נחמד, אבל שטותי

milloarnon

New member
נחמד, אבל שטותי

שלושה אנשים אוכלים במסעדה. לאחר הסעודה מגיעה המלצרית על החשבון - 30$. כל אחד מוציא 10$ ומשלמים למלצרית. בדרך החוצה תופס אותם המנהל ומודיע להם שנפלה טעות. החשבון הוא רק 25$, הוא מחזיר להם 5 דולר טוב, 5 לא מתחלק ב 3 ולכן כל אחד לוקח דולר אחד והם משאירים למלצרית את השאר, 2$ טיפ. אז מה היה לנו: כל אחד שילם 10$ וקיבל חזרה 1$ --> 9*3 = 27$ נוסיף לזה את 2$ טיפ ונקבל 27+2 = 29$ לאן נעלם הדולר הנוסף ?????

jast

New member
מה??? זה טיפשי..

9*3=27 כלל בתוכו את השתי דולר טיפ!!!

milloarnon

New member
../images/Emo35.gif

הא ? איך זה כולל את הטיפ ? הטיפ זה ה2 דולר שנשארו מהחמש דולר שהוחזרו

jast

New member
תראה..

הם שילמו כולם ביחד 27 דולר.. ו3 דולר אצלהם. בהתחלה הם שילמו 30, החזירו להם כאילו 3.. ושתיים נשאר אצל המלצרית.. איך שחישבת את זה זה פשוט לא נכון... זה צריך להיות ככה: כל אחד שילם 10$ וקיבל חזרה 1$= כל אחד שילם 9 דולר! 9*3= 27.. זה כל מה שהם שילמו בסופו של דבר! אתה לא יכול להוסיף את הטיפ ל27.. כי זה כבר כולל את הטיפ!! הרי הם שילמו 25 למסעדה ו2 למלצרית.. קיצר, זה שכל אחד שילם 9.. ה9 דולר האלה כבר כוללים את הטיפ.. וכשזה יצא 27 בסוף זה כלל את ה2 דולר טיפ... ה3 שנותרו- אצלם.. זה השלוש שכל אחד קיבל 1$... מצטערת שאני לא יכולה להסביר את זה יותר טוב, אין לי כישרון ללהסביר.

בזוקההה

New member
לא...

המלצר החזיר להם 5 דולר לא 3!! ומתוך ה5 הם חילקו לכל אחד דולר ונשאר 2 והם שילמו אותו למלצרית. ואז כל אחד שילם 9$ כפול 3 שווה 27 פלוס ה-2 דולר. הם בצד!

jast

New member
אבל..

את אומרת שכל אחד שילם 9.. כי כל אחד קיבל רק 1 בחזרה.. ככה שהם קיבלו בחזרה.. ה2 דולק טיפ לא מעניינים אותי.. כי תכלס' כל אחד שילם 9 כולל הטיפ... בהתחלה הם שילמו 10 נכון? ואם את אומרת שלכל אחד החזירו 1 ובגלל זה כל אחד קיבל 9, והם שלוש אז הם קיבלו 3 דולר חזרה בעצם.. השתי דולר טיפ לא מעניינים אותי כי הם שילמו אותם כבר. זה ממש לא מסובך, לא הבנתי מה הקטע.

boten d

New member
נסביר בצורה פשוטה

כל מה שהם שילמו זה 27. שזה כולל 25 לארוחה + 2 למלצר. שלושת השקלים שנשארו קיבלו שווה בשווה כל אחד שקל.

sindip

New member
הם בכלל לא שילמו 9 דולר...

אם הם שילמו בהתחלה 30 דולר, ואז החזירו להם 5 דולר, כל אחד לקח דולר ואת ה-2 הנותרים נתנו למלצרית, הרי 30-5=25 כלומר כל אחד שילם 8 ושני שליש דולר על הארוחה...

jast

New member
זה מה שאני אמרתי!!!!!!!!

פשוט ניסחתי את זה בצורה אחרת.. ועילגת.

srulikbd

New member
נחמד דווקא

הם שילמו 27, אבל יש להם 3, אז צריך לחבר את ה3 ל27 ל2

למעלה