נחל כזיב

טלי פי

New member
נחל כזיב

מישהו יכול לספר לי על המסלול: האם זה מתאים לעונה הזו? האם המסלול קשה? מתאים למשפחה+ ילד בן 3? יש הרבה מים?

יעלד1

New member
נחל מקסים

אז ככה יש המון אפשרויות בנחל כזיב. אני מניחה שיש מעט מים בעונה זו של השנה. עשיתי אותו שנה שעברה בסביבות נובמבר והיו מעט מים. יש מסלול של כ- 4 שעות בהליכה של ילדים שהוא לא קל אבל גם לא מאוד קשה. אם הילדים מורגלים בטיול ולקטן יש אפשרות למנשא כשהוא מתעיף אז מומלץ. כדאי להגיע לחניון עין זיתים להקפיץ רכב לחניון תצפית על המונפור ולהתחיל את המסלול. יורדים לכיוון עין טמיר מעיין נחמד ואחר כך דרך ארוכה אבל יפהפיה ומוצלת ברובה בתוך הנחל. בסוף עליה לחניה ותצפית על המונפור. עליה לא קלה בכלל. מסלול מדהים לקחת אוכל כריכים פירות חטיפים והרבה מים ולעשות באיזי מהבוקר עד הצהריים. אפשרות נוספת לרדת רק למבצר המונפור וחזרה ואז להגיע לנחל מכיוון מצפה הילה. או לרדת מחניון המונפור ללכת מעט לערוץ הנחל לשכשך לעלות למבצר ולחזור לרכב. באופן הזה את שולטת על הזמן וכמות ההליכה שאת רוצה. עליה חזרה בכל מקרה קיימת. בהצלחה יעל בהצלחה

טלי פי

New member
תודה רבה על העזרה ועוד שאלות

העלייה קשה בגלל המאמץ או בגלל התלילות? באיזה גובה המים?

יעלד1

New member
לשאלתך

אם יש עכשיו מים אז בגובה שכשוך, כלומר קרסול, לא יותר לדעתי. את שאלתך על העליה לא הבנתי, היא תלולה. תעדכני אותי אם תעשי את המסלול. יעל

בריכות עמוקות בנחל כזיב

בנחל כזיב יש מספר מקומות עם בריכות עמוקות: בריכת הדולבים והמגלשה. שני המקומות נמצאים למטה מעין טמיר. בריכת הדולבים קרובה (כמה דקות הליכה) והמגלשה במהשך. הירידה והעליה אל / מנחל כזיב קשות. אני עשיתי את זה עם משפחות אבל עשינו המון הפסקות בדרך. הירידה לעין טמיר נמשכה כמעט 3/4 שעה והעליה בערך אותו זמן. הכי קל לרדת מחניון הזיתים לעין טמיר, ללכת במורד הנחל ולעלות לחניון גורן ומצפה מונפור.

למעלה