נחמדה

tlingit

New member
נחמדה

האם קורה שאתם בוחרים לא לבדוק נושא אלא להשאיר אותו לשלב אחר שהוא יעלה באימון? למשל מתאמנת שמגדירה כאחד הערכים שלה "נחמדה" ובנסיון ל"פרק" את המושג נכנסת להסברים מעגליים, כלומר בעצם לא רוצה כרגע לבדוק את העניין. ברור שיש פה לא מעט "בשר" שאפשר ורצוי לבדוק ולברר, אבל האם כדאי לעשות זאת כבר בשלב הראשון שבו היא מעלה את הערך הזה או שאפשר להשאיר את העניין לבירור בשלב אחר?

טשטושה

New member
אפשר להתבונן באדיבות

הספירלה - להתבונן כעת, להתבונן במהלך האימון ולהתבונן שוב בתומו... אם כבר לעשות את הדרך, אז להנות מכל ההיצע.

בהחלט

ישנם לא מעט אמירות באימון שאני מרגישה שכעת לא הזמן להציף אותם. חומות שנבנו שנים. אני נוגעת בעדינות וממשיכה באימון. באימון הבא מעלה מחכה לתגובה וממשיכה. נותנת למתאמן רק תזכורת. שאני מרגישה שהקרקע פוריה להעלאת הנושא פותחת אותו. משפט שבחיי הפרטיים ובאימון אני זוכרת היטב הוא "אפילו לאלוהים לקח ששה ימים לבנות את העולם.... ביום השביעי הוא נח" יום נפלא לכולם.

../images/Emo39.gif../images/Emo21.gifנחמדות

לטלי שלום. מאומנים שמגיעים לאימון עם כל הרצון שלהם לעשות שינויים,לא תמיד נמצאים ברמת מודעות או פתיחות בהשוואה למאמן. מאד ייתכן שנגעת בנקודה שהיא לא ערה לה מדחיקה ,ולא מאפשרת לה לצוף ולתת את הדעת על מה זה נחמדות. ההסברים המעגליים שלה,להערכתי זה מן פסק זמן,שאולי נכון מבחינתה.שלא להתמודד עכשיו ברגע זה עם הנושא. האפשרות לפרק את נושא הנחמדות, היא אולי להציע לה כמשימה לכתוב כל מה שקשור לנחמדות בכלל ונחמדות בפרט,איפה היא פוגשת את זה בחיים שלה? מה נחמד לה?מה לא נחמד לה? מתוך התכנים הכתובים בוודאי תמצאי את הדרך איך להשתמש בחומרים הללו גם אם יש הרבה "בשר",בתבונה תצליחי לפרק אותו לגורמים קטנים-בתיאבון ובהצלחה כישורי חיים" אימון ולווי אישי מאמנת הוליסטית

tlingit

New member
ברוכה הבאה כישורי חיים ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אכן גם לי היתה הרגשה שזו דרך של המתאמנת לקנות לעצמה זמן, לומר לי שהיא לא מוכנה עדיין לבדוק את התכנים. רעיון הכתיבה מאד מוצא חן בעיני
מפני שהוא גם מאפשר לי לתת לה את הזמן, (כי כמו שענת הציעה, אם המתאמנת לא מוכנה, אי אפשר יהיה להכנס לעומק) זה גם מאפשר לה בכל זאת לעסוק בנושא בצורה יחסית מוגנת ובטוחה, וגם מכין לנו חומר שאפשר יהיה להתקדם אם וכאשר היא תהיה מוכנה לכך אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

מבחן הרלוונטיות ומבחן המוכנות

מבחן הרלוונטיות הוא אחד המבחנים הראשונים שאני עושה. רלוונטי לתהליך האימון, לצעידה בדרך, למימוש היעדים ? - הנושא ישאר על השולחן. לא רלוונטי ? - הנושא יידחה. רלוונטי אבל לא בוער ? - יכנס לאג'נדה האימונית ויעלה בזמנו. מבחן נוסף - מבחן המוכנות. למרות הרצון לעסוק בנושאים מסויימים - מבחן המוכנות של המתאמן הוא שיקבע. יהיה מוכן ונכון - נעסוק בו. לא יהיה - אין טעם לעסוק כי נקבל חוסר אותנטיות, הגנות, מגננות וכו'. והערה נוספת, עדינה משהו. למרות הפיתוי (הגדול לפעמים) לעשות בכל נושא רגשי שעולה באימון, לפרק.. לבדוק...להעמיק... להתייחס... - אנחנו חייבים לזכור שאין לנו הכשרה, מנדט או לפעמים גם כלים לעסוק בכל דבר שעולה ובעיקר - לגרום למתאמן לעסוק בו. לפעמים (למרות הפיתוי) עדיף לזוז הצידה בצניעות ולא לגעת בנושא. פעם כתבתי שהגדולה שלנו כמאמנים היא בין השאר - הצניעות. פה אני רואה את אחד המבחנים לצניעות שלנו... רק טוב ענת

tlingit

New member
כך גם אני חשבתי

אבל לפעמים נכנס פקפוק... כיף לשמוע את המחשבות מהצד, זה עוזר להתמקד מחדש

למעלה