תיאור טיול קליל
בכל זאת בדקתי, וגיליתי שאין לי תמונות שמצדיקות פתיחת שרשור נפרד. גם אין סיפור מעניין כל כך.
לנו חניון הפיתול נמצא מתחת למושב מירון, היכן שכביש 886 חוצה את אפיק נחל מירון. יש לשים לב שיש במקום קו הפרדה לבן, והחניון ממערב לכביש. לכן לבאים מדרום (רובנו מן הסתם...
) צריך להמשיך קצת בכביש עד כיכר הכניסה למירון ושם להסתובב. החנין עצמו יכול להכיל רכבים רבים, ופינות רבות ללינה בחורש מסביב. הוא חינמי, ויש מבנה עם ברז מים ושוקת. אנחנו היינו 3 משפחות עם ילדים בגילאים 4-10.
המקדימים שבינינו (למען הסר ספק, לא אני
) הצליחו גם לטייל בשביל הפסגה במירון לפני הנסיעה לחניון הלילה. זה, אגב, יפה מאד ומוצלח מאד - הייתי שם לפני שבוע. בכל אופן, היה נעים במקום, ואפשר לטייל ולטבול רגליים במעיין בשטחו (בכל אופן, ביולי 2012 היו שם מים), וגם יצאנו לטיול קצר במעלה נחל מירון (לכיוון כסא אליהו)
למחרת בבוקר הקפצנו רכב לסוף המסלול בכניסה הרשמית לשמורת נחל עמוד, והמטיילים חצו את הכביש (יש מעבר מים מתחתיו) והתחילו לטייל במסלול השחור (גם שביל ישראל) בנחל מירון. בנחל מירון היה צל חלקי בלבד, אבל יש כמה עצים גדולים יותר שאפשר מתחתם לחנות ולנוח בצל ממשי יותר מחום הקיץ. בהמשך (אחרי עין יקים) מגיעים לאיזור צל עמוק ומקום "חלומי" לבלות בו בקיץ.
לאחר הטיול בנחל עמוד (אליו נחל מירון נשפך) עד בריכות השכוי, עלינו בשביל הכחול ואחר כך האדום למשטרת עין טינה וסוף המסלול. לא התעכבנו שם מספיק לטעמנו, ולא המשכנו עוד קצת הלאה בנחל עמוד, כי חששנו שיסגרו את השער השמורה ולא נוכל להוציא את הרכב. למעשה, עשינו את העליה בקצב מזורז... לשמחתנו לא סגרו אותו (אולי היו אנשים שנשארו שם לקמפינג) ויכולנו לערוך פיקניק במקום לפני החזרה הביתה.