נחל כזיב

רצרצרץ

New member
נחל כזיב

שלום,

אנחנו מספר משפחות עם ילדים די קטנים (גיל 4 עד 8, השאר במנשאים) ומעוניינים לטייל בנחל כזיב.
בכוונתו להתחיל בפארק גורן (תצפית המונפורט) ועד חניון הזיתים.

עד כמה המסלול קשה ? כמה זמן, להערכתם, יקח כל המסלול ? איך המסלול מבחינת הקושי בהשוואה לשרך-בצת ?

תודה רבה !

להערכתי המסלול המוצע יהיה קשה לטווח הגילאים המדובר ובעיקר במזג אוויר חם.מדובר על מסלול של כ 5 ק"מ הכולל ירידה ועלייה תלולותאמנם הנחל מוצל וזורם אבל העלייה בסיום עלולה לגרום למרמור למשפחות ולילדים שאינם מורגלים בהליכה משמעותית. בתקופה זו הייתי משתדל לא לצעוד יותר מ 2-3 ק"מ. נחל עמוד נראה לי ביירה יותר הגיונית אם כי גן שם יש עליה/ירידה מאתגרת אבל אורך המסלול וגובהו ( פחות חם ) מורידים את דרגת הקושי

אלעד 1975

New member
קשה מדי לעונה ולהרכב המשתתפים. בהחלט קשה יותר מנחל בצת

הסתייגות קלה להסתייגויות המומחים, אם יורשה לי

אמנם קטונתי, ואני בהחלט מסכימה שיותר קשה משרך בצת והעלייה חזרה מהנחל ארוכה וקשה. לדעתי מאד תלוי בילדים (ובהורים...
) . האם הם מורגלים בהליכה, והאם ההורים יודעים ורוצים לשכנע אותם להמשיך.
פשוט יצא לי לטייל שם עם ילדים שחלקם בגילאים אלה (אולי אפילו 3, אני לא בטוחה) וכולם הצליחו לעלות בשלום, ולא שמעתי תלונות מהוריהם, אלא להיפך - שמחה שיצאנו למסלול למרות החששות וצלחנו. יש לציין שאני הייתי במאסף אז אני בעצם לא ראיתי את הקטנים ברגעי הקושי שלהם, ויתכן שנאלצו לקחת אותם על הידיים בחלק מהדרך.

מה שכן, אנחנו טיילנו בסוכות ולא באמצע הקיץ, אז פחות חם וזה בהחלט משמעותי.

אלעד 1975

New member
מסכים עם ההסתייגות

אכן התשובות ניתנות למטיילים ממוצעים ותמיד יש יוצאים מן הכלל ל-2 הכיוונים.
מזג האוויר הוא פקטור רציני, לא רק במאמץ עצמו אלא בצורך לסחוב עוד מים.

ו...אני לא מומחה.

רצרצרץ

New member
היכן עדיף לסיים את המסלול ?

או במילים אחרות -
איזו עליה פחות קשה - חנייון הזיתים או תצפית המונפורט ?

הילדים מורגלים בטיולים, כולל עליות לא פשוטות. מצד שני, זה באוגוסט.
אני עדיין מתלבט אם לעשות את המסלול. אנחנו נהיה כמה ימים באזור, אז נראה לי שאני אראה איך הם מתמודדים בשרך-בצת ואז אקבל החלטה אם להתעלל בילדים או לא....

עוד קצת תובנות... הקטע מתצפית מונפורט לנחל קצר ותלול יותר. הקטע מחניון הזיתים לנחל נראה ארוך יותר ותלול פחות ( לא הלכתי בו)אני דווקא הייתי לוקח בחשבון שיקול אחר. נראה לי שאחרי שכשוך ומנוחה בעין תמיר יהיה פחות נורא לטפס מאשר מקטע הנחל היחסית יבש שנמצא מתחת למצפה מונפורט. מה שלא תחליטו, בנחל יהיה מדהים ובעלייה יהיה קשה.דרך אגב, לדעתי האישית המסלול בנחל כזיב עולה עשרות מונים על המסלול בנחל בצת שרך היבש כמעט לכל אורכו. נראה לי שגם וגם לחופשה קצרה עלול להסתיים בחזקת "תפסת מרובה לא תפסת".תקפידו לשתות הרבה מים. קחו פנסים לנקבה בעין תמיר ותלוו את הילדים צמוד. זו חוויה אבל חשוב לנהוג בזהירות בעיקר בעומק הנקבה בנקודת הנביעה. גם בלי להגיע עד הסוף ממש זו חוויה.

רצרצרץ

New member
תודה על כל הטיפים

מאכזב לשמוע על שרך-בצת. אני זוכר ממש לחיוב את המסלול (אמנם לפני כ-20 שנים...)

החופשה לא כל כך קצרה (5 ימים כולל נסיעות מהמרכז).
ושלא תאשימו אותי בהתעללות - יהיו גם טיולים קלילים (מערת קשת , יער חניתה וכו').

אל תמהר להתאכזב. לדעתי שרך בצת מקסים, אם כי אני מסכימה שכזיב

יותר מושך, בעיקר בגלל המים הרבים בקיץ החם. אנחנו בעצם טיילנו בשני המסלולים האלה יום אחרי יום, ולמרות ששרך בצת היה השני, נהנינו ממנו לא פחות (כולל הילדים). ראשית, בכל זאת יש קצת מים באיזור מסוים. שנית, המערה מעניינת (אם כי לא לילדים קטנים מדי), והמסלול כולו יפה מאד ויותר קל. אגב, אנחנו בלכנו הפוך מהמקובל, אם אינני טועה - התחלנו מקיבוץ איילון וסיימנו בחניון שרך והיה מוצלח מאד.

יש לנו כאן סיעור מוחות משובח! אם אתם מטיילים בבצת מומלץ לבקר
ב"עיר האבודה" ביציאה מהמסלול ליד גרנות. השם הפורמאלי הוא "חירבת דנע'ילה"
מסלול מוצל בתוך יער עבות והילדים ישמחו לגלות שרידים מרשימים של ישוב עתיק

רצרצרץ

New member
עכשיו אני מבולבל - מה הכוון המומלץ בשרך-בצת ?

כל הפעמים שהלכתי אותו סיימתי בקיבוץ איילון. עדיף להפוך את הכיוון ?

סליחה! לא התכוונתי לבלבל...

כמו שאמרתי, אנחנו בהחלט הלכנו הפוך מהמקובל, אבל היה לנו מוצלח. בעצם יוצא שיורדים (במקום לעלות) את הקטע התלול אך הקצר יחסית מאילון לנחל, ובסוף המסלול עולים לחורבת דנעילה. זו עלייה ארוכה יותר אך מתונה יותר ומוצלת. יתרון נוסף, לטעמי, היה נקודת הסיום. יוצא שמסיימים בטבע, בחניון שרך, ואפשר לעשות פיקניק נעים. לא שכל כך נורא לסיים באיילון... אם אני לא טועה יש שם גם אופציית ארטיק

כך או כך, מן הסתם תיהנו.

למעלה