נחל משאש - מי מכיר ?

נחל משאש - מי מכיר ?

האם מתאים למשפחות (באתרים כתוב , לא לבעלי פחד גבהים), אבל מכר שהיה אמר שזה לא תגרי .
מישהו יכול לספר מהניסיון . האם יש מקומות מפחידים בדרך ? האם אפשר לעשות אותו ללא החלקים הקשים של נחל דרגות ?
משפחות עם ילדים בסביסות גיל 12-13 מוזמנות להצטרף לטיול בנחל זה (משאש) בשבת הקרובה. (זו קבוצות טיולים עם משפחות כאלה שלאט אבל בהתמדה מתגבשת) .
האם מזג באוויר בשבת מתאים לטיול הזה ? איך יודים עם יש סכנת שטפונות או עומס חום , או שהטיול בטוח?
 
סכנת שיטפונות במדבר יהודה בשבת!!

שלא תעיזו לצאת בשבת.
לגבי רמת הקושי של משש-מורבעת: יש קטעים אתגריים . תוכלי להתרשם מהתאור המפורט הבא:
http://www.shvilim.co.il/Articles.asp?id=149
 
עשית פעם את המסלול?

מה הגובה של המצוק? אין לי בעיה להתאמץ , אבל יש לי פחד גבהים.
אי אפשר לדעת את הגובה לי התאור והתמונה .
 

נתי

New member
גם מי שלא עשה את המסלול יכול לענות?

בדיקה במפה מראה הפרשי גובה של 100 מ' בירידה לנחל.
 
יש כמה קטעים שיכולים להיות בעייתיים

אני לא יודע מה "עוצמת" פחד הגבהים שלך, אך יש קטעים הן של הליכה מעל מצוק והן של ירידה תלולה, ובפרט יש קטע בו הותקנו מעקות בטיחות.

מניח שאם פחד הגבהים מספיק חמור כדי להיות מודאגת, כנראה שהמסלול לא בשבילך.
 
נחל משאש

כאשר אומרים משאש, מתכוונים לקטע נחל דרגה המתחיל בנקודה בה דרך העפר המושכת ממצוקי דרגות לכיוון מערב, חוצה את ערוץ נחל דרגה (דרג'ה), ומסתיים במפגש הנחלים דרגה/תקוע.
הקטע הזה שאורכו כקילומטר וחצי, בהחלט אתגרי. מדובר על ירידה לנקיק עמוק בו מדרגות מפל לא גבוהות. את הנחל הזה עשיתי פעם אחת בעליה. במפל אחד התקשיתי מאד לעלות, בסיוע חבל. בקטע אחר היה מעבר על מרפסת מפחידה ואם המעבר שם היה "מפחיד", אני מקיש מזה, כי כבר לא זוכר, שכנראה לא נמצאו שם אמצעי הגנה כמו דרגיות וכו'.
המעבר כאמור בעייתי אבל התנועה לאורך שביל מסומן.
אני לא הייתי מכניס לשם טיול מאורגן.
ממפגש הנחלים דרגה/תקוע צריך עוד לחזור לדרך העפר הצפונית ב"שביל מורבעת", שגם הוא לא פשוט ואפילו אתגרי מעט.
 
למעלה