נחל צפית

נחל צפית

לפעמים חוסר אחריות עלול לגרום לסיכון חיי אדם, ואנשים מחלקים עצות חופשי בלי מחשבה. שאלו על נחל צפית באתר טיולים בארץ, ומישהי עונה שמומלץ נחל צפית תחתון. כשאני קורא דברים כאלו , אני שואל את עצמי מתי נשמע על מטיילים שעלו על מוקשים, ולכן תגובתי היתה: נחל צפית עליון מחייב מי שמורגל ללכת. נחל צפית תיכון מומלץ למטיילים נחל צפית תחתון אסור לתנועה בגלל מיקוש. הגדרה לא נכונה עלולה לעלות בחיי אדם. נחל צפית עליון מתחיל בכביש 25 ק"מ 121.4 בערך ומסתיים בכביש המכתש הקטן צפונית לעיקול הגדול. מספר המסלול 14141 נחל צפית תיכון, מתחיל בעיקול הגדול של כביש המכתש הקטן ומסתיים בכביש 90 בק"מ 180.9 בערך . מספר המסלול 14140 נחל צפית תחתון, מתחיל בכביש 90 ק"מ 180.9 ומסתיים בכביש 2499 . מספר מסלול 14112 . המסלול חשוד כממוקש, והציר מבוטל. הגדרה לא נכונה עלולה להביא אנשים ללכת למסלול המבוטל ולסכן את חייהם. שפירא אז אני מביא את מה שכתבתי גם לידיעה כאן.

מאיר, גם אותי זה מקומם

ואני מבין שאתה מדבר על פורום טיולים. הבלאגן שם חוגג, חוץ ממתי מעט שאכן מקצועיים ומכירים היטב את המסלולים והשטח. יש שם פלצנים רבים שחושבים שהם יודעים, כי פעעעעעעעעעם הם טיילו או היו שם וזה הופך אותם כבר למומחים. אתה נתקל שם בכל כך הרבה שטויות שמעט השיער שנשאר לנו, סומר!!! אבל זה פורום פתוח ומאד דמוקרטי, לכן מותר לכל פלצן לתת עייצות מבלי שיש לו מושג. הדוגמא שלך לצפית תחתון, אכן מתאימה למה שאמרתי. הטיפש התכוון לצפית תיכון, אבל מי אתה שתתוכח איתו, הוא יודע, הוא מכיר ואתה גורנישט. אף אחד שם גם לא מבין איזו אחריות עצומה הוא נוטל על עצמו: "יאללה שילכו, יצליח טוב, לא יצליח, מה איכפת לי"

בדיוק זו הבעיה

גם בפורום טיולים הפסקתי לכתוב, פרט לפה ושם מילה בענין כרתים. ערכתי מחקר בנושא רשיון הנהיגה בחו"ל, ומסתבר שלמעשה לרשיון הישראלי אין שום ערך מעשי בחו"ל. כמה קללות והעלבות חטפתי שם, אפילו שמידי פעם נכנס מישהו וסיפר איך הסתבך בגלל חוסר רשיון בינלאומי, זה לא עזר. הנה, "אוירון" ציטט את השר הטיפש, ושלחתי לו מסר, והוא טען שהרי כתוב בעיתון, או יותר נכון שהוא אמר שזה מצוטט מהעיתון, ובכלל למה להאמין לי? הוא מחליט שאני טועה. אמרתי לו שיעזוב מה שאני אומר: 1. שיקרא את חוזה הביטוח לחו"ל הפרטי 2. שיקרא את חוזה הביטוח של כרטיסי האשראי לחו"ל שאנשים סומכים עליהם 3. שיקרא את החוק באתר של משרד התחבורה, איך הם בעצמם מסתייגים 4. שיקרא את מסמך התנאים הכלליים של חברות ההשכרה הישראליות לחו"ל 5. שיקרא את מסמך התנאים הכלליים של חברות השכרת הרכב בחו"ל 6. שיקרא את התנאים של חברת הביטוח ללוידס בפניה לכל חברות הביטוח 7. שיסתכל בחוק הישראלי שבו בשום מקום לא כתוב שהרשיון הישראלי הוא גם בינלאומי 8. שיברר עם אנשי רישוי באירופה אם הם מוכנים לקבל רשיון נהיגה שבצד האנגלי שלו לא זהה לצד העברי (תסתכל על הרשיון שלך, באנגלית חסרה הכתובת, מאיזו שנה הרשיון?) ויש עוד בעיות, כאשר השורה התחתונה: הרשיון הלאומי הישראלי חסר תוקף לבדו לשימוש בחו"ל. אז כולם רצים ומבשרים שהנה השר הבלתי אחראי הודיע על הסכמים עם עוד שלוש ארצות, וכשאני מעיר שזה חוסר אחריות, מתעלקים עליי. אף אחד לא קורא מסמכים ואחר כך מתלוננים כשמסתבכים. הנוסח האהוב ביותר על חברות הביטוח כדי שלא לשאת באחריות, ואנשים לא מבינים זאת: "המבטח לא ישלם תביעה הנובעת או קשורה ב: 6.9. תאונה שנגרמה כתוצאה מתאונת דרכים ואשר למוטב שנהג בכלי הרכב לא היה רשיון מקומי תקף לארץ האירוע ו/או רשיון ישראלי תקף ו/או רשיון בינלאומי תקף, גם אם בארץ האירוע אין צורך ברשיון נהיגה בכלי הרכב". ו/או ו/או ו/או - זהו הטריק העתיק ביותר להיפטר מאחריות. אבל יש חוזי ביטוח המחייבים בפירוש רשיון בינלאומי, וכך גם חוזי השכרה. מדהים.

מאיר ידידי, שכחת את ה"סמוך"

ו- "אל תדאג, יהיה בסיידר!" על זה אני תמיד אומר: "אַלְטֶע דג" (על משקל אל תדאג), זה דג ישן, מדג לא טרי מקבלים קילקול קיבה...

למעלה