נחל מיצר

• פותח הנושא eli4
  • פורסם בתאריך

eli4

New member
נחל מיצר

מתאים לקיץ? לילדים? יש צל? מים?

מתחיל לחשוב על טיול משפחות בסוף אוגוסט

יש רעיונות נוספים לאזור דרום רמת הגולן? מדובר על ילדים בני 9 ומטע

תודה מראש
אלי

נחל מיצר אינו התשובה עבורכם זה מסלול לחורף או לאביב. אינו זורם בקיץ ורובו חשוף.
בעבר היה מסלול קצר מוצל ושופע מים בעין פיק ליד הישוב אפיק אך להבנתי הוא סגור לרגל שיפוצים.
אפשרויות נוספות בסביבה:
חורשת האקליפטוס ליד דגניה קרוב לאתר הירדנית. אפשר לשכשך במספר נקודות לאורך המסלול.
בצפון הכנרת, המג'רסה או מסלול אמות המים בפארק הירדן, או הירדן ההררי ליד קיבוץ גדות
עוד מעט יותר צפונה, לכיוון גונן יש את עין טינה, דרבשיה, ג'ילבון.
ואם נפשכם חשקה בטבילה בבריכות קצינים אז יש גם כמה כאלה בתחומי הרמה.

טיול נעים!

אלעד 1975

New member

eli4

New member
א. תודה

ב. ירדנו ממיצר, ועכשיו הדילמה בין עמוד למג'רסה מדובר על טיול משפחות עם ילדים בגיל 2-10.

התכנון שלנו ביום הראשון לצאת מוקדם - עין מודע, כוכב הירדן, נהריים לישון על חוף דוגה או פרק הירדן כאופציה ובבוקר לעשות מסלול באזור (שיהיה מסלול+מוצל+רטוב) ולחזור לכיוון הבית אולי דרך המוצבים באזור הבקעה

אלעד 1975

New member
שימו לב שאתם באיזור החם ביותר בארץ

מקומות כמו נהריים וכוכב הירדן (אמנם בכוכב הירדן הטמפ' לא קיצוניות כמו למטה) הם ללא כניסה למים וגם ללא צל משמעותי. הייתי שוקל פעמיים אם להתקרב לשם בין השעות 10:00-17:00 אלא לגיחה קלה וקצרה.
גם בלילה כנראה שלא תלקקו דבש באיזור סובב כנרת (חום ויתושים),אך לפחות אין את קרינת השמש.

אם בכל זאת את ישנים מסביב לכנרת או פארק הירדן (גם הוא כמעט מסביב לכנרת), כמו רבים אחרים שעושים זאת גם בקיץ - אז אפשר ללכת במים במסלול קצרצר בפארק הירדן וכמובן שהמג'רסה עדיף על נחל עמוד בגלל מרחק הנסיעה .

אם חושבים על נחל עמוד וקמפינג

אני ממליצה בחום על לינה בחניון הפיתול (ליד מירון) - יותר נעים מהכינרת בקיץ ואפשר לטבול רגליים במים, וטיול למחרת דרך נחל מירון לנחל עמוד עד לבריכות השכוי. אפשר לעשות הקפצת רכב לסוף המסלול, ורוב הצועדים יכולים להתחיל ללכת בלי להיכנס לרכב אפילו. מירון מוצל רק במידה חלקית. אם תרצה, אפרט עוד.

eli4

New member
הבעיה בפיתול היא

א. יותר יקר (משלמים פר אדם ולא פר רכב)
ב. אין מים לשחיה, אנחנו מגיעים מוקדם ומכינים אוכל על מדורות וצריך איכשהו לשעשע את הילדים שלא רוצים להתעסק עם האש.

? הוא חינמי ואפילו יש מי ברז לשתיה

יתירה מזו, יש מי נחל לשחק בהם (לפחות בקיץ שעבר היו. אולי השנה יש פחות). גם אנחנו עם מדורות וכולי. רק לפעמים מפריעה שירת המתפללים במירון :)

eli4

New member
אבל אין שרותים

נראה לי שאני מבין את הסלט שעשיתי
התכוונתי לחניון בכניסה לנחל עמוד (בתשלום ועם שרותים)

אני צודק?

לחלק מבנות המשפחה (שלהן יש זכות ווטו) שרותים זה "אביזר" קריטי

בוא לא נגזים - שירותים בחניון פתוח חינם?

אני מניחה שאכן זה מקור הבלבול. חניון הפיתול הוא צפונה יותר, במפגש נחל מירון עם הכביש. אם רוצים שירותים, זה סיפור אחר.

eli4

New member
הכינסה מחניון הפיתול היא חינם?

האם אפשר להכנס משם ולצאת בעין טינה?

כן, אבל מה הקשר לעין טינה? אם אני לא טועה, זה

במורדות הגולן (גישה מהכביש לאצבע הגליל). אגב, היינו שם לפני שנתיים והיה מאד כיף.

אנחנו טיילנו במורד נחל מירון עד המפגש עם נחל עמוד. טיילנו קצת בנחל עמוד (בריכות שכוי) ועלינו חזרה לחניון בתשלום שהזכרת, שהוא אכן הכניסה הרשמית לשמורת נחל עמוד.

אין טיול שאני חוזרת ממנו, בלי להבטיח

לעצמי שהפעם ארוץ ואספר לחבר'ה... ובסופו של דבר קורה מה שקורה גם בכל הפעמים שאני נשבעת שהנה הפעם באמת אפנה ואתלונן נמרצות לאגד/בזק/עירייה....

הנה, גם בשבת כשחזרנו מצפת החלטתי לעדכן וזה עוד לא קרה. אבל עדיין אני מקווה

תיאור טיול קליל

בכל זאת בדקתי, וגיליתי שאין לי תמונות שמצדיקות פתיחת שרשור נפרד. גם אין סיפור מעניין כל כך.

לנו חניון הפיתול נמצא מתחת למושב מירון, היכן שכביש 886 חוצה את אפיק נחל מירון. יש לשים לב שיש במקום קו הפרדה לבן, והחניון ממערב לכביש. לכן לבאים מדרום (רובנו מן הסתם...
) צריך להמשיך קצת בכביש עד כיכר הכניסה למירון ושם להסתובב. החנין עצמו יכול להכיל רכבים רבים, ופינות רבות ללינה בחורש מסביב. הוא חינמי, ויש מבנה עם ברז מים ושוקת. אנחנו היינו 3 משפחות עם ילדים בגילאים 4-10.

המקדימים שבינינו (למען הסר ספק, לא אני
) הצליחו גם לטייל בשביל הפסגה במירון לפני הנסיעה לחניון הלילה. זה, אגב, יפה מאד ומוצלח מאד - הייתי שם לפני שבוע. בכל אופן, היה נעים במקום, ואפשר לטייל ולטבול רגליים במעיין בשטחו (בכל אופן, ביולי 2012 היו שם מים), וגם יצאנו לטיול קצר במעלה נחל מירון (לכיוון כסא אליהו)

למחרת בבוקר הקפצנו רכב לסוף המסלול בכניסה הרשמית לשמורת נחל עמוד, והמטיילים חצו את הכביש (יש מעבר מים מתחתיו) והתחילו לטייל במסלול השחור (גם שביל ישראל) בנחל מירון. בנחל מירון היה צל חלקי בלבד, אבל יש כמה עצים גדולים יותר שאפשר מתחתם לחנות ולנוח בצל ממשי יותר מחום הקיץ. בהמשך (אחרי עין יקים) מגיעים לאיזור צל עמוק ומקום "חלומי" לבלות בו בקיץ.

לאחר הטיול בנחל עמוד (אליו נחל מירון נשפך) עד בריכות השכוי, עלינו בשביל הכחול ואחר כך האדום למשטרת עין טינה וסוף המסלול. לא התעכבנו שם מספיק לטעמנו, ולא המשכנו עוד קצת הלאה בנחל עמוד, כי חששנו שיסגרו את השער השמורה ולא נוכל להוציא את הרכב. למעשה, עשינו את העליה בקצב מזורז... לשמחתנו לא סגרו אותו (אולי היו אנשים שנשארו שם לקמפינג) ויכולנו לערוך פיקניק במקום לפני החזרה הביתה.

eli4

New member
משטרת א-טינה כמובןhttp://www.timg.co.il/tapuz

נראה לי שזה מה שנעשה - מנחל מירון לברכות שיכוי וחזרה עד למשטרה.

אפציה אחרת זה לעשות את המ'רסה עד לצומת אלמגור (שלא יהיה קצר מדי) הבעיה שחם ואין צל

למעלה