מעיז אפילו להשוות אותו לזרם הסוריאליסטי של הדרום אמריקאים בספרות. גם שאר כתביו והסיפורים עליו יוצרים תדמית של אדם מיוחד, אלא שעם כל הכבוד לא ברור כמה נורמלי הוא היה (ואין לי כוח לקרוא תגובות מסוג "נורמלי זה דבר יחסי"). אני ממליץ לך לקרוא (אולי בזמן הטיסה) את הספר "מיסטיקה ושיגעון ביצירת ר' נחמן מברסלב" של ד"ר צבי מרק, שעוסק ביחסו של רבי נחמן לשיגעון, אבל לדעתי גם מלמד הרבה על יחסו של השיגעון לרבי נחמן. טיסה נעימה

בריאות הנפש

לא אגיב בסגנון "נורמלי זה דבר יחסי"
אבל תגובתי מושכת לכיוון ההפוך. חלק ממאפייני בריאות הנפש נקבעים ע"י השאלות, האם לאדם יש הפרעה התנהגותית וכן האם האדם חושב היטב ותופס היטב את המציאות. בהנחה שהתנהגות רצויה היא התנהגות יהודית חסידית ובהנחה שהמציאות היא זו המתוארת באמונה היהודית הרי שייתכן שרבי נחמן היה אחד האנשים הבריאים ביותר בנפשם בהיסטוריה של האנושות.

rephrase

כיון שאני מסכים עם טענתך באופן עקרוני, אבקש לנסח מחדש את דברי. תפיסת המציאות של רבי נחמן כפי שמתבטא מהגותו היא כזו שאינה תואמת את זו המקובלת על רובינו, ועל כן לפי הקודים המקובלים כיום עלינו להגדיר אותו כלא נורמלי בכל מובני המילה. אגב אין לראות בכך כל זלזול בגדלותו, שכן לרוב הדיעות סלבדור דאלי (וזוהי רק הדוגמה הראשונה העולה במוחי כעת) היה גאון ולא שפוי גם יחד במידה החורגת מגדר הרגיל.

תתפלל עלי...

כמאמר הידוע: המתפלל בעד חבירו הוא נענה תחילה.. וכך הברכה תשרה עליך. <<<אני כבר מבורך..>>>>

כל מילה זהב , חיים

ואני עוד זכיתי לשמוע תקיעת שופר של הרב לוי יצחק זצ"ל בקיבוץ בירושלים בראש השנה. עד לפני ארבעים שנה היו בחסידות הזאת מתי מעט, והיו מעט מאוד אנשים שחרפו את נפשם ממש כדי להגיע אל מעבר למסך הברזל כדי להשתטח על הציון של רבי נחמן באומן. אחר כך הגיעו האודסר, שסבל מהזיות ר"ל, המהרש"א, הרב ברלנד והרב שלום הארוש, בעל תשובה בעצמו. אבל אי אפשר בשום אופן לזלזל בהם. הם החזירו בתשובה המונים והקימו מוסדות רבים. יש לי עוד הרבה מה לכתוב, אבל צריכה ללכת.

חיים,אני מתחיל לשווק אותך,בתור בבא חיים.

עושה ישועות ונפלאות,קורא מחשבות,ומסד זיווגים. אני מבקש מכל מי שנעשה לו נס ע"י חיים טובים 28, שיכתוב על זה פה בהמשך,

barr1969

New member
ואני מבקשת שלא

תעשו לעצמכם ולנו נס גדול, ותעברו לצאט.

רבי נחמן א'שידאך

חחחח התבודדות\ מי שמכירתחסידות יודע ששיק [הרב ביבניאל] חיתן ילדים בגיל 15 16 אם זה אנושי אז אני לא אמרתי כלום ... חוץ מסאטמר [יורק לבור ששתיתי ממנו ] אין חסידות רדודה יותר \\\\\\\\\\\\\\\ או הנה הצדיק מיבניאל

למעלה