נחל שזיף

נחל שזיף

היי לכולם חזרתי מטיול שנתי ליד אילת בנחל שזיף...אז בדרך בין הסלעים וההרים מצאתי אבנים ממש ממש יפות. ביניהם מצאתי קוורץ עם גוון צהבהב. היכול באמת להיות שזו אבן קוורץ???

stoneage

New member
אכן כן. קוורץ יש בכל מקום...

בעולם, אפילו בארץ. אבל, בארץ לרוב הקוורץ נראה סלעי ולא כמו גנרטור. אבל עם זאת, ייתכן שזו כלצית. צריך לראות.

באמת?

כלצית??? זה באמת קצת שומני וצהבהב כפי שאמרתי...אבל המורה אמר שזה בטוח קוורץ... בכל מקרה אני מחזיקה את כל האבנים במים...עד שיתנקו מפני שיש עליהם שחור.

StoneMan

New member
היי בובילונת

אם האבן שמצאת נראית כך (ללא החריטה כמובן), אז זו כלצית... ד"א אבן זו נמצאה באותו איזור גיאוגרפי

stoneage

New member
יש המון סוגי כלצית זה שהאבן

שלך לא נראית כמו זו שבתמונה לא אומר שהיא לא כלצית. שוב, אשמח לראות אותה ולומר לך מה זו. אגב, השחור , סביר להניח, לא ירד לך במים.

Suikun

New member
אולי כזאת?

כשהייתי קטן, אני ואחותי היינו תמיד אוספים טונות כאלה מכל מני מקומות שהיינו.. והיינו שמים אותם במעין קופסא ענקים כזאת.. והיו לנו המווווווון.... חלק כתומים יותר, חלק יותר צהובים..כולם שקופים ומנצנצים כאלה.. תמיד קראתי להם "גבישים" אבל חשבתי שזה זכוכית או משהו.. אני לא יודע מה עבר לי בראש..... הקיצר, בסביבות גיל 9 זרקתי את הכל.. כי חשבתי שזה היה סתם.. נשאר לי רק אחד קטן שמצאתי עכשיו בארון.. אז אני מצרף תמונה שלו.. הסורק כמובן לא סרק אותו טוב, בעקרון זה יותר מנצנץ ויותר צהוב שקוף.. תגידי לי אם זה כמו שלך.. ולנציגת סטונאייג´- זה באמת קוורץ (האבן הספציפית שלי, לאו דווקא ש´בובילונת´)? אחותי עכשיו טענה לי שזה "תוצר לוואי של חצץ" או משהו כזה.. תודה!

הייי...

כל הניראה שבשבוע הקרוב אני יבוא לרמת גן ויקח איתי את האבנים. והאבן שלי לא ממש שומנית כמו כליצת...אבל אני כמעט בטוחה שזו כלצית!

stoneage

New member
התמונה שצורפה ניראת כמו

כלצית למרות שהיא לא מספיק איכותית בשביל לתת הבחנה ברורה. צריך לראות...אבל סיכוי טוב שזו כלצית.

Suikun

New member
גם אני התחלתי לחשוב שזו כלצית

אבל אז השוואתי בין כלצית כתומה שיש לי, והרי ההשוואה- האבן שלי יותר שקופה, ובעלת מרקם גבישי יותר.. ולכן היא גם ´מנצנצת´ כאשר מזיזים אותה ליד האור.. לעומתה, הכלצית יותר מבריקה כזאת, פחות שקופה, ולא זוהרת.. מן הסתם, יכול להיות שזה סוג אחר..

../images/Emo39.gif אני גם מצאתי משהו....

אתמול חזרתי מטיול שנתי בנגב וכל הזמן הסתכלתי ובדקתי אם אני רואה אבן מעניינת, וכשהיינו בהר סהרונים מצאתי גוש שניראה כמו התחלה של מושבת קוורץ- הרבה גבישים קטנים מחוברים שהתערבבו עם חול (בדיוק אחרי שאמרתי לאור שלא ניראה לי שנימצא משהו בטיול הזה...). ואחר כך מצאתי אבן שהייתה נראית לי ורדרדה וחשבנו שזו כלצית אבל עכשיו אחרי ששטפתי אותה אני יודעת שהיא לא, אבל ניראה כאילו יש בה התחלה של קוורץ או משהו אחר. ואספתי גם חול צבעוני מהמכתש הקטן:). וסתם שאלה- לאבני צור יש כל מיני תכונות? אני נורא אוהבת אותן, תמיד הייתי אוספת אותן אבל בסוף היה לי כבד מדי והייתי זורקת אותן, ובטיול הזה פשוט לא היה לי כוח להתכופף אל כל אבן שניה שאני רואה... טוב לחזור הביתה

stoneage

New member
ייתכן שמצאת קוורץ, כמו שאמרתי

בעבר, זהו המינרל הנפוץ ביותר על פני כדור הארץ ונמצא בכל מקום אפילו בארץ. ההתגבשות החיצונית שלו באזורנו לא כמו ההתגבשות ה"קלאסית" של שש פאות ושש צלעות. הצלילות גם שונה. אבל זו אותה האבן. לגבי הצור , במידה והיא מכילה קוורץ אז הודות לקוורץ ניתן להגדירה כקריסטל ותהיינה לה מעט מן התכונות של הקוורץ. במידה ואבן הצור אינה מכילה קוורץ זה אינו קריסטל אלא סלע. ההבדל הוא באופן ההתגבשות - זמן ההתגבשות והמבנה הפנימי. קריסטל מתגבש מאוד מאוד לאט ויש לו מבנה פנימי מדוייק מאוד ומוגדר מאוד , הסלע לעומת זאת מתגבש מהר מאוד יחסית והמבנה שלו אמורפי. היות ולקריסטלים אנרגיות הודות לאופן ההתגבשות לאבן הצור - אין תכונות אנרגטיות.

למעלה